Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δημιουργία handler σε datagrid που έχει δημιουργηθεί δυναμικά

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Γραμματικόπουλος Νικόλαος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Γραμματικόπουλος Νικόλαος στις 17-12-2011, 00:45. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-12-2011, 13:37 68632

Δημιουργία handler σε datagrid που έχει δημιουργηθεί δυναμικά

Γεια σας,
    αυτό που κάνω είναι να γεμίζω μια φόρμα με datagrids ανάλογα με το πόσα τμήματα έχω και επειδή δεν ξέρω εξ' αρχής πόσα είναι το κάνω δυναμικά.
    Στο καθένα datagrid όμως θέλω να δημιουργήσω handler για διάφορες λειτουργίες που θέλω να εφαρμόσω πάνω στους φοιτητές.
    Θα μπορούσα να κάνω φτιάξω ένα handle για ένα αντικείμενο που δεν υπάρχει?
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , , , , ,
  •  15-12-2011, 14:48 68634 σε απάντηση της 68632

Απ: Δημιουργία handler σε datagrid που έχει δημιουργηθεί δυναμικά

Προσωπικά δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις και τι θέλεις να κάνεις.

Μέχρι το σημείο όπου δημιουργείς Grid δυναμικά το κατάλαβα. Μετά το ότι θέλεις Handle, γιατί άραγε, για να εφαρμόσεις κάτι επάνω στους φοιτητές, τι είναι αυτό; Ίσως θα πρέπει να εξηγήσεις το project ποιο είναι για να σου δωθούν και σωστές λύσεις.

Handle δημιουργείτε την πρώτη και μόνο φορά που θα εμφανιστεί ένα Control στην οθόνη. Από όσο γνωρίζω δεν μπορείς να φτιάξεις Handle για control που δεν υπάρχει.

•  15-12-2011, 16:56 68635 σε απάντηση της 68634

Απ: Δημιουργία event σε datagrid που έχει δημιουργηθεί δυναμικά

Συγγνώμη δικό μου λάθος.Event ήθελα να γράψω.Θέλω να δημιουργήσω events όπως πχ. doubleclick,contextMenu κλπ.Στα grid εμφανίζονται οι φοιτητές και από κει και πέρα θέλω με διπλό κλικ να επεξεργάζομαι τα στοιχεία τους ή οτιδήποτε άλλο.Αυτό το event μπορώ να το δημιουργήσω δυναμικά, χωρίς να υπάρχει δηλαδή το datagrid ;
  •  15-12-2011, 17:13 68636 σε απάντηση της 68635

Απ: Δημιουργία event σε datagrid που έχει δημιουργηθεί δυναμικά

Μάλιστα. Ναι μπορείς να το δηλώσεις. Κατάλαβα το πρόβλημά σου.

Χρησιμοποιείς τον designer για να δημιουργήσεις Events αλλά επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχεις συγκεκριμένο αριθμό Grid στην φόρμα δεν μπορείς να το κάνεις όπως το έκανες.

Για την VB αυτό που ψάχνεις είναι η εντολή AddHandler, ίσως από αυτό να μπερδεύτηκες και να είπες για Handler.

Ουσιαστικά με την AddHandler συνδέεις ένα Event του control με μία μέθοδο που θα εκτελείτε όταν ενεργοποιείτε το event. Παραδείγματα θα βρεις πολλά στο Internet.

•  15-12-2011, 21:23 68637 σε απάντηση της 68632

example

'mesa ston kodika pou kaneis dynamic to grid
    'as poume oti to Grid legete ITEM kai thes sto doubleclick na kanei kati pou exeis grapsei

AddHandler item.MouseDoubleClick, AddressOf OpenPopupWindow

Private Sub OpenPopupWindow(sender As Object, e As MouseEventArgs)

'my code here

End Sub

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  17-12-2011, 00:45 68643 σε απάντηση της 68637

Δούλεψε..ευχαριστώ πολύ!!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems