Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Unable to alter function that is in a column in all my tables

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Markos στις 13-02-2010, 17:23. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-02-2010, 11:58 57126

Unable to alter function that is in a column in all my tables

Έχω κληρονομήσει μια βάση με πάνω από 100 πίνακες. Σχεδόν σε όλους τους πίνακες υπάρχει ένα πεδίο px myDateField το οποίο έχει πάνω μια function πχ fn_getmydata(). @!#$!@#$!@#%!#$%

Προέκυψε η ανάγκη να αλλάξω κάτι στο body της function. Φυσικά δεν με αφήνει να κάνω ater διότι λέει ότι η function είναι referenced από τους πίνακες.

Υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να ρίξω όλα τα references αυτά ( πχ με ένα έξυπνο Loop ίσως στους sys tables) να αλλάξω την function και να τα ανεβάσω πάλι!! ?????

Πχ στους triggers υπάρχει το ωραίο disable all και enable all

H βάση είναι σε SQL Server 2005. 

ΥΣ: Μην αναλωθούμε για το τι λάθος τακτική είναι να δένεις specific custom function σε columns πινάκων!! Το ξέρω, δεν το κάνω ποτέ, για τέτοιους ωραίους λόγους αλλά τώρα την κληρονόμησα την βάση τι να κάνω???

Ελπίζω βάσιμα στην βοήθεια σας. 

Manos
  •  13-02-2010, 17:23 57127 σε απάντηση της 57126

Απ: Unable to alter function that is in a column in all my tables

Για ρίξε μια ματιά σ' αυτήν τη συζήτηση μήπως σε βοηθήσει. Αναφέρεται σε ίδιο πρόβλημα, αλλά σε SQL Server 2000. Πιθανόν να το θεωρήσεις περιττό, αλλά θα δώσω και τα σχετικά links (sysobjects, sysdepends και syscolumns) για όποιον ενδιαφέρεται να αναλύσει τα scripts. Βεβαίως και ΔΕΝ παίρνω ΚΑΜΙΑ ευθύνη. Δεν το έχω ξανακάνει.

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems