Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

reusable Classes σε dll;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò hac9r. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 28-10-2009, 17:07. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-10-2009, 16:15 54780

reusable Classes σε dll;

Καλησπέρα!
    Θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα.
    Έχω γράψει 5 διαφορετικές crm εφαρμογές, η καθεμία εξυπηρετεί διαφορετικό επάγγελμα.
    Ο κώδικας είναι γραμμένος σε c#.

Και στις 5 εφαρμογές υπάρχουν κοινές κλάσεις(όπως πχ ΠΕΛΑΤΗΣ) οι οποίες είναι οργανωμένες σε namespaces και για κάθε project κάνω εισαγωγή τον κώδικα αυτών των κλάσεων.
    Θα ήταν σωστό αυτές τις κλάσεις να τις τοποθετήσω σε ένα dll και να κάνω εισαγωγή το dll για να χρησιμοποιήσω τα namespaces αυτά; Απλά θέλω να μαζέψω αυτό τον κοινό κώδικα
    σε ένα σημείο και όχι σε 5. Όπως έχω κάνει με άλλο κώδικα π.χ. για σύνδεση σε ΒΔ που βρίσκεται σε dll.
    Απλά το δίλημμα μου είναι αν κώδικας, όπως αυτές οι κλάσεις (Πελάτης, Προϊόν), που είναι core, δηλαδή αποτελούν τη βασική δομή της εφαρμογής πέραν του GUI, αν πρέπει να τοποθετηθούν σε dll.

Ευχαριστώ.
  •  28-10-2009, 17:07 54783 σε απάντηση της 54780

Απ: reusable Classes σε dll;

Φυσικά και πρέπει να τα συγκεντρώσεις και να μην έχεις διπλό κώδικα, αφού χρησιμοποιείς τα ίδια

αντικείμενα συνεχώς όπως και τα Connections σου, και εφόσον είναι ίδια σαν δομή και λειτουργία εσωτερικά.

Αλλά και να διαφέρουν σε κάποια σημεία θα μπορούσες να  χρησιμοποιήσεις Inheritance για να κάνεις Extend

την κάθε κλάση για την συγκεκριμένη εφαρμογή κι έτσι με ένα DLL να κάνεις π.χ. update όλες τις εφαρμογές

διατηρώντας επίσης και το ίδιο versioning σαν ένα ακόμα πλεονέκτημα.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν σαν αρχιτεκτονική τα προγράμματα σου θα το υποστηρίξουν χωρίς πρόβληματα, όπως

να αρχίσει να σπάει ο κώδικας σε σημεία , αν και δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα, αφου αλλάζοντας τα namespaces

θα είσαι οκ.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems