Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

dsp engineering

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anagram. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Saber στις 15-09-2009, 20:28. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-09-2009, 22:03 53690

    dsp engineering

    Γεια σας και απο μενα.

    Με λενε Στεφανο και εχω τελειωσει πολυτεχνειο-μηχανικος η/υ με μαστερ σε τηλεπικοινωνιες. Ασχοληθηκα οπως το εαταλαβαινετε πολυ με αμιγως τηλεπικοινωνιακα θεματα και καθολου με ολα αυτα που κατακλυζουν τοσο το σαιτ αυτο οσο και τα απαραιτητα οπως τα λενε οι εταιριες που ψαχνω αυτη τη στιγμη οπως .net,asp sql,java κλπ. θελω να πω πως εχω γνωσεις πχ C,εκανα μια εργασια σε sql για τις βασεις δεδομενων , αλλα απο το τεταρτο ετος και μετα μονο Matlab καθως ενδεικνυται για τηλεπικοινωνικες εφαρμογες και εξομοιωσεις.Κριμα που δεν μας εμαθαν στο Μαστερ να προγραμματιζουμε FPGAs η καναν processor.

    οποτε now what? εδω ελλαδα δν υπαρχει τπτ απο οσο εχω ψαξει σε dsp.μονο εξωτερικο λετε?

    ευχαριστω σας.

    believe in me...
  •  15-09-2009, 20:28 53744 σε απάντηση της 53690

    Απ: dsp engineering

    Φίλε Στέφανε,


    Επειδή το είχα ψάξει το θέμα παλαιότερα, φίλος είχε αποφοιτήσει απο το ΟΣΥΛ του πανεπιστημίου της Πάτρας (http://www.ceid.upatras.gr/metaptyxiaka/osyl.htm#9) όπου ασχολούνταν με embedded systems (FPGA's και επεξεργαστές) όπου έκαναν και DSP (και προγραμματισμό σε chipaki PIC). Δυστυχώς λόγω ΤΕΙ δε με κάναν δεκτό οπότε στράφηκα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο MSc. Embedded Systems του Heriot Watt στο Εδιμβούργο (http://www.postgraduate.hw.ac.uk/course/64/). Στο πρόγραμμα αυτό δώσαμε έμφαση περισσότερο στην πρακτική παρά στη θεωρία. Για παράδειγμα στο DSP θεωρία, ο καθηγητής μας εξηγούσε τη θεωρία, κάναμε και κάποιες κλασσικές ασκήσεις αλλά έδωσε περισσότερο βάρος στο πως μπορεί να υλοποιηθεί κάτι στο Matlab (όπως λ.χ να σχεδιάσεις ένα φίλτρο). Στο εργαστήριο σχεδιάζαμε το φίλτρο ή οτιδήποτε στο Matlab και στη συνέχεια προγραμματίζαμε έναν επεξεργαστή DSP της Texas Instuments  σε γλώσσα C. Τα υπόλοιπα project γινόντουσαν σε επεξεργαστές PIC σε assembly ή C ή FPGA της Altera.


    Επειδή το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο κάνει μεγάλη έρευνα στην επεξεργασία σήματος (συστήματα sonar και δορυφορικές επικοινωνίες), οι καθηγητές των εν λόγω μαθημάτων έχουν μεγάλη πείρα, πράγμα το οποίο φαίνεται στη διδασκαλία τους. Οι δε διπλωματικές που δίναν ήταν side projects στον τομέα τους.


    Γενικά στο μεταπτυχιακό αυτό βρήκα αυτό που ήθελα.....


    Τώρα το αν σκοπεύεις να πας έξω, είναι δική σου απόφαση, καθώς είναι πολύ σοβαρή. Αν απλώς θέλειες να μάθεις να προγραμματίζεις επεξεργαστές και δε χρειάζεσαι ένα δεύτερο χαρτί, με μικρό κόστος μπορείς να πάρεις κάποιο έτοιμο board όπως της Atmel(AVR) ή της Microchip(PIC). Συγκεκριμένα για DSP μπορείς να δοκιμάσεις λύσεις από την Texas Instruments ή την Analog Devices. Ιδίως η δεύτερη έχει ολόληρες οικογένειες απο τέτοιου είδους επεξεργαστές και προσφέρει ένα απίστευτα καλό εργαλείο ανάπτυξης (VisualDSP++).


    Ελπίζω να βοήθησα κάπως!


    I want RAM...to live my life alone
    I want RAM...leave me be
    I want RAM...to do things on my own
    I want RAM...to live my life and to be free
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems