Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αχ αυτες οι ημερομηνίες...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 24-11-2009, 20:44. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-11-2009, 19:02 55455

Αχ αυτες οι ημερομηνίες...

Καλησπέρα παιδιά,
    Εχω ένα πρόβλημα με τις ημερομηνίες σε βάση δεδομένων. Η βάση που έχω έχει το default collation με μορφή ημερομηνίας "mm/dd/yyyy". όταν κάνω ερώτημα στην βάση δεδομένων χρησιμοποιόντας το datetime picker δεν μου εμφανίζει τα σωστά αποτελέσματα. λογικά γίνεται αυτό λόγω του ότι η βάση έχει αποθηκευμένες τις ημερομηνίες με τον αμερικάνικο τρόπο ενώ το datetimepicker με ελληνική μορφή. Η ερώτηση είναι η εξής, πώς μπορώ να κάνω ερώτημα στην βάση και να μου εμφανλίζει τα σωστά δεδομένα άσχετα με το collation Που έχει.
  •  24-11-2009, 19:22 55456 σε απάντηση της 55455

Απ: Αχ αυτες οι ημερομηνίες...

Το ίδιο θέμα έχει ήδη ερωτηθει και απαντηθεί πολλές φορές, ακόμα  και σήμερα.
    κοίτα στο thread

Γιώργος Σακαλής
  •  24-11-2009, 20:44 55458 σε απάντηση της 55455

Απ: Αχ αυτες οι ημερομηνίες...

Κοίτα και το O SQL Server δεν χρειάζεται κόλπα για να υποστηρίξει τα ελληνικά . Το έγραψα πριν 3 χρόνια γιατί κάθε βδομάδα κάποιος ρώταγε το ίδιο πράγμα και είχε καταντήσει κουραστικό να απαντάμε το ίδιο. Συνοπτικότατα, ο SQL Server δεν αποθηκεύει "κάπως" τις ημερομηνίες ούτε έχει σημασία το collation. Πρόβλημα εμφανίζεται όταν μετατρέπεις ημερομηνία σε string και το αντίστροφο και δεν προσέχεις μερικά απλά πράγματα.

Αν έπαιρνες DateTime value από τον picker και την αποθήκευες μέσω ενός parameterized query σε ένα πεδίο datetime στη βάση δεν θα είχες πρόβλημα. Κάπου χρησιμοποιείς strings ή καρφωτά sql statements και δημιουργείται το πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο post εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές ακόμα και μετά από 3 χρόνια! Να χαρώ ή να απογοητευτώ ? Stick out tongue

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems