Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πού πήγαν τα DataBind στα TextBox και Labels στο VS 2005

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò geoneo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Adamantios στις 27-02-2006, 15:45. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-02-2006, 23:34 9368

Πού πήγαν τα DataBind στα TextBox και Labels στο VS 2005

Καλησπέρα στην παρέα

Έχω το εξής πρόβλημα.

Θέλω τον πιό απλό τρόπο να πάρω ένα string απο μια μοναδική εγγραφή σε ένα table πχ το user Name ενος χρήστη.

στο 2003 θα εφτιαχνα ένα DataAdapter , ενα Dataset και θα πεταγα μια Label me DataBinding property στο

Dataset defaultview UserName για παράδειγμα....

Τώρα στο 2005 βλέπω κατ αρχήν το DataBinding στα TextBox και Labels πήγε περίπατο...

Θα πρέπει να  ρίξω δηλαδή ένα DataSource μετά ένα GridView και άντε να βρώ να διαβάσω απο το grid to colum που θέλω...

Υπάρχει πιό απλός τρόπος  ?.....

Γώργος Νικολιδάκης

Υποσημείωση:  Προσπάθησα να φτιάξω ένα dataSet αλά είναι μια περιπέτεια...!!

•  09-02-2006, 06:06 9423 σε απάντηση της 9368

Απ: Πού πήγαν τα DataBind στα TextBox και Labels στο VS 2005

Νομίζω ότι θα πρέπει να κοιτάξεις πιο προσεκτικά αν κατάλαβα καλά αυτό που γράφεις. DataBindings υπάρχουν στο VS 2005 για τα controls που ανέφερες και αν θυμάμαι καλά ο τρόπος αλλά και το που βρίσκονται οι επιλογές παραμένει ο ίδιος όπως και στο VS 2003.

•  09-02-2006, 22:17 9481 σε απάντηση της 9368

Databinding υπάρχουν στο 2005 μόνο σε οτι Control ρίχνεις μέσα σε ένα
    FormView , DetailsView, DataList δηλαδή μόνα σε οτι συνδέεται σε ένα Data source. Δεν μπόρεσα για παράδειγαμα να ρίξω ένα TextBox χύμα στην Φόρμα μου και να το συνδέσω με ένα πεδίο από το Dataset του datasource που επίσης έχω φτιάξει στην φόρμα μου. Δεν μου δίνει την επιλογή απο το smart tag για databind.
  •  10-02-2006, 01:49 9492 σε απάντηση της 9481

Σου ζητώ συγνώμη. Από απροσεξία μου δεν κοίταξα ότι ενδιαφέρεσαι για WebForms. Σε αυτό το θέμα μη λάβεις υπ' όψιν το παραπάνω σχόλιό μου, πραγματικά δεν γνωρίζω να σου πω τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση μιας και ποτέ δεν έχω ασχοληθεί σχετικά. Ίσως κάποιος άλλος συνάδελφος να μπορεί να σε ενημερώσει.
  •  27-02-2006, 15:45 10220 σε απάντηση της 9368

Εγώ στη θέση σου θα δούλευα με Enterprise Library (Data Access Application Block). Απλοποιεί πάρα πολύ τα πράγματα. Αν θές ρίξε μια ματιά στο http://msdn.microsoft.com/practices
    A wise man does not urinate against the wind Smile
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems