image Και έφτασε αισίως η στιγμή να γράψω το 100ο post σ' αυτό το blog που ξεκίνησα πριν από ένα χρόνο περίπου, στις 15 Μαίου.

Δεν κρύβω ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ξεκίνησα τότε το blog ήταν το ότι μόλις είχα ξεκινήσει στον καινούργιο μου ρόλο σαν "ευαγγελιστής" των web τεχνολογιών της Microsoft και θεώρησα εκ των ουκ άνευ - τρομερή έκφραση αυτή και ιδίως όταν την δεις γραμμένη - να κάνω πράξη αυτά που ευαγγελίζομαι και να ζήσω από πρώτο χέρι την εμπειρία να εκθέτεις τις σκέψεις σου και αυτά που σου συμβαίνουν δημόσια.

Θυμάμαι ότι είχα κάνει κάποιες απέλπιδες προσπάθειες μικρός να αποκτήσω και εγώ ένα ημερολόγιο όπως όλα τα παιδάκια αλλά σε γενικές γραμμές ποτέ δεν περπάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εδώ τα πράγματα πήγαν λίγο διαφορετικά, δηλαδή ενώ ξεκίνησα χωρίς να ξέρω αν θα βαρεθώ και αν θα κατορθώσω να διατηρήσω μια αξιοπρεπή παρουσία, μου βγήκε σχετικά καλά.

Για μένα το blog λειτουργεί με 2 τρόπους :

  • Ο ένας είναι ότι αποτελεί ένα μόνιμο σημειωματάριο για όλα τα πράγματα που κατά καιρούς ανακαλύπτω ή σκέπτομαι κυρίως γύρω από τεχνολογικά θέματα και όχι μόνο, και είναι άπειρες οι φορές που αντί να στείλω κάποιες πληροφορίες που μου ζητάνε, στέλνω απλά το URL του blog ή που εγώ ο ίδιος ψάχνω στα posts για να βρω κάτι που θέλω,
  • Ενώ παράλληλα λειτουργεί και σαν μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όσους θέλουν να ρωτήσουν, διευκρινήσουν, σχολιάσουν κάτι από αυτά που διαβάζουν.

Νομίζω ότι και η Top 5 λίστα των πιο δημοφιλών posts συμφωνεί με το ρόλο του blog :

  1. WPF : An ongoing list of resources
  2. Vista Gadgets - Training resources
  3. Να πως θα αγοράσω το επόμενο σπίτι μου !!!
  4. Gadgets στην οθόνη του υπολογιστή μου
  5. Software as a Service (SaaS)

Κλείνοντας, κάνω διάφορες σκέψεις για πράγματα που θα μπορούσαν να προστεθούν στο blog όπως είναι πιο πλούσια μέσα όπως είναι videos και podcasts, να προσπαθήσω να μαζέψω και να δημοσιεύσω κάποια καλά παραδείγματα εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί με MS web τεχνολογίες στην Ελλάδα, και ότι άλλο προκύψει. Αν έχετε καμμιά καλή ιδέα αφήστε τη στα comments.

Αντε, να τα χιλιάσουμε.