Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Συμβουλές: Χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή Bug Tracking;

Η μήπως σημειώνετε τα bugs σε κάποιο χαρτί; Ξερετε πόσα bugs έχει το λογισμικό σας κάθε στιγμή και πόσα μπορούν να φτιαχτούν ως την επόμενη εγκατάσταση; Τα έχετε ταξινομήσει σύμφωνα με το βαθμό σημαντικότητάς τους; Εχετε αναθέσει συγκεκριμένα bugs σε συγκεκριμένους ανθρώπους;
Τι;
Ειστε μικρή ομάδα;
Δεν το χρειάζεστε;
Τα έχετε όλα ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ σας;
Συγχαρητήρια. Κερδίσατε αμέτρητα Σαββατοκύριακα εργασίας χωρίς λόγο και απίστευτη γκρίνια από τους πελάτες σας, και πάλι χωρίς λόγο. Καλή σας διασκέδαση.

Για την εταιρία: Η υιοθέτηση ενός bug tracking software δεν κοστίζει πολλά, μια και υπάρχουν αρκετά freeware ή open source προγράμματα που διατίθενται ελεύθερα. Ακόμα και το Excel μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, ελλείψει ύπαρξης εξειδικευμένης εφαρμογής. Υιοθετώντας έστω και μια απλή διαδικασία διαχείρισης bugs θα έχετε πληρέστερο έλεγχο της διαδικασίας παραγωγής.

Τι θα λέγαμε έξω από τα δόντια: Τα bugs είναι αναμενόμενα στην κατασκευή λογισμικού. Αντιμετωπίστε τα οργανωμένα, ως μέρος της όλης διαδικασίας, και όχι ως κάτι «κακο» που «δεν συμβαίνει συχνά σε εμάς» και που απλά θέλετε να το «ξορκίσετε» όσο πιο γρήγορα και αναίμακτα γίνεται.

Για τον προγραμματιστή: Μην θεωρείτε περιττή πολυτέλεια και επιπρόσθετη αγγαρεία τις καταχωρήσεις σε ένα bug tracking software. Κάθε λεπτό που ξοδεύετε για να καταχωρήσετε κάποιο bug σε αυτό, θα το εξοικονομήσετε από το συνολικό χρονο παραγωγής του λογισμικού όταν και αν χρειαστεί να δείτε τι εκκρεμμότητες υπάρχουν. Επίσης είναι εύκολο, αν χρησιμοποιείτε λογισμικού αυτού του είδους, να «μοιράσετε» εργασίες διορθωσης σε συναδέλφους σας και να έχετε όλοι, σαν ομάδα, συνολική γνώση του τι πρέπει να διορθωθεί.

Τι θα λέγαμε έξω από τα δόντια: Μην βαριέστε! Η ανάπτυξη λογισμικού δεν είναι μόνο κώδικας! Είναι και σωστή οργάνωση. Καλός developer είναι αυτός που γράφει εκτός από καλό, bug-free κώδικα και αυτό δεν μπορεί να το πετύχει αν πηγαίνει μόνο με τη διαίσθηση.

Disclaimer: Οι παραπάνω απόψεις και θέσεις ανήκουν στο συγγραφέα της δημοσίευσης και μπορούν να χαρακτηριστούν υποκειμενικές. Η αρχική ιδέα της συγγραφής βασίστηκε πάνω σε μια δημοσίευση που έγινε στο JoelOnSoftware.com και την οποια μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000043.html. Δεν διεκδικούν σε καμμια περίπτωση τον τίτλο επίσημων συμβουλών παραγωγικότητας και η συζήτηση ή / και αμφισβήτησή τους όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά ενθαρρύνεται!

Τη δημοσίευση μπορείτε να τη συζητήσετε στην αντίστοιχη περιοχή στις Συζητήσεις του DotNetZone.gr

 

 


 

Έχουν δημοσιευτεί Σάββατο, 15 Ιουλίου 2006 9:32 μμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image