Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Debugging COM+ Components in Visual Studio.NET

Προϋπόθεση είναι να έχουμε το κάθε com+ component σε δικό του ξεχωριστό project, και να τρέχουν όλα τοπικά (κατά το debug).

Βήμα 1
Ανοίγουμε τα project properties του κάθε component
(Configuration Properties -> Debugging -> Start External Program) και βάζουμε [windir]\system32\dllhost.exe (οπου [windir] το windows dir, π.χ. c:\windows)
Στο πεδίο Command Line Parameters βάζουμε το εξής: /ProcessID:{blabla} οπου blabla το APPLICATIONID που παίρνουμε από το AssemblyInfo (χωρίς εισαγωγικά)

Βήμα 2
Απεγκαθιστούμε (αν είναι εγκατεστημένο) το component βγάζοντάς το και απο GAC
Κανουμε build το component
Ξαναεγκαθιστούμε το component στο COM+ (εδώ καλά είναι να έχουμε ένα batch αρχείο που να κάνει τις δουλειές αυτές εύκολα και γρήγορα)

Βήμα 3
Ξεκινάμε το component με run έχοντας ορίσει το component που θέλουμε να κάνουμε debug ως startup project. Ετσι μπορούμε να δοκιμάσουμε και αν βάλαμε σωστά τις παραμέτρους μια και θα παραμείνει σε run mode μονο άν οι παράμετροι έχουν μπει σωστά, αλλιώς σκάει.

Τρεχουμε την κύρια εφαρμογή που καλεί το (η τα) component μας, έχοντας βάλει τα breakpoints μας στον κώδικα του component. Προσοχή, αν μας βγάλει ερωτηματικό στα breakpoints και μας λέει οτι "no symbols loaded", απεγκαθιστούμε / χτίζουμε / επανεγκαθιστούμε γιατι κατι ίσως πήγε στραβά.

Σημείωση: Καλό θα είναι να μπει ένα μεγάλο timeout στο component για να μην μας σκάσει στη μούρη κατά την διάρκεια του debug.

 

 

 

Έχουν δημοσιευτεί Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2005 10:21 πμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image