Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Τεχνική παρουσίαση DotNetNuke Portal: Chios Echo

Το http://www.chios-echo.gr/ δημιουργήθηκε φέτος σε συνεργασία με την εταιρία Tool, και φιλοξενείται με τη συνεργασία της εταιρίας Xelixis. Αποσκοπώ και πάλι στο να δώσω μια περιγραφή του από τεχνική σκοπιά.

Το portal τρέχει στην έκδοση 4.8.0 του DotNetNuke και για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκε προδιαμορφωμένο περιβάλλον ("κομμένα" γραφικά σε HTML) το οποίο μετεξελίχθηκε σε skin. Απαραίτητες ήταν όμως και κάποιες "βαθύτερες" αλλαγές (εκτός του φακέλου /portals), όπως το customization του search box και της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης καθώς και κάποια άλλα customizations που αφορούσαν κυρίως τη λειτουργία του navigation side menu ως skin object (βλ. παρακάτω). Για την πρώτη σελίδα χρησιμοποιείται διαφορετικό ascx αρχείο (διπλό content pane) από ο,τι για τις εσωτερικές.

Το top-level navigation είναι "καρφωτό" με τα γνωστά javascripts για το onMouseOver image roll, δεδομένου οτι τα top-level links δεν μεταβάλλονται. Αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποιο module, δεν υπήρχε ουσιαστικά κάποιο μεγαλύτερο πρακτικό όφελος.

Για την ενοτητα των νέων χρησιμοποιήθηκε το module Orizonti NukeNews, κατάλληλα προσαρμοσμένο. Υπήρχε όμως η απαίτηση στην πρώτη σελίδα να εμφανίζεται ένα top x των ειδήσεων. Δεδομένου οτι το NukeNews module δεν παρείχε αυτή τη λειτουργικότητα, για αυτή την απαίτηση χρησιμοποιήθηκε το ListX module, το οποίο επιτρέπει απευθείας queries στην database και συγκεκριμένα στα database tables του NukeNews module, και ενεργοποιήθηκε για αυτό η λειτουργία Ajax έτσι ωστε ο χρήστης να μην περιμένει τη φόρτωση των τίτλων για να δει την πρώτη σελίδα.

Για το side navigation χρησιμοποιήθηκε (με αρκετά μεγάλη προσαρμογή) το CISS.SideMenu module,το οποίο αποτελεί μέρος του πακέτου Navigation Suite All-in-one. Το module χρησιμοποιήθηκε ως skin object. Το ίδιο ακριβώς module, με διαφορετικό configuration και styling αυτή τη φορά, χρησιμοποιήθηκε και για την δημιουργία του sitemap του portal.

Για την παροχή στοιχείων στην υπηρεσία Google Analytics χρησιμοποιήθηκε το δωρεάν SVS Google Analytics module.

Τελος, από τα core modules έχει γίνει χρήση του core DNN Repository module για την παροχή εγγράφων και ακουστικού υλικού προς λήψη, του FAQ module για την παροχή FAQs (τι άλλο; :) ), ενώ μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί και το DNN Forum core module.

Το portal βρίσκεται υπό ανάπτυξη, και ενδέχεται να προστεθούν και άλλα modules στο άμεσο μέλλον για να καλυφθούν οι επιπρόσθετες απαιτήσεις λειτουργικότητας.

 

 

Έχουν δημοσιευτεί Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2008 6:46 μμ από το μέλος cap
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

Χωρίς Σχόλια

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

(απαιτούμενο)
απαιτούμενο
(απαιτούμενο)
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image