Καλησπέρα,
Έτυχε τελευταία να θέλω να αλλάξω μια βάση που είχα κάνει για λογαριασμό κάποιας μικρής εφαρμογής.
Συγκεκριμένα, έχω ένα πίνακα ο οποιός έχει κάποια πεδία NotNull, και επίσης 2-3 Unique_Keys.
Έπρεπε όμως (γιατί απλά κάποιος άλλαξε γνώμη αργότερα), κάποια πεδία NotNull να μπορούν να δέχονται
και τιμές Null, αλλά και να φύγουν 1-2 Unique_Keys. Η βάση είναι attached as σε SQL Server 2005 Express.
Ενώ λοιπόν σαν καλό παιδί άλλαζα τον κώδικα για να συμβαδίζει στις καινούριες απαιτήσεις, και ταυτόχρονα
πηγαίνοντας να αποεπιλέξω στην βάση τα πεδία για να είναι Nullable, δεν με άφηνε. Τα κλειδιά ηταν εύκολο,
απλά τα έσβησα.
Το περίεργο είναι ότι τα αποεπέλεξα κάνοντας στον Server Explorer του VS 2008 ένα connection
στην βάση και ανοιγοντάς την μέσα στο VS με άφησε κανονικά.
Στο developing pc (δικό μου), έχω SQL Server 2008. Τώρα, στο production environment δεν έχει φυσικά VS :P,
μήπως μπορεί κάποιος να μου ρίξει λίγο φώς για να δώ πως θα γίνει η δουλειά που ήθελα να κάνω εξαρχής μέσα
από το SQL Server Management Studio? Η βάση φυσικά έχει στοιχεία μέσα.
Σκέφτηκα να την κάνω Backup, να βάλω αυτήν που εχω στρώσει σε μένα, και Restore, αν και δεν μου ακούγεται ωραίο.
θα ήθελα την γνώμη σας.
Απαντήσεις δεκτές :P ..