Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Brainbench: Ελέγξτε τις γνώσεις σας, λάβετε πιστοποιήσεις

Τυγχάνω μέλος της Brainbench εδώ και μερικά χρόνια, και σκέφτηκα οτι θα ήταν χρήσιμο να τη γνωρίζατε κι εσείς.

Τι είναι η Brainbench;

Η Brainbench είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία online εξέτασης και πιστοποίησης σε γνωστικά αντικείμενα σχετικά με το IT αλλά όχι μόνο (για παράδειγμα, περιλαμβάνει και πιστοποιήσεις νοσηλευτικής). Ιδρύθηκε το 1998 και σήμερα (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) οι πελάτες τους αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια. Μεταξύ των πελατών της βρίσκονται σημαντικές εταιρίες του Fortune 500. Η δραστηριότητά της απλώνεται σε 120 χώρες.

Πως λειτουργεί;

Γράφεσαι ως μέλος. Επιλέγεις τα θέματα στα οποία επιθυμείς να εξεταστείς. Δίνεις online εξετάσεις οι οποίες έχουν συνήθως 40 ερωτήσεις multiple-choice, έχοντας ως στόχο να επιτύχεις το passing score, που είναι 2,75 στα 5,00. Περνώντας τις εξετάσεις, αποκτάς πιστοποίηση στο συγκεκριμένο γνωστικο αντικείμενο π.χ. ADO.NET ενώ παράλληλα έχεις το δικαίωμα να παραλάβεις ένα πραγματικό πιστοποιητικό (παπυροειδές) ως απόδειξη της πιστοποίησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο για να κοσμήσει τοίχο (εγω έχω ένα τοιχάκι αφιερωμένο σε τέτοια πραγματάκια).

Δείγμα του πιστοποιητικού βλέπετε εδώ:

Μπορείς επίσης να επιλέξεις κατεύθυνση (το λεγόμενο plan) και να αποκτήσεις συγκεντρωτικό τίτλο (π.χ. Windows Application Developer) περνώντας μια σειρά εξετάσεων (τις οποίες μπορείς να περάσεις και αυτόνομα) στις οποίες κάποια θέματα ορίζονται ως υποχρεωτικά ενώ κάποια άλλα ως προαιρετικές επιλογές.

Οι εξετάσεις είναι δυσκολες;

Αν και είναι πιθανό λόγω της φύσης των ερωτήσεων (multiple-choice) οτι μπορείς, αν είσαι εξαιρετικά τυχερός, να πιστοποιηθείς κάπου "κατα τύχη", στις περισσότερες των περιπτώσεων (από προσωπική εμπειρία) αυτό δεν συμβαίνει. Οι ερωτήσεις καλύπτουν μεγάλη γκάμα θεμάτων ενώ ειναι αρκετά έξυπνες ωστε να χρειάζεται να σκεφτείς πριν απαντήσεις. Κάθε ερώτηση έχει ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί απάντηση, το οποίο κυμαίνεται από 30-150 δευτερόλεπτα, ανάλογα την εξέταση.

Ειμαι Microsoft - oriented, γιατί να μην δώσω Microsoft Certifications και να πληρώσω τη Brainbench;

Εδώ η άποψή μου είναι οτι καλύτερα είναι φυσικά τα Microsoft Certifications. Ασύγκριτα πιό πλήρη, με περισσότερο "βάρος" και μεγαλύτερη εκτίμηση και όνομα στην αγορά. Και φυσικά, απευθείας από τη "μαμά". Θα έβλεπα τη Brainbench ως ένα βήμα πριν τα Microsoft Certifications (οταν πέρασα το SQL 2000 Programming στη Brainbench άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά να πάω να δώσω το αντίστοιχο Certification της Microsoft) ή ως συμπληρωματικό βήμα μια και καλύπτει αντικείμενα όπως English Business Communication, Listening Skills κλπ. που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της πληροφορικής αλλά δημιουργούν καλή εντύπωση στον υποψήφιο εργοδότη σας.

Μπορώ να "πασάρω" σε κάποιον τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εξετάσεων;

Βεβαια. Καθε χρήστης παίρνει έναν αριθμό, ο οποίος είναι ο αριθμος του public transcript του. Με αυτόν μπορεί οποιοσδήποτε μπαίνοντας στο site της Brainbench (μελος ή μη), να δεί το transcript που τον ενδιαφέρει, το οποίο περιέχει όχι μόνο βαθμολογία αλλά και εκτίμηση δυνατοτητων ανά περιοχή κάθε γνωστικού αντικειμένου. Σημείωση: Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ποιά κομμάτια θα φαίνονται στο transcript του και ποια όχι (π.χ. μπορεί να επιλέξω να μην φαίνονται οι αποτυχημένες μου προσπάθειες να περάσω το τεστ).

Το δικό μου είναι το 1286922 και μην δώσετε σημασία στη φωτο που δεν με κολακεύει - έχω πολύ καλύτερες αλλά ως γνήσιος τεμπελάκος πάντα ξεχνάω να το φροντίσω :) Μπορεί κανείς να το δει επισκεπτόμενος τη σελίδα http://www.brainbench.com και βάζοντας το νουμεράκι αυτό στο πλαισιο με τίτλο "view public transcript"

Τι κοστίζει:

Εδώ είναι η...λυπητερή! $199 η ετήσια συνδρομή (ειμαι σε price lock status - δεν ξέρω πόσο είναι για τους νέους συνδρομητές), η οποία συμφέρει με τα χίλια, έναντι $99 της μηνιαίας (τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο). Υπάρχει και δυνατότητα να πάρεις μόνο ένα τεστ, το οποίο όμως δεν συμφέρει μια και στοιχίζει περίπου $50 ενώ αν αποτύχεις ξαναπληρώνεις με μειωμένο ποσό. Εγώ έχω δώσει την ετήσια και έχω απεριόριστο αριθμό εξετάσεων καθώς και δωρεάν αποστολή πιστοποιητικών σε περίπτωση που περάσω (εχω ενα πάκο τέτοιες στο σπίτι :) )

Καλα, τσαμπα δεν έχει τίποτα;

Πως δεν έχει! Γενικά έχουν πάνω από 550 online tests, μερικά όμως είναι τσαμπέ. Βεβαια μην περιμένετε ...πτυχιο σε χαρτί, μπορείτε όμως να πληρώσετε καμμια 15αρια δολάρια και να το πάρετε και αυτό. Παρτε μια γεύση από τα τσάμπα διαγωνίσματα τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο:

.NET Framework
Accounts Payable Fundamentals
Automotive Industry Knowledge (U.S.)
Computer Fundamentals (Win 95/98)
Computer Fundamentals (Win XP)
Computer Technical Support
CSS2
Data Entry Alphanumeric (Audio)
English Vocabulary
HTML 3.2
Human Resources Concepts (U.S.)
ICD-9 and CPT Coding
Java 1
Linux Administration (General)
Math Fundamentals
Medical Terminology
MS Access 2000 Fundamentals
MS Commerce Server 2002
MS SQL Server 2000 Programming
MS Windows Server 2003 Administration
Network Security
Oracle 10g Administration
Project Management (2000)
RDBMS Concepts
Typing Speed & Accuracy

Και που τα βρίσκω όλα αυτά;

Δεν είσαι πολύ παρατηρητικός ε; Αντε να το ξαναγράψω: http://www.brainbench.com

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Sizer: Μεταβάλλετε γρήγορα το μέγεθος των παραθύρων σας

Εχοντας δουλέψει αρκετά σε Web development (αν και περισσότερο με την παλιότερη "γενια", ASP 3.0), πολλές φορές βρέθηκα αντιμέτωπος με προβλήματα layout. Η ανάλυση που συνήθως δουλεύω είναι 1024x768 ή 1280x1024. Τι γίνεται όμως αν οι προδιαγραφές λένε οτι κάτι πρέπει να φαίνεται σωστά σε ανάλυση 800x600;

Η λύση βρίσκεται εδώ: http://www.brianapps.net/sizer.html

Το sizer είναι ένα μικρό προγραμματάκι που "κάθεται" στην taskbar και με μια απλή κίνηση σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος του τρέχοντος παραθύρου σε μια από τις στανταρντ αναλυσεις (640, 800, 1024 κλπ) ενώ ταυτόχρονα, όταν κάνετε resize χειρωνακτικά σε ένα παράθυρο, ένα tooltip σας ενημερώνει για τις ακριβείς του διαστάσεις σε pixels (υψος, πλάτος).

 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 3 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

System.Web.Mail Complete FAQ

Εδώ θα βρείτε ο,τι θα θέλατε (και δεν θα θέλατε) να ξέρετε για το System.Web.Mail:

http://www.systemwebmail.com/

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Launchy: Ξεκινήστε τις εφαρμογές σας χωρίς να ψάχνετε το Start Menu

Αν ανήκετε, όπως και εγώ, στην κατηγορία αυτών που η ενοτητα Programs του Start menu τους καταλαμβάνει τρίστηλο σε ανάλυση 1280x1024, τότε θα έχετε αναγνωρίσει την ανάγκη να καταφύγετε σε εναλλακτικές λύσεις για να ξεκινάτε γρήγορα τις εφαρμογές σας χωρίς να ψάχνετε στο χάος που έχει δημιουργηθεί εκεί.

Μια λύση είναι το quickLaunch bar, αλλά γεμίζει γρήγορα.

Μια άλλη λύση που διατηρώ ακόμα, είναι να φτιάχνω ένα custom toolbar με κατηγοριοποιημένες τις εφαρμογές μου και να τις ξεκινάω από εκεί, αλλά θέλει συντήρηση.

Ωσπου ανακάλυψα το launchy, εδώ: http://launchy.sourceforge.net/

Ειναι μια απλή freeware εφαρμογή που κάνει index το start menu σας. Πατώντας ένα hotkey εμφανίζεται ένα μικρό παραθυράκι. Αρχίζετε να γράφετε το όνομα της εφαρμογής σας ωσπου να εμφανιστεί στο διπλανό πεδίο η εφαρμογή που επιθυμείτε. Πατατε Εντερ. Ξεκινάει. Απλό.

Για να κάνουμε ένα πείραμα: Θέλω να δω το παράθυρο των Services.

  • Απο το Start Menu: Start->Programs->Control Panel->Administrative Tools->Services (ας υποθέσουμε οτι δεν έχω shortcut πουθενά)
  • Από το Launchy: Alt+Space, γράφω "Ser" και enter (αναλογα βέβαια με το πόσες εφαρμογές έχω που ξεκινάνε από "Ser", μπορεί να χρειαστεί να γράψω λιγότερα ή περισσότερα).

Αξίζει τον κόπο απλά να πειραματιστείτε για να δείτε αν θα μειώσετε το χρόνο που κάνετε για να "φωνάξετε" εφαρμογές όταν στο PC σας βρίσκονται εγκατεστημένα ιδιαίτερα πολλά πράγματα.

 

 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Καλό Χειμώνα και καλή αρχή

Αν και λίγο πρόωρα, εύχομαι σε όλους καλό Χειμώνα.

Το blog αυτό ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και έχει εμπλουτιστεί κυρίως με δημοσιεύσεις οι οποίες κατά καιρούς έχουν περάσει από το www.dotnetzone.gr. Ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μια και πολύ καιρό τώρα "κλαιγόμουν" για ένα χώρο ο οποίος θα βρισκόταν υπό την "προστασία" του dotnetzone.gr και στον οποίο θα μπορούσα να δημοσιεύσω πράγματα τα οποία ανακάλυπτα ή επινοούσα καθημερινά για να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου, έτσι ωστε να ωφεληθούν και άλλοι συνάδελφοι.

Λοιπον, τώρα πλέον ο χώρος αυτός είναι πραγματικότητα. Θα προσπαθήσω να τον κρατήσω ζωντανό και να παρουσιάζω πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν χείρα βοηθείας και για άλλους συναδέλφους του χώρου. Ορισμένες φορές θα βλέπετε απλές, παιδικές λύσεις ή προτάσεις, αλλά ο στόχος δεν είναι να παρουσιάζουμε το super-duper-extra fries πράγμα, ετσι δεν είναι; Ο στόχος είναι να μοιραζόμαστε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τον τρόπο που λειτουργούμε, ως επαγγελματίες αλλά ταυτόχρονα και (αρκετοί τουλάχιστον από εμάς) ως χομπίστες.

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και επιθυμητά! Καλή μας αρχή!

 

 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Macro για τη μετατροπή variable σε property (VS2003)

Εντάξει, εντάξει. Το ξέρω! Το VS2005 τα έχει όλα αυτά! Ωσπου όμως να το χρησιμοποιήσουμε, γιατί να μην έχουμε ορισμένες δυνατότητες refactoring και στο VS2003;

Το βρήκα σε μια έτοιμη mdb του CodeLib (http://dotnet.4all.cc) που δίνεται μαζί με την εφαρμογή:

Thanks to Visual Studio.NET macros, it is quite simple to automate the task of transforming a Public field into a Property with the same name that accesses a private field of the same type.

Press Alt-F11 (or invoke the Macro IDE from the Tools|Macros submenu, select one macro module in the left-most treeview, and double-click on it to bring up the corresponding code module. Now cut and paste the following procedure:


Sub MorphVariableIntoProperty()

DTE.ActiveDocument.Selection.StartOfLine _

(vsStartOfLineOptions.vsStartOfLineOptionsFirstText)

DTE.ActiveDocument.Selection.WordRight(True)

DTE.ActiveDocument.Selection.Delete()

DTE.ActiveDocument.Selection.Text = "Private m_"

DTE.ActiveDocument.Selection.EndOfLine(True)

DTE.ActiveDocument.Selection.Copy()

DTE.ActiveDocument.Selection.EndOfLine()

DTE.ActiveDocument.Selection.NewLine(2)

DTE.ActiveDocument.Selection.Text = "Public Property "

DTE.ActiveDocument.Selection.Paste()

DTE.ActiveDocument.Selection.NewLine()

DTE.ActiveDocument.Selection.LineUp(False, 2)

DTE.ActiveDocument.Selection.StartOfLine _

(vsStartOfLineOptions.vsStartOfLineOptionsFirstText)

DTE.ActiveDocument.Selection.WordRight(False, 2)

DTE.ActiveDocument.Selection.WordRight(True)

DTE.ActiveDocument.Selection.Copy()

DTE.ActiveDocument.Selection.LineDown(False, 2)

DTE.ActiveDocument.Selection.Indent(2)

DTE.ActiveDocument.Selection.Text = "Return m_"

DTE.ActiveDocument.Selection.Paste()

DTE.ActiveDocument.Selection.LineDown(False, 3)

DTE.ActiveDocument.Selection.Indent(2)

DTE.ActiveDocument.Selection.Text = "m_"

DTE.ActiveDocument.Selection.Paste()

DTE.ActiveDocument.Selection.Text = "= Value"

End Sub


 

Next, bring up the Tools-Options dialog box, go to Keyboard page, and assign a shortcut key combination to the Morph§VariableIntoProperty macro. Notice that the list of macros contains complete macro names, that are prefixed by their module name. For example, you can assign the following key combination (two keystrokes): Ctrl-Shift-M, Ctrl-Shift-P. To reduce the odds of clashing with other macros, you can reduce the macro's visibility to the text editor.

Now you're ready. Let's say that you have the following variable declaration:


Dim Length As Single
 

Position the caret anywhere on the DIM statement and press the shortcut assigned to the macro defined above. In a few instants Visual Studio renames the variable into m_Length, makes it private, and adds a Public property named Length:


Private m_Length As Single

Public Property Length() As Single

Get

Return m_Length

End Get

Set(ByVal Value As Single)

m_Length = Value

End Set

End Property


 

Notice that this macro heavily relies on Visual Studio's ability to create a Property procedure template when you press the Enter key on a Property declaration. If this feature is disabled, the macro won't work.

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Πως να ταξιδέψετε στο χρόνο (SQL Server)

Πολλές φορές συμβαίνει να θέλουμε να μετατρέψουμε τις τιμές πεδίων τα οποία κρατάνε datetime στοιχεία σε ημ/νίες με τη μικρότερη δυνατή απόσταση από τα μεσάνυχτα για λόγους σύγκρισης. Αυτό μου συνέβη και εμένα. Ετσι λοιπόν, έφτιαξα μια μικρούλα UDF η οποία κάνει αυτή τη δουλειά μετατρέποντας την τιμή ενός πεδίου datetime έτσι ωστε η ώρα να δείχνει ένα δευτερόλεπτο πριν τα μεσάνυχτα. Τον κώδικα θα τον βρείτε εδώ, στα άρθρα.

 

 

 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Θελω ενα μεγάααλο datatable με σκουπίδια, ΤΩΡΑ!

Testing! Και μάλιστα υπό συνθήκες που να προσεγγίζουν τις πραγματικές! Εχετε ξανακούσει αυτή την εφιαλτική φράση, ετσι; Τι γίνεται σε περίπτωση που θέλει κάποιος να αναπαραστήσει ένα τεράστιο datatable και να το χρησιμοποιήσει για να δοκιμάσει τη συμπεριφορά τμήματος της εφαρμογής του υπό πραγματικές συνθήκες; Εμένα πάντως μου χρειάστηκε. Και ο καλύτερος τρόπος ήταν να φτιάξω μια ωραία κλάση η οποία να δημιουργεί παραμετρικά τέτοια datatables. Χωρίς database access. Τον κώδικα θα τον βρείτε εδώ, στα άρθρα.

 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Μα γιατί δεν σβουράει το com+ μου;

Ο πόνος και ο φόβος όλων των developers. Serviced Components.

Στο .ΝΕΤ τα πράγματα έχουν γίνει απλούστερα, αλλά δυστυχώς το debug παραμένει μια πονεμένη ιστορία. Μετά από δεκάδες κιλά ιδρώτα, κατέληξα κι εγώ σε μια μέθοδο η οποία μου δουλεύει 10 φορές στις 10. (Σημείωση: Δεν είχα ασχοληθεί με COM+ σε περιβάλλον VB6). Εναν τρόπο λοιπόν να κάνετε debug COM+ components στο VS.NET θα βρείτε εδώ, στα άρθρα. Καλή διασκέδαση!

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

nHibernate Resources

Το nHibernate είναι port από το αντίστοιχο Hibernate για Java και αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό O/R mapper με αρκετές έξυπνες λειτουργίες. Κατά τη διερεύνηση που έκανα παλαιότερα για αυτό, έπεσα επάνω σε αρκετά χρήσιμα resources, τα οποία παραθέτω εδώ για όποιον ενδιαφέρεται:

Καταρχήν μια άποψη:
http://geekswithblogs.net/sbellware/archive/2004/12/19/18084.aspx

Επειτα, ένα tutorial σε δύο μέρη:
http://www.theserverside.net/articles/showarticle.tss?id=NHibernate
http://www.theserverside.net/articles/showarticle.tss?id=NHibernateP2

Τελος, ένα Web Site Framework ονόματι Cuyahoga που χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων και το nHibernate και δίνει source:
http://www.martijnboland.com/cuyahoga/1/view.aspx




 

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Χειρωνακτική αφαίρεση VSS dependencies από Visual Studio Projects

Δεν θυμάμαι πλέον που το βρήκα, το είχα κρατήσει και μου έχει χρησιμέψει. Πιθανόν πολλοί από εσάς να το γνωρίζετε ήδη, και απο ο,τι έχω ακούσει υπάρχει και utility πλέον που το κάνει. Αλλά ένας γρήγορος τρόπος είναι και αυτός.

Situation:
Your buddy has created a cool VB.NET application that you want to use.  He sends you the source code and it consists of a solution (MySolution) containing a single project (MyProject).  You attempt to open the solution and find that it has SourceSafe dependencies.  You need to remove all the VSS stuff from the solution/project files.

Solution:

1 - Go to the folder containing the solution files and delete the following:
          mssccprj.scc
          MyProject.vssscc
          vssver.scc

2 - Open MyProject.sln in your favorite text editor and remove the following section:
          GlobalSection(SourceCodeControl) = preSolution
                     ...
          EndGlobalSection

3 - Go to the folder containing the project files and delete the following:
          MyProject.vbproj.vspscc
          mssccprj.scc
          vssver.scc

4 - Open MyProject.vbproj in your text editor and remove the following lines:
          SccProjectName = "SAK"
          SccLocalPath = "SAK"
          SccAuxPath = "SAK"
          SccProvider = "SAK"

Now you can open the solution/project with no source control errors.

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Conditional WHERE clauses in T-SQL using comparison operators

Ενα αρθράκι που είχα στείλει παλιότερα στο SqlServerCentral.com και αποτέλεσε και θέμα συζήτησης. Ειναι ενδιαφέρον, τόσο το άρθρο όσο και η συζήτηση που ακολούθησε. Θα το βρείτε στα αρθρα, κάνοντας κλικ εδώ.

Την πρωτότυπη δημοσίευση μπορείτε να τη δείτε, εφόσον είστε μέλη του Sql Server Central, στο ακόλουθο link:
http://www.sqlservercentral.com/columnists/SFilippidis/conditionalstatementsinwhereclauses.asp

Δημοσιεύτηκε στις από το μέλος cap | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:
Περισσότερες Δημοσιεύσεις « Προηγούμενη