Παναγιώτης Καναβός:...Βρίσκω πολύ περίεργη πάντως την επιλογή οι διάφοροι clients να χτυπάνε κατευθείαν τον database server. ...
Παναγιώτη πολύ καλά κάνεις και βρίσκεις περίεργη την επιλογή διότι την έχω δώσει λάθος. 
Sorry, την διόρθωσα και στο αρχικό post!!
S O R R Y !!
Φυσικά εννοώ οτι οι χρήστες (Χ) "χτυπούν" τον Application Server (A) και αυτός τον DB server (B).
Κοίτα, θέλω οπωσδήποτε ένα Cert στον Application Server ώστε να έχω encrypted connections from client to application server.
Και (νομίζω) οτι αν θέλω και encrypted connections από τον Application Server στον Database Server (SQL Server) θέλω επίσης ένα Cert στον Database server διότι σε ΚΑΘΕ περίπτωση θα ήθελα να αποφύγω εκπλήξεις του στυλ MITM attacks γι' αυτό και δεν θέλω Self-Signed.
Όπως λέει και MS:
SSL connections that are encrypted by using a self-signed certificate do
not provide strong security. They are susceptible to man-in-the-middle
attacks. You should not rely on SSL using self-signed certificates in a
production environment or on servers that are connected to the Internet.
Πηγή: http://technet.microsoft.com/en-us/library/ms189067%28v=sql.105%29.aspx
Αν όπως λες, έβαζα μόνο ένα Cert φυσικά θα το έβαζα σε έναν από τους A, B. Έτσι θα εξασφάλιζα μόνο της encrypted επικοινωνία της μίας πλευράς (Χ->Α ή Α->Β) ενώ η άλλη θα ήταν εκτεθειμένη.
Συνήθως βάζουν SSL στο Χ -> Α (Users to Application-Server).
H επικοινωνία όμως του A (Application server) με τον B (Database Server) εφόσον δεν θα ήταν encrypted, θα ήταν ευάλωτη σε διάφορα MITM attacks...
Άρα (λέω οτι ίσως) θέλω κι άλλο ένα Cert στον Database Server.
Nothing to declare...