Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Τεχνική παρουσίαση DotNetNuke portal: New Generis

Η κατασκευή του New Generis ξεκίνησε πέρυσι και σήμερα το portal "τρέχει" στην έκδοση 4.3.4 του DotNetNuke. Το portal έχει κατασκευαστεί εξ'ολοκλήρου με DotNetNuke και εδώ αποσκοπώ στο να δώσω κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για την κατασκευή του:

To portal κατασκευάστηκε κατόπιν παραγγελίας, με προδημιουργημένο γραφικό interface από τον πελάτη (HTML) το οποίο και προσαρμόστηκε κατόπιν στο layout του DotNetNuke. Δεν δημιουργήθηκε νέο skin, αλλά έγινε απευθείας προσαρμογή.

Για την πλοήγηση στο top level χρησιμοποιήθηκε static html με "καρφωτά" τα tab ids, ενώ για την πλοήγηση στο αριστερό κομμάτι χρησιμοποιήθηκε το module Sixxac menu, το οποίο διατίθεται δωρεάν. Υπήρχαν ειδικές απαιτήσεις για το navigation στα αριστερά, τις οποίες έχω περιγράψει σε προηγούμενο post μου.

Για την ενότητα News & Events χρησιμοποιήθηκε το module Orizonti NukeNews, κατάλληλα προσαρμοσμένο.

Ειδική εργασία έχει γίνει και στην members-only ενότητα του portal, οπου ερευνητές συμμετέχουν σε 17 work packages, με δικαιώματα που ποικίλουν. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν αντίστοιχα security groups και χρησιμοποιήθηκε εκτενώς το (core) repository module στο οποίο προσαρμόστηκαν κατάλληλα τα security options για κάθε work package.

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης τα forums και blogs core DNN modules.

Η παράδοση του portal έγινε χωρίς εισαγωγή περιεχομένου, το οποίο αργότερα εισήγαγαν οι υπεύθυνοι περιεχομένου του portal.

Σημείωση: Ισως παρατηρήσετε οτι το layout "χαλάει" (τραβιέται προς τα δεξιά) σε ορισμένες σελίδες. Αυτό δυστυχώς προκαλείται λόγω κάποιων html tables που έγιναν paste από τους υπεύθυνους περιεχομένου του portal και οι οποίοι έχουν εξαιρετικά μεγάλο πλάτος που ξεπερνά το μέγιστο δοθέν πλάτος για το content pane. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να προφυλαχθεί κανείς από αυτό, πλην του να μειώσει το πλάτος των html tables.

 

 

 

Έχουν δημοσιευτεί Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 11:23 πμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image