Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Mysql Collation

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Azular. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 03-12-2009, 16:33. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-12-2009, 16:43 55592

Mysql Collation

Τι collation πρεπει να έχει η βάση μου στην mysql ώστε να εμφανίζονται σωστά τα ελληνικά από μια εφαμοργή που θα τραβάει δεδομένα από αυτήν,γραμμένη με vb.net? Συνήθως σε web εφαρμογές με php έχουν utf8_general_ci. Μπορώ εγώ να χρησιμοποιήσω αυτό το collation για εφαρμογή σε vb.net και να εμφανίζονται σωστά τα ελληνικά;
  •  01-12-2009, 17:24 55593 σε απάντηση της 55592

Απ: Mysql Collation

Εφόσον αποθηκεύεις τα δεδομένα σου σε nvarchar πεδία δεν έχει καμμία σημασία το collation. Το .NET χρησιμοποιεί παντού Unicode, το nvarchar είναι Unicode, οπότε δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί το collation. Μήπως δεν έχεις αποθηκεύσει unicode δεδομένα αλλά ANSI? Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα? Τί τύπου είναι τα πεδία που εμφανίζουν το πρόβλημα? Μήπως έχεις πειράξει καμμία παράμετρο του connection string και αντί να διαβάσει σωστά τα unicode προσπαθεί να τα "διορθώσει"? Ποιό driver χρησιμοποιείς? Υπάρχει πάντα η περίπτωση ο driver να είναι αυτός που "χαλάει" τα δεδομένα.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  02-12-2009, 09:25 55613 σε απάντηση της 55593

Προς το παρόν έχω ορίσει την βάση, τους πίνακες και τα πεδία με collation utf8_general_ci. Μόλις δοκίμασα να φορτώσω δεδομένα στην εφαρμογή με select command και λειτουργεί μια χαρά. Ελπίζω να παίζει και με τα υπόλοιπα commands (insert, update, delete). Τα δεδομένα μου τα αποθηκεύω σε varchar, δεν βλέπω να υπάρχει nvarchar στην mysql.
  •  02-12-2009, 12:52 55622 σε απάντηση της 55613

Είχα πρόβλημα στο update query αλλά όρισα στο connection string την παράμετρο "Character Set=utf8;" και τώρα δουλεύει κανονικά. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
  •  03-12-2009, 16:33 55656 σε απάντηση της 55622

Με πρόλαβες! Έβαλα τελικά MySQL μετά από χρόνια για να δω τί συμβαίνει και διαπίστωσα ότι παρότι ο Connector θα σου επιστρέψει τα unicode strings χωρίς πρόβλημα, δεν στέλνει σωστά τα Unicode αν δεν του "καρφώσεις" το UTF8 και στη βάση καταλήγουν ?????? . Δοκίμασα και με collation ucs2, το οποίο είναι το ίδιο Unicode Encoding που χρησιμοποιούν και τα Windows (2 bytes only) και πάλι ???? κατέληξαν στη βάση. Μόνο όταν έβαλα με το χέρι το encoding γράφτηκαν σωστά τα δεδομένα.

Ελαφρώς ανόητη απαίτηση αν σκεφτείς ότι το .NET δουλεύει μόνο με Unicode ....

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems