Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

C#

Ξεκίνησε από το μέλος GeorgeGrz. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος GeorgeGrz στις 10-11-2015, 15:11. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-10-2015, 13:23 77324

    C#

    Καλησπερα παιδια,καταρχας με λενε Γιωργο και ειμαι 15-16 χρονων.Αρχισα περιπου πριν απο 1-2 ευδομαδες τον προγραμματισμο.Μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει ποια ειναι η πιο καταληλη γλωσσα για Game Development?(Προσπαθω να μαθω την C#)
  •  21-10-2015, 00:24 77337 σε απάντηση της 77324

    Απ: C#

    Σήμερα τα παιγνίδια οποιουδήποτε τύπου δεν φτιάχνονται χρησιμοποιώντας άμεσα γλώσσες προγραμματισμού αλλά με την χρήση Game Engines.
    Ο στόχος του κάθε Game Engine είναι να απαλλάξει τον προγραμματιστή από την πολύχρονη διαδικασία του να κάνει το παιγνίδι του να
    παίζει σε όλες τις gaming πλατφόρμες όπως windows, xbox, PS 4, Android, Linux, Internet Browsers κλπ.

    Από εκεί και πέρα η απάντηση για τον αν η c# είναι κατάλληλη για game development νομίζω εξαρτάται από 2 παράγοντες, το τι ακριβώς παιγνίδι θέλεις να φτιάξεις και από το ποιόν θα ρωτήσεις.
    Παιγνίδια χωρίς γραφικές απαιτήσεις σε πραγματικό χρόνο και deployment σε διαφορετικές πλατφόρμες δεν χρειάζονται καν engines και μπορείς να τα φτιάξεις με ότι γλώσσα σου αρέσει.

    Στην περίπτωση όμως που ο στόχος σου είναι να συμβαδίσεις με την υπάρχουσα τεχνολογία και τις απαιτήσεις των σύγχρονων Gamers,
    το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να ελπίζεις ότι με ένα Game του
    τύπου "μάντεψε το νούμερο" μέσα από DOS κονσόλα των Windows μπορείς να επιτύχεις.

    Τα "παλιοσείρια" χρησιμοποιούν C ή C++ με engines όπως το Cry Engine, Unreal, Gamebryo κλπ.
    Υπάρχουν όμως και engines όπως το Unity που χρησιμοποιούν την C# με μεγάλη επιτυχία.

    Στην θέση σου θα έκανα πρώτα ένα πολύ καλό ψάξιμο στα διάφορα engines που κυκλοφορούν,
    παράλληλα με την εκμάθηση οποιασδήποτε γλώσσας προγραμματισμού σου αρέσει.

     

  •  21-10-2015, 08:43 77339 σε απάντηση της 77337

    Απ: C#

    Βασικα χρησιμοποιω το Unity
  •  21-10-2015, 20:34 77340 σε απάντηση της 77339

    Απ: C#

    Και πολύ καλά Κάνεις,

    Αλλά στην θέση σου όμως, θα έκανα πρώτα μία πολύ καλή μελέτη στην C# και μετά θα την συνδύαζα με την Unity.
    Κακά τα ψέματα, η δημιουργία παιγνιδιών είναι πρόκληση για οποιονδήποτε προγραμματιστή, ανεξαρτήτως επιπέδου
    και μία πολύπλοκη μηχανή κατασκευής παιγνιδιών σε συνδυασμό με την μικρή εμπειρία σε μία γλώσσα
    προγραμματισμού, μπορεί να οδηγήσει πολύ γρήγορα σε αδιέξοδο.

    Καλή επιτυχία.

     

  •  23-10-2015, 19:07 77410 σε απάντηση της 77340

    Απ: C#

    Και πως μπορω να μαθω την c#?
  •  23-10-2015, 19:25 77411 σε απάντηση της 77410

    Απ: C#

    Μέσω βιβλίων και courses.

    Μπορείς να ξεκινήσεις με τα (δωρεάν) courses του Microsoft Virtual Academy, όπως το C# for Absolute Beginners. Υπάρχει επίσης ολόκληρη κατηγορία για game development στο MVA το οποίο καλύπτει μεταξύ άλλων και Unity.
    Μπορείς να ξεκινήσεις με διάφορα courses και μετά να αγοράσεις βιβλία για να εμβαθύνεις.

    Από βιβλία, αξίζουν το Essential C# 6 της Addison Wesley και το C# 6 in a Nutshell της O'Reilly. Γενικά, αξίζουν τα βιβλία των εκδόσεων O'Reilly, Addison-Wesley, Manning.

