Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία custom εφαρμογής με φορολογικό μηχανισμό

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jimenez. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 13-04-2010, 10:09. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-04-2010, 08:57 58062

Δημιουργία custom εφαρμογής με φορολογικό μηχανισμό

Καλημέρα,

Έχω έναν πελάτη και θέλει να του φτιάξω μια απλή εμπορική εφαρμογή. Με το απλή εννοώ ότι θέλει μόνο πελάτες, προμηθευτές, εκδοση τιμολογίων-δελτίων αποστολής και να καταχώρει αγορές (απλές εγγραφές). Θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο ότι σε 1 χρόνο θα θέλει κι άλλα. Ευτυχώς αυτά δε θα γίνουν για διάφορους λόγους. Λοιπόν έστω ότι είναι έτοιμο το πρόγραμμα. Ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις για την αγορά φορολογικού; Τι χρειάζεται στο πρόγραμμα να διαμορφώσω; Αν εκτυπώνω κατευθείαν στον φορολογικό είμαι καλυμένος; Και τελευταία ερώτηση αυτή η εφαρμογή χρειάζεται κάποια "πιστοποίηση" από κάποιο φορέα για να διασφαλίσει ότι μπορεί να τυπώνει τιμολόγια?

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  13-04-2010, 09:57 58065 σε απάντηση της 58062

Απ: Δημιουργία custom εφαρμογής με φορολογικό μηχανισμό

Γεια χαρά,

για να απαντήσω σε μερικές από τις ερωτήσεις σου. Ο φορολογικός μηχανισμός τοποθετείται μεταξύ μηχανήματος και εκτυπωτή. Κάθε εκτύπωση τιμολογίου περνάει πρώτα από εκεί. θα ταν καλό να κάνεις καλό τεστ σε αυτό το καμμάτι γιατί μου τύχει πολλές φορές να μην αναγνωρίζει τη γραμματοσειρά ο φορολογικός μηχανισμός και να βγαίνουν "ιερογλυφικά", ενώ η εκτύπωση ήταν μια χαρά. Μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση αποφασίστηκε να στέλνουμε την εκτύπωση ως image στον μηχανισμό γιατί αλλιώς δεν έπαιζε με τίποτα.
    μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω με όλα τα ερωτήματά σου, αλλά δεν τα ξέρω (πάντως ποτέ δεν πήραμε κάποιου είδους "πιστοποίηση" από φορέα ότι μπορεί να εκτυπώσει η εφαρμογή τιμολόγια (δεν ξέρω όμως αν έχει αλλάξει το καθεστώς).

•  13-04-2010, 10:05 58066 σε απάντηση της 58065

Σίγουρα είναι το πρώτο πράγμα που θα δοκιμάσω. Σκέψου να φτιάξεις κάτι το οποίο θα σου παρει πολύ χρόνο και στο τέλος να μην σου αναγνωρίζει τη γραμαμτοσειρά. Ρωτάω και πράγματα γενικής φύσης ώστε να μην την πατήσω άδικα.

Dimitris S.
    FIRST TEST THEN CODE....
  •  13-04-2010, 10:09 58067 σε απάντηση της 58062

Κάνε μια αναζήτηση με τη λέξη φορολογικός μηχανισμός στο φόρουμ και θα δεις πολλά θέματα.

Ενδεικτικά: 

http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/57995/ShowThread.aspx#57995

http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/39271.aspx

και άλλα πολλά

Τώρα για μια γρήγορη απάντηση υπάρχουν δύο τύποι μηχανισμών

Τύπου Α: δεν χρειάζεται πιστοποίηση και εσύ απλά τον βλέπεις σαν εκτυπωτή (αν και υπάρχουν παραλλαγές) και αναλαμβάνει να δώσει υπογραφές και να παράξει τα a και b αρχεία. Αφού στείλεις την εκτύπωση δεν έχεις κανένα έλεγχο στο τι έγινε (ούτε status ούτε τίποτα). Περισσότερες λεπτομέρειες στις εταιρίες που τους προμηθεύουν. 

Τύπου Β: Χρειάζεται  πιστοποίηση από το υπουργείο. Στην ουσία έχεις ένα DLL που το καλείς αλλά αναλαμβάνεις εσύ την διαχείριση. Μονόδρομος για εφαρμογές εντατικής τιμολόγησης. Περισσότερες λεπτομέρειες στις εταιρίες που τους προμηθεύουν. 

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems