Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με Attach Database σε C# library.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Τάσκος Γιώργος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 22-06-2010, 12:33. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-06-2010, 20:46 59237

Πρόβλημα με Attach Database σε C# library.

Έχω φάει αρκετή ώρα προσπαθώντας να καταφέρω να γίνεται Attach μια βάση δεδομένων από C# κώδικα.
    Κάτι το οποίο με τον ίδιο τρόπο έχω ξανακάνει σε άλλο Web Project μάλιστα.

Server mServer = new Server(Parameters.Config.ServerAddress);

mServer.AttachDatabase(Parameters.Config.DbName, new StringCollection { 
                        Parameters.Config.DatabaseMdfFile, 
                        Parameters.Config.DatabaseLdfFile }, AttachOptions.None);
    Βλέπεται κάτι το περίεργο?

Το Exception είναι:

Failed to connect to server .

Inner:

{"A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server)"}

Parameters.Config.ServerAddress <= .
    Parameters.Config.DatabaseMdfFile <= Full DirectoryPath + File Name
    Parameters.Config.DatabaseLdfFile <= Full DirectoryPath + File Name

Είναι Checked while debugged code.

O SQL Server έχει enabled TCP/IP, Named Pipes όπως π.χ. λέει και το Exception.

Όταν την κάνω attach μέσα από το Visual Studio όλα λειτουργούν κανονικά!

Έχω δοκιμάσει με το όνομα του Server...τίποτα. Δοκίμασα με καρφώτα plain string path filenames...μπα...

Όσον αφορά τα rights δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην έχω δικαιώματα, admin του υπολογιστή είμαι.

Καμμιά ιδέα??

Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
  •  21-06-2010, 21:15 59238 σε απάντηση της 59237

Απ: Πρόβλημα με Attach Database σε C# library.

Κλασσικό πρόβλημα δικαιωμάτων. Ο χρήστης που προσπαθεί να κάνει connect στον sql server όταν το κάνεις από κώδικα είναι ο χρήστης που τρέχει το web application σου και όχι ο χρήστης που έχεις κάνει login στα windows. Λογικά είναι ο ASPNET ή κάποιος παρόμοιος (δεν το έχω πρόχειρο τώρα)

Άρα δώσε κατάλληλα credentials όταν προσπαθείς να κάνεις connect στον server.

Manos
  •  21-06-2010, 22:52 59239 σε απάντηση της 59238

Εννοούσα ότι δούλευε σε ένα ASP.NET πρόγραμμα. Στο Windows Forms library που έκανα δεν παιζει.

•  22-06-2010, 12:33 59244 σε απάντηση της 59239

Και πάλι όμως. Κάνεις connect στον Server χωρίς credentials. Δοκίμασε να του δώσεις.
    Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems