Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Detecting when browser closed

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò zeon. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 11-07-2006, 15:28. Υπάρχουν 22 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (23 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-07-2006, 15:34 14561 σε απάντηση της 14513

Απ: Detecting when browser closed

Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ απλή και είναι η εξής:

Να μάθεις τους χρήστες της εφαρμογής σου να κάνουν logout ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟ SESSION TIMEOUT

Ειναι σαν να λέει κάποιος "θα γράψω ενα βιβλίο για αγράμματους"
    Άμα κάτσω πάνω στη γραμμή του τηλεφώνου θα είμαι online???
  •  10-07-2006, 17:35 14575 σε απάντηση της 14561

zax1 wrote:
    Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ απλή και είναι η εξής:

Να μάθεις τους χρήστες της εφαρμογής σου να κάνουν logout ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟ SESSION TIMEOUT

Ειναι σαν να λέει κάποιος "θα γράψω ενα βιβλίο για αγράμματους"

O χρήστης θα πρέπει να αισθάνεται

κυρίαρχος του υπολογιστή.

Δεν θα πρέπει να ισχύει

το αντίστροφο.

Αυτό πετυχαίνεται σε εφαρμογές

που περιλαμβάνουν τρεις ιδιότητες:

απόκριση,

ανεκτικότητα

& συνέπεια.

Inside Macintosh, Volume 1

Apple Computer, Inc. 1985

while (!dead) learn();
  •  10-07-2006, 19:31 14576 σε απάντηση της 14575

Συμφωνούμε, αυτά όμως πρέπει να ισχύουν και για τους χρήστες, και θα σου πω ένα παράδειγμα γιατί το λέω αυτό,

Στη δουλειά μου ήρθε μια κοπέλα να μου πει ότι δε βρήσκει ένα έγγραφο που είχε γράψει πριν απο κάτι μέρες, όταν όμως τη ρώτησα δεν ήξερε που το αποθήκευσε ούτε τι όνομα έχει το έγγραφο (για την ακρήβεια δεν ήξερε καν αν το έχει αποθηκεύσει).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίει το office?

Και πάλι λέω ότι συμφωνούμε όμως τόσο ο υπολογιστής όσο και οι εφαρμογές του αποτελούν εργαλεία και ο κάθε χρήστης πρέπει να ξέρει πως να τα χρησιμοποιεί σωστά ωστέ αυτά να αποδίδουν. Βέβαια και ο προγραμματιστής είναι χρήστης κάποιων εργαλείων αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν προσαρμόζεται στις απαιτήσεις τις εκάστοτε γλώσσας για παράδειγμα.

Το λέω γιατί μου φαίνεται πιο απλό να τους πεις: "Όταν τελειώνετε τη δουλειά που κάνετε να πατάτε στο "Log Out", εάν στο ενδιάμεσο θέλετε να δείτε κάποιο άλλο site να ανοίγετε ένα άλλο παράθυρο (browser), ώστε να μην προκύπτει κάποια δυσλειτουργία στην εργασία σας". Αντί να πονοκεφαλιάζεσαι με κάτι που αφορά τη νοοτροπία του χρήστη παρά την απόκριση, ανεκτικότητα και συνέπεια της εφαρμογής.

Φιλικά πάντα :)
    Άμα κάτσω πάνω στη γραμμή του τηλεφώνου θα είμαι online???
  •  10-07-2006, 19:45 14577 σε απάντηση της 14575

Συνημμένα: Web.zip
     baburanos wrote:

O χρήστης θα πρέπει να αισθάνεται

κυρίαρχος του υπολογιστή.

Δεν θα πρέπει να ισχύει

το αντίστροφο.

Αυτό πετυχαίνεται σε εφαρμογές

που περιλαμβάνουν τρεις ιδιότητες:

απόκριση,

ανεκτικότητα

& συνέπεια.

Inside Macintosh, Volume 1

Apple Computer, Inc. 1985

Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω.

Η ανικανότητα του προγραμματιστή να βρει λύση στο πρόβλημα και να υπαγορεύει λύσεις στους τελικούς χρήστες, δεν είναι ο δρόμος που θα κάνει μια εφαρμογή αγαπητή από τον τελικό χρήστη. Η αδυναμία να έρθετε σε λύση στο πρόβλημα είναι ότι δεν προσπαθείτε να προσαρμόσετε την λύση του προβλήματος στο δεδομένα που έχετε - την λειτουργία του web browser - αλλά τα δεδομένα ώστε να λύσετε το πρόβλημα.

Ένας τρόπος θα ήταν η εφαρμογή να ανοίγει σε δικό της παράθυρο και να μην έχει address bar ώστε ο χρήστης να μπορεί να μεταβεί σε τρίτο web site. Θα μπορούσε να παγιδευτεί το παράθυρο αυτό, και να προειδοποιεί το χρήστη ότι κλείσιμό του, ισοδυναμεί με log-out από το σύστημα.

Έτσι θα μπορούσα να έχω