Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εισαγωγή δεδομένων από πεδίο τρέχουσας εγγραφής σε MS Word Document

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò arskand. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 28-09-2015, 19:10. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  28-09-2015, 10:55 77279

  Εισαγωγή δεδομένων από πεδίο τρέχουσας εγγραφής σε MS Word Document

  Καλημέρα σε όλους και να είστε καλά.

  Διαχειρίζομαι εφαρμογή Βασεων Δεδομένων με χρήση MS Access (ADO μηχανη) και θέλω συγκεκριμένα πεδία (fields) τρέχουσας εγγραφής να περάσουν / αποτυπωθούν σε συγκεκριμένη θέση εντός σταθερού σώματος κειμένου τύπου (.doc) .

  Δηλ. πχ έχω ως κειμενο ένα ιδιωτικό συμφωνητικό  με σταθερο κειμενο και θέλω να θεσω μέσα σε αυτό σε συγκεκριμενες θεσεις τα πεδία των ονομάτων των συμβαλλομένων , την ημερομηνία , την ώρα κ.λ.π. πεδία που χρειαστώ από την τρέχουσα εγγραφή. Τι πρέπει να κάνω ; Χρειάζεται να τοποθετήσω κάποια στοιχεία στο πρότυπο έγγραφο του (.doc) , κι αν ναι πως γίνεται αυτό;

 •  28-09-2015, 19:10 77280 σε απάντηση της 77279

  Απ: Εισαγωγή δεδομένων από πεδίο τρέχουσας εγγραφής σε MS Word Document

  Αυτό που περιγράφεις είναι το Mail Merge που υπάρχει στο Word  από την πρώτη έκδοση. Αυτό δεν έχει να κάνει με προγραμματισμό όμως, αλλά με το πως δουλεύει το ίδιο το Word. Το πως γίνεται διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του Word, κυρίως επειδή αλλάζει το UI. Οι οδηγίες βρίσκονται στο help του Word αλλά μπορείς να βρεις τη διαδικασία πολύ εύκολα googlάροντας "word mail merge" και την έκδοση που θέλεις. Για παράδειγμα, οι οδηγίες για το 2013 είναι στο https://support.office.com/en-us/article/Mail-merge-using-an-Excel-spreadsheet-858c7d7f-5cc0-4ba1-9a7b-0a948fa3d7d3 . 
  Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
  Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems