Θα ήθελα να κάνω και εγώ την παρέμβαση μου σχετικά με τα δύο αυτά προϊόντα. Όντας πάνω από 22 χρόνια στο χώρο έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στο χώρο της εκάστοτε εργασίας μου. Τονίζω το προσωπικά γιατί ακόμα για τις προσωπικές μου δουλειές χρησιμοποιώ κάποιο source control.
Έχω αρκετά καλή γνώμη για όλα.
Υπάρχει το παλιό αλλά αρκετά γνωστό προιόν το οποίο ονομαζεται Visual Source Safe με πολύ καλή απόκριση στις ανάγκες μιας ομάδας ανάπτυξης, έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που κάνουν μερικούς να το μισούν αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα γνώσης του εργαλείου που δυστυχώς δεν έχουν και για αυτό το κατηγορούν αδικώς κατ' εμε. Βεβαια δεν είναι ελευθερο λογισμικό και πρέπει να το αγοράσεις.
Η μετάλλαξη του είναι ο TFS που έκανε την εμφάνιση του με το VS2008 αρκετά ποιο δυνατό εργαλείο και φυσικά η νέα έκδοση του αυτή του 2010 είναι σαφώς καλυτερη και επειδή πρόσφατα την έβαλα έχει και πολύ καλύτερο installation.
Τώρα όσον αφορά το SVN είναι και αυτό αρκετά καλό αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με την έκδοση του TFS. Θα έλεγα ότι είναι επιπέδου VSS. Σημαντικό για αρκετούς είναι ότι είναι free τουλάχιστον το core segment. Κάνει αρκετά καλό intergration με το Visual Studio και έχει ένα πολύ καλό merge.
Τώρα αν με ρωτήσετε τι από όλα αυτά είναι το καλύτερο δεν έχω να δώσω μια σαφή απάντηση. Υπάρχουν υπερ και κατά στο κάθε ένα. Σίγουρα ο TFS ξεχωρίζει αλλά το κόστος του είναι μεγάλο για ομάδες που είναι μικρές.
Αυτό όμως που θα συνιστούσα είναι να γίνει μια εκπαίδευση στην ομάδα αρκετά καλή με το εργαλείο που θα επιλεγεί και αυτό το αναφέρω γιατί η εμπειρία μου με έχει διδάξει ότι καλό εργαλείο είναι αυτό που ξέρεις καλύτερα
Φιλικα
Antonios Chatzipavlis