    Με τους άλλους οίκους απαιτείται προσοχή - μπορεί διάφορα Complete βιβλία να φαίνεται ότι καλύπτουν πολλά θέματα αλλά στην πραγματικότητα απλά πασαλείβουν χίλια διαφορετικά πράγματα.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  31-10-2015, 23:23 77439 σε απάντηση της 77411

    Απ: C#

    Υπαρχει καποια περιπτωση να βρω αυτα τα βιβλια μεταφρασμενα?Για να μαθω καλυτερα και πιο γρηγορα.(Αγγλικα ξερω,απλα θελω λιγο χρονο στην μεταφραση και στην κατανοηση καθως εχω μονο Lower)
  •  01-11-2015, 00:14 77440 σε απάντηση της 77439

    Απ: C#

    GeorgeGrz:
    Υπαρχει καποια περιπτωση να βρω αυτα τα βιβλια μεταφρασμενα?Για να μαθω καλυτερα και πιο γρηγορα.(Αγγλικα ξερω,απλα θελω λιγο χρονο στην μεταφραση και στην κατανοηση καθως εχω μονο Lower)

     Δεν υπάρχουν και δεν χρειάζεται με το lower θα διαβάσεις μια χαρά 


    Antonios Chatzipavlis

  •  01-11-2015, 16:26 77441 σε απάντηση της 77411

    Απ: C#

    Τα βιβλια αυτα μπορω να τα βρω σε καποιο βιβλιοπωλειο η πρεπει να τα παραγγειλω απο το αμαζον?
  •  02-11-2015, 20:49 77446 σε απάντηση της 77441

    Απ: C#

    GeorgeGrz:
    Τα βιβλια αυτα μπορω να τα βρω σε καποιο βιβλιοπωλειο η πρεπει να τα παραγγειλω απο το αμαζον?

    Σίγουρα μπορείς να τα βρεις στο Amazon ή στις ιστοσελίδες του κάθε οίκου, αλλά σήμερα που ρώτησα στην Alpha Bank γιατί δεν μπορώ να κάνω καμία συναλλαγή
    στο Internet, με πληροφόρησαν ότι λόγω credit control δεν αποδέχονται στο εξωτερικό τις κάρτες από την χώρα μας ακόμα και τις χρεωστικές
    και o αστειευόμενος (ελπίζω) υπάλληλος μου είπε να ξαναπεράσω σε 20 χρόνια :)

    Κάνε μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία ή ξεκίνα με το online course που σου υπέδειξε ο Παναγιώτης εκτός αν έχεις
    πρόσβαση σε κάποια κάρτα που δεν έχει credit control ή μέσω κάποιας άλλης μεθόδου που εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω.

  •  04-11-2015, 10:21 77447 σε απάντηση της 77446

    Απ: C#

    Αυτό δεν ισχύει, αγοράζω συχνά από το Amazon και μάλιστα αγόρασα κάποια e-books πριν 1-2 βδομάδες. Τα capital controls επιτρέπουν κάποιες online αγορές όπως συνδρομές, e-books κλπ. Εξαρτάται από το τι πας να αγοράσεις,  το ποσό και το αν οι συναλλαγές της κάθε τράπεζας έχουν φτάσει το ημερήσιο όριο. Με άλλα λόγια, όσο πιο πρωί αγοράζεις, τόσο πιθανότερο να περάσει η αγορά.

    Οι τιμές των βιβλίων στο Amazon (e-Book ή p-Book) είναι συνήθως κάτω από το μισό των τιμών που θα βρεις σε ελληνικά βιβλιοπωλεία -  αν τα βρεις καν. Ακόμα και ο Παπασωτηρίου έχει σταματήσει να φέρνει τεχνικά βιβλία πέρα από τα εντελώς μαζικής κατανάλωσης εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, απλά γιατί ο κόσμος είχε γυρίσει στο Amazon.

    Υπόψιν επίσης ότι τα μέλη του DotNetZone έχουν έκπτωση περίπου 40% στα βιβλία των Manning, O'Reily, που φέρνει τις τιμές περίπου στα επίπεδα του Amazon ή και παρακάτω.

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  10-11-2015, 15:11 77468 σε απάντηση της 77411

    Απ: C#

    Υπαρχει καμια διαφορα μεταξυ του essential c# 5.0 Και του essential c# 6.0?(εχω βρει το 5.0 σε Ebook, και λεω να διαβασω αυτο μεχρι να αγορασω το Essential c# 6.0 )
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems