Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Έλληνας και διασημότητα στο Software!

  •  09-02-2005, 17:03

    Yes [Y] Έλληνας και διασημότητα στο Software!

    Είναι μανίκι να γράφεις σε περιοδικό. Είναι δύσκολο να γράφεις βιβλίο. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να πάρει το βιβλίο το Software Development Productivity Award. Αυτά αν είσαι αμερικάνος. Αν είσαι έλληνας, κάτοικος Ελλάδος είναι αδύνατο.
    Right?

    Wrong!

    Εδώ και καιρό θέλω να γράψω για το Διομήδη Σπινέλη, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω. Οπότε επιτρέψτε μου να τα πω χύμα:
    -    Το 2003 έγραψε το Code Reading, το πρώτο βιβλίο που ασχολείται με το κυριότερο κομμάτι του προγραμματισμού, την ανάγνωση παλιού κώδικα. Δεν είχε προλάβει να βγει καλά-καλά το βιβλίο και το παρουσιάσανε με πολύ θετικές κριτικές μαζί σχεδόν το C++ Users Journal, το Software Development Magazine, το Dr Dobbs ... βασικά όλα τα περιοδικά που έπαιρνα εκείνη την εποχή. 
      Το βιβλίο περιγράφει τεχνικές και εργαλεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς όταν πρέπει να διαβάσει και να καταλάβει τόνους κώδικα γραμμένους είτε από τον ίδιο ή, ως συνήθως, από κάποιον προγραμματιστή που έχει φύγει πλέον από την εταιρεία. Το μόνο που δεν λέει είναι τί να κάνεις όταν κληρονομείς μερικές χιλιάδες γραμμές κώδικα γραμμένου με copy-paste! Wink 
    - Ένα χρόνο μετά, το βιβλίο κερδίζει το Software Development Productivity Award του Software Development Magazine. Άλλοι συγγραφείς που έχουν πάρει αυτό το Award στο παρελθόν: Ivar Jacobson, Scott Meyers, Martin Fowler, Robert Martin κλπ, κλπ. Yes
    - Ακολουθούν αρκετά άρθρα στο IEEE Software, και από φέτος ο Διομήδης Σπινέλλης έχει μια νέα μόνιμη στήλη, το Tools of the Trade! Για να διαβάσετε τη στήλη πρέπει να είστε μέλη του IEEE Computer Society (που είστε φυσικά, ε?). Ευτυχώς, το πρώτο άρθρο υπάρχει στο http://www.spinellis.gr/pubs/jrnl/2005-IEEESW-TotT/html/v22n1.pdf και είναι και ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟ!

    Ειδικά η λίστα με τα 10 Software Tool Sins, αγγίζει συγκινησιακά φορτισμένες περιοχές. Όσοι αναρωτιούνται που είναι το documentation του nHibernate θα βρούνε ενδιαφέρον το 10. Maintaining the source code's API separately from the source code.


    Παιδιά δεν ξέρω, αλλά κάτι τέτοια συγκινούν ακόμα και ένα κυνικό απαισιόδοξο σαν και μένα!


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems