Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Νέο βιβλίο από το Διομήδη Σπινέλλη

Βγήκε το νέο βιβλίο του Διομήδη Σπινέλλη, του συγγραφέα του "Code Reading, The Open Source Perspective". Το βιβλίο λέγεται   "Code Quality, The Open Source Perspective" και ο εκδότης είναι η Addison-Wesley. Το πρώτο βιβλίο ήταν το πρώτο το οποίο ασχολήθηκε με την ανάγνωση κώδικα αλλά και τη συγγραφή κώδικα έτσι ώστε να είναι πιο αναγνώσιμος και εύκολα αναγνωρίσιμος. Το νέο βιβλίο καλύπτει τους διάφορους τομείς που επηρεάζουν την ποιότητα του κώδικα. Καλά, θα πείτε, ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο βιβλίο είναι το οποίο ασχολείται με το θέμα. Η διαφορά?

Χρησιμοποιεί  πραγματικά παραδείγματα! Όχι "ωραιοποιημένο" κώδικα, όχι απλά samples, αλλά κώδικα από τον Apache, το BSD Unix και την HSQLDB!

Οπωσδήποτε μπαίνει στη λίστα με τα βιβλία που θα διαβάσω!

Έχουν δημοσιευτεί Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 12:19 μμ από το μέλος Παναγιώτης Καναβός

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# Απ: Νέο βιβλίο από το Διομήδη Σπινέλλη

Παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το να βρω ρεαλιστικά παραδείγματα ήταν πραγματικά το δεύτερο δυσκολότερο πράγμα στη συγγραφή του βιβλίου (το πρώτο ήταν να ολοκληρώσω το γράψιμο σε πεπερασμένο χρόνο) και χαίρομαι που βρήκες το στοιχείο αυτό ενδιαφέρον. Πολλές φορές στην καθημερινή μας δουλειά πέφτουμε πάνω σε κώδικα που είναι ιδιαίτερα καλός (ή κακός) και σκεφτόμαστε: να πως πρέπει (ή δεν πρέπει) να γράφει κώδικα ή να σχεδιάζει λογισμικό ένας επαγγελματίας. Προσπάθησα λοιπόν την ποιότητα του λογισμικού να τη δω μέσα από τέτοια παραδείγματα.

Διομήδης
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 2:47 μμ by Diomidis Spinellis

# Απ: Νέο βιβλίο από το Διομήδη Σπινέλλη

Πράγματι είναι ένα βιβλίο που πρέπει όλοι να προσθέσουμε στην συλλογή μας και να το μελετήσουμε εκτενώς
Σάββατο, 15 Απριλίου 2006 12:58 μμ by imanos

# Απ: Νέο βιβλίο από το Διομήδη Σπινέλλη

Μακάρι να προλάβαινα να διαβάσω το blog και το IEEE Software συχνότερα! Επικεντρώθηκα στη χρήση πραγματικών παραδειγμάτων καθώς είναι μια μεγάλη διαφορά από τα υπάρχοντα βιβλία για Code Quality. Αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά του open-source, ότι επιτρέπει να μελετήσουμε και να μάθουμε από επιτυχημένα συστήματα!
Έχει ακουστεί τίποτα και για τη μετάφραση στα ελληνικά?
Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 12:12 μμ by Παναγιώτης Καναβός

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image