Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ η χρέωση του ΕΠΑΚ!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 29-11-2005, 14:02. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-11-2005, 11:11 7112

Angry [:@] ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ η χρέωση του ΕΠΑΚ!

Με μια ευφιέστατη επιχειρηματική κίνηση, προκειμένου να προωθήσει τη διάδοση του ADSL, ο ΟΤΕ ... αυξάνει την τιμή του ΕΠΑΚ! Γιατί φυσικά, το ADSL δεν εμποδίζεται από τις πολύ υψηλές τιμές του ΟΤΕ, ούτε από τη μικρή διάδοση ακόμα και μέσα στην Αττική. Το πρόβλημα είμαστε πάλι εμείς οι κακοί και αχάριστοι χρήστες που δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε τα καπέλα του ΟΤΕ!

Χάθηκε η ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι υπηρεσίες broadband είναι ανύπαρκτες, κανείς δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει hosted Windows εφαρμογές λόγω του πολύ μικρού bandwidth, τα Webcasts από Ελλάδα είναι αδύνατα αν δεν έχεις δορυφορική σύνδεση, για conferencing ούτε λόγος. Angry [:@]

Ο ΟΤΕ θα είναι στην COMDEX, οπότε προτείνω να περάσουμε όλοι από το περίπτερό του να τους πούμε τη γνώμη μας!

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-11-2005, 11:56 7115 σε απάντηση της 7112

Απ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ η χρέωση του ΕΠΑΚ!

Κι εγώ που νόμιζα ότι ο πΟΤΕ θα υποστήριζε σθεναρά για μερικά χρόνια ακόμα την εκπληκτικής ταχύτητας σύνδεση ΆιΕσΝτιΕν (λόγω του ότι έχει μεγάλο στοκ από ISDN modems). Άντε και εις ανώτερα...
    Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα...
  •  16-11-2005, 12:50 7117 σε απάντηση της 7112

- Γιατρέεε! Πονάει το δεξί μου χέρι!
    - Ε να το κόψουμε, να μην πονάει! (overcontention ratio στα dslam)
    - Ναι αλλά τώρα γιατρέ έχω μόνο ένα χέρι, και νιώθω να μην έχω ισορροπία
    - Μα αν είναι έτσι, να κόψουμε και το άλλο για να επανέλθεις στα καλά σου (αύξηση ΕΠΑΚ χρέωσης).

Πάντα τέτοια από τον πΟΤΕ μας...
    Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  18-11-2005, 09:28 7161 σε απάντηση της 7117

Τουλάχιστον με τόσο σάλο που έγινε υποχώρησε ο ΟΤΕ, όπως γράφεται εδώ. Παρόλα αυτά, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ας τους κράξουμε και στην COMDEX Smile [:)].

•  18-11-2005, 10:13 7163 σε απάντηση της 7161

kkara wrote:
    Τουλάχιστον με τόσο σάλο που έγινε υποχώρησε ο ΟΤΕ, όπως γράφεται εδώ. Παρόλα αυτά, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ας τους κράξουμε και στην COMDEX Smile [:)].

Η εν λόγω είδηση περιέχει και άλλα ... ευχάριστα. Όπως την ιδέα ότι έχει ανάγκη η Ελλάδα από τα φθηνά PC των $100. Με δεδομένο ότι οι παραγγελίες είναι για >1,000,000 κομμάτια ανά χώρα. Βέβαια μια χώρα που έχει ανάγκη από τόσα PC των $100 (~85€) δεν χρειάζεται και ADSL με κόστος περίπου 50€/μήνα οπότε, τί ξέρω εγώ?Wink [;)]

Οπωσδήποτε πρέπει να τους κράξουμε στην COMDEX. Η μικρόνοη πολιτική τους έχει οδηγήσει τους ίδιους σε εξωφρενικές απώλειες εσόδων, και θα ήθελα να δω πως το δικαιολογούνε. Παραθέτω μερικές δραστηριότητες που έχουν ανάγκη από φθηνό bandwidth αλλά στην Ελλάδα φυτοζωούν ή θεωρούνται επιστημονική φαντασία:

• Τηλεδιάσκεψη (όχι το απλό Netmeeting! Με ουσιαστικό video και application sharing)
    • Τηλεεργασία ή συνεργασία ομάδων (έχει ουσιαστικά τις απαιτήσεις της τηλεδιάσκεψης πολλαπλασιασμένες). Άντε να χρησιμοποιήσεις τώρα LiveMeeting! Ακόμα και Sharepoint να έχεις για κοινή πρόσβαση σε κείμενα, θα έχεις πρόβλημα!
    • Τηλεϊατρική! Στην Αμερική θεωρείται commodity, κάτι που αν θέλεις να το κάνεις, απλά αγοράζεις τα μηχανήματα και το κάνεις. Εδώ χρειάζεται νόμους και αναπτυξιακά προγράμματα και χοντρές επιδοτήσεις για να καλύψει και το κόστος των 6 ISDN συνδέσεων που απαιτούνται για να στείλεις video από ένα ιατρείο!
    • Application hosting. Να μπορείς να κάνεις host ακόμα και Windows εφαρμογές (κάτι που παίζει εκτός Ελλάδος).
    • Webcasting. Άντε να οργανώσεις ένα webcast σαν αυτά που κάνει η Microsoft, έστω με μερικές δεκάδες άτομα online, έστω με 10!
    • VoIP? Ποιό VoIP?
    • Video on Demand! Επιτρέπεται μόνο αν χρησιμοποιείς ... BitTorrent!

Και όλα αυτά έχοντας υπόψη ότι εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε γραμμή πάνω από 1MBps όταν εκτός Ελλάδος υπάρχουν γραμμές των 10MBps.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-11-2005, 13:10 7408 σε απάντηση της 7112

Σχετικό με το θέμα, αν και ταιριάζει πάρα πολύ και στο section Cafe... Για γράψτε στο Google "ληστές" και πατήστε search. Πολύ πολύ ενδιαφέρον και άκρως αληθινό Wink [;)]
  •  29-11-2005, 14:02 7411 σε απάντηση της 7163

kkara wrote:
    Η μικρόνοη πολιτική τους έχει οδηγήσει τους ίδιους σε εξωφρενικές απώλειες εσόδων, και θα ήθελα να δω πως το δικαιολογούνε. Παραθέτω μερικές δραστηριότητες που έχουν ανάγκη από φθηνό bandwidth αλλά στην Ελλάδα φυτοζωούν ή θεωρούνται επιστημονική φαντασία:

Κρατική εταιρεία σε ουσιαστικά μονοπωλιακή αγορά ...
    Λέτε να τους νοιάζει ρε παιδιά ...

Εδώ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ μας πίνουν το αίμα και μας λένε και (άντε δεν το λέω ...)
    Τι συζητάμε τώρα;

Αλλά το τραγικό είναι ότι πλέον δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα ...
    Αυτό το θρυλικό επιχείρημα περί συσχέτισης των τιμών με το αριθμό των χρηστών το
    ξεχάσατε;
    Αφήστε γιατί μου ανέβηκε πάλι το αίμα στο κεφάλι με ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!

Επανέρχομαι για να θυμίσω ότι οι αυξήσεις γίνονται για να εναρμονιστούν
    οι τιμές με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!!
    ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!!!

Πάνος Αβραμίδης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems