Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

jquery Αναζήτηση σειράς στο $(#sortable)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò anthou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος anthou στις 04-02-2013, 23:46. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-02-2013, 10:29 72041

jquery Αναζήτηση σειράς στο $(#sortable)

Στο παρακάτω κώδικα έχω δύο πίνακες  που οι σειρές στο κάθενα μπορουν να αλλάξουν με drag-drop (λειτουργεί με jquery) και οι οποίες είναι με διαφορετική σειρά κατά το φόρτωμα της σελίδας
    Πως μπορώ να γνωρίζω όταν ο χρήστης βάλει τις σωστές σειρές στους δύο πίνακες δηλ όταν τα περιεχόμενα του label2.text=label9.text (θα πρέπει να ειναι στην ίδια σειρά και στους δύο πίνακες) και να του δείχνω οτι είναι σωστό
    Ο κώδικας είναι σε vb /Visual Web Dev 2012 
    <!--      http://jqueryui.com/sortable/#portlets -->

<form id="form1" runat="server">
        <div id="color">
        <div id="plaisio">
    <ul id="sortable1" class="connectedSortable">
      <li class="ui-state-default"><asp:label id="label1" runat="server" Text="label1"></asp:label></li>
      <li class="ui-state-default"><asp:label id="label2" runat="server" Text="label2" ></asp:label></li>
      <li class="ui-state-default"><asp:label id="label3" runat="server" Text="label3"></asp:label></li>
      <li class="ui-state-default"><asp:label id="label4" runat="server" Text="label3"></asp:label></li>
      <li class="ui-state-default"><asp:label id="label5" runat="server" Text="label3"></asp:label></li>
    </ul>
    <ul id="sortable2" class="connectedSortable">
      <li class="ui-state-highlight"><asp:label id="label6" runat="server" Text="label3"></asp:label></li>
      <li class="ui-state-highlight"><asp:label id="label7" runat="server" Text="label3"></asp:label></li>
      <li class="ui-state-highlight"><asp:label id="label8" runat="server" Text="label3"></asp:label></li>
      <li class="ui-state-highlight"><asp:label id="label9" runat="server" Text="label3"></asp:label></li>
      <li class="ui-state-highlight"><asp:label id="label10" runat="server" Text="label3"></asp:label></li>
    </ul>
    </div>
      </div>  
    </form>
  •  04-02-2013, 19:03 72052 σε απάντηση της 72041

Απ: jquery Αναζήτηση σειράς στο $(#sortable)

Κοίταξα λίγο το plugin και μάλλον αυτό που γίνεται είναι να αλλάζουν θέση τα label και όχι να αλλάζουν οι τιμές που έχουν. Δλδ, το Label9 μπαίνει 2ο στο ul#sortable, με το Label2 να είναι 3ο, κτλ.

Όπως και να έχει, η αλλαγή της σειράς είναι κάτι που δεν σου έρχεται στο PostBack, οπότε θα πρέπει με λίγη JavaScript / jQuery να βρεις τη σειρά και να την περάσεις π.χ. σε κάποιο <asp:HiddenField /> ώστε να έχεις την πληροφορία στο code behind. 

Θα μπορούσες να παίξεις με το change(...) event, http://api.jqueryui.com/sortable/#event-change.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  04-02-2013, 20:11 72053 σε απάντηση της 72052

Φίλε Τάσο

Μήπως αντί για index χρησιμοποιήσω την θέση στον πίνακα α και β για να ελέγχω την ισότητα ;

Μου φαίνεται δύσκολο

Μήπως υπάρχει καμία άλλη πρόταση ;

Σκέφτομαι και με ajax  control toolkit  ειδικά με το  reorderlist

Θα δοκιμάσω και αυτό

Ας βοηθήσει όποιος μπορεί

•  04-02-2013, 23:18 72055 σε απάντηση της 72053

Το είχα χρησιμοποιήσει το reorderlist κάποια στιγμή που το είχα χρειαστεί και με βόλεψε, αλλά θυμάμαι όμως πως είχα αναγκαστεί σε κάθε drop να κάνει postback. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό ήταν περιορισμός στην υλοποίηση του control ή κάποια δική μου αδυναμία τότε. 

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  04-02-2013, 23:46 72056 σε απάντηση της 72055

Πρέπει να είμαι σε καλό δρόμο
    Βρήκα μια λύση και μου δίνει κάποιο αποτέλεσμα με τους δείκτες

<script type="text/jscript">
            $('#sortable1').sortable({
                stop: function (event, ui) {
                    alert(ui.item.index());
                                }
            });
            $('#sortable1 > *').click(function () { alert($(this).item.string); });
     </script>
    Το θέμα τώρα είναι να συγκρίνω τα περιεχόμενα των δύο, δηλ  if   label2.text=label9.text   then .......
    Αρκετά για σήμερα συνεχίζω αύριο
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems