Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Συμβουλές: Χρησιμοποιείτε λογισμικό Source Control;

Για τα Ελληνικά δεδομένα, η κύρια ερώτηση θα έπρεπε να είναι «ξέρετε ΤΙ είναι το λογισμικο Source Control»; Πολλές Ελληνικές εταιρίες των οποίων οι ομάδες ανάπτυξης αποτελούνται από μονοψήφιο αριθμό ατόμων δείχνουν να αγνοούν την ύπαρξη του Source Control, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ένας προγραμματιστής έχει κάθε φορά την ευθύνη ενός ολόκληρου project. Αλλοίμονο, όμως, αν παρουσιαστεί η ανάγκη να δουλέψουν δύο άνθρωποι μαζί! Η καταστροφή έρχεται με τη μορφή χιονοστιβάδας: Ο ένας δεν ξέρει τι άλλαξε ο άλλος, ο κώδικας δεν αποθηκεύεται σε κεντρικό σημείο (η αν αποθηκεύεται, διαγράφεται και καταστρέφεται το ίδιο εύκολα), οι προγραμματιστές γίνονται ειδικοί στο copy/paste αρχείων κώδικα και το προϊόν σας βγαίνει στα ράφια περίπου 1000 ημέρες μετά το deadline.
Ένα προϊον Source Control ενθαρρύνει τη συλλογική εργασία. Οποιαδήποτε εταιρία διαθέτει πανω από έναν προγραμματιστή πρέπει να το έχει υπόψη της. Ακόμα και αν φαίνεται άχρηστο σε ομάδες του ενός ή των δύο ατόμων, η χρησιμοτητά του θα φανεί όταν η δουλειά θα αρχίσει να πολλαπλασιάζεται.

Για τον προγραμματιστή: ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ την ύπαρξη source control προκειμένου να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Αν η εταιρία δεν ανταποκρίνεται στην απαίτησή σας, τότε οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα ανταποκριθεί και σε άλλες, μεγαλύτερης βαρύτητας απαιτήσεις. Πάρτε τα μέτρα σας.

Τι θα λέγαμε έξω από τα δόντια: Ειστε σοβαροί επαγγελματίες και θέλετε σοβαρή αντιμετώπιση. Αν δεν την έχετε, κόφτε λάσπη.

Για την εταιρία: Ξοδέψτε χρονο και χρήμα στην οργάνωση της διαδικασίας ανάπτυξης, αν θέλετε να αυξηθεί το μέγεθος και τα έσοδά σας. Ικανοποιήστε τις απαιτήσεις του προγραμματιστή ο οποίος επιθυμεί να αυξήσει την παραγωγικότητά του, κάτι που θα έχει σαφή επίδραση στην αποδοτικότητα της ίδιας της εταιρίας. Το κόστος είναι πολύ μικρότερο από το όφελος που θα αντλήσετε.

Τι θα λέγαμε έξω από τα δόντια: Βάλτε το χέρι στην τσέπη για να μπούν λεφτά στην τσέπη. Οι τσιγκουνιές θα σας κρατήσουν στη Γ’ Εθνική ακόμα και όταν όλες οι άλλες συνθήκες ωριμάσουν. Μετά θα είναι αργά.

Disclaimer: Οι παραπάνω απόψεις και θέσεις ανήκουν στο συγγραφέα της δημοσίευσης και μπορούν να χαρακτηριστούν υποκειμενικές. Η αρχική ιδέα της συγγραφής βασίστηκε πάνω σε μια δημοσίευση που έγινε στο JoelOnSoftware.com και την οποια μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000043.html. Δεν διεκδικούν σε καμμια περίπτωση τον τίτλο επίσημων συμβουλών παραγωγικότητας και η συζήτηση ή / και αμφισβήτησή τους όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά ενθαρρύνεται!

Τη δημοσίευση μπορείτε να τη συζητήσετε στην αντίστοιχη περιοχή στις Συζητήσεις του DotNetZone.gr

 

 

 

 

Έχουν δημοσιευτεί Σάββατο, 15 Ιουλίου 2006 9:18 μμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image