Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μισθολογικά

  •  20-01-2005, 07:07

    Μισθολογικά

    Ορμώμαι από προηγούμενα posts για να ανοίξω και αυτό το φλέγον ζήτημα: Λογω του οτι το επάγγελμα είναι "ανοικτό", δηλαδή με άλλα λόγια "ο,τι δηλώσεις είσαι", στο χώρο βρίσκονται άνθρωποι που ξέρουν και άνθρωποι που ...λένε οτι ξέρουν. (Δεν ειμαι σίγουρος για το σε ποιά κατηγορία ανήκω Smile ). Θα ήθελα όμως μια και εδώ βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι αρκετοί νοματαίοι που ασχολούμεθα με το σπορ (εκτιμώ, αρκετοί από εμάς επαγγελματικά), να συζητήσουμε λίγο το θέμα των εσόδων.

    Συγκεκριμένα:
    Στατιστικές έρευνες στην Ελλάδα έχουν παραχθεί αρκετές, αφορούν όμως εν γένει τον κλάδο του IT και περιλαμβάνουν συνήθως ετερογενείς κατηγορίες επαγγελματιών, δίνοντας μέσους όρους που είναι από λίγο ως ελάχιστα χρήσιμοι. Ο καθένας από εμάς ξέρει τα δικά του μισθολογικά δεδομένα, αλλά αμφιβάλλω αν ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει κατά μέσο όρο. Βλέπω ανθρώπους οι οποίοι έχουν γνώσεις να παίρνουν λίγα χρήματα και ανθρώπους με λίγες γνώσεις να λαμβάνουν υπέρογκα (σχετικά) ποσά. Μιλώ πάντα για τη συμπαθή τάξη των programmers/developers/engineers/architects και ΟΧΙ για managers κάθε είδους, οπου τα δεδομένα (για μένα τουλάχιστον) είναι αρκετά ασαφή.

    Από κουβέντες που εχω κάνει με αρκετούς φίλους / συνεργάτες, έχω εκτιμήσει τα εξής:

    Το "ταβάνι" βρίσκεται περίπου στα 1800 ευρώ καθαρά / μηνιαία
    Το "πάτωμα" βρίσκεται περίπου στα 700 ευρώ καθαρά / μηνιαία
    Ο μέσος όρος (και οι περισσότεροι επαγγελματίες μισθωτοί) βρίσκονται κατά προσέγγιση στα 1100 - 1300 ευρώ καθαρά / μηνιαία

    Θα ήθελα όμως να γνωρίζω: Πέφτουν μέσα αυτές οι εκτιμήσεις; Θεωρείται ικανοποιητική αποζημίωση ο ανωτερω μεσος όρος για ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στο χώρο (δεν μιλώ για τζινια ούτε και για ανίδεους - μέσες καταστάσεις). Εχετε δει τρομερές αποκλίσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε αυτά τα δεδομένα σε σχέση με το επίπεδο γνώσεων του αμοιβόμενου;

    Ετσι απλά για να ξέρουμε που πατάμε.

    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της Θεματική Ενότητας
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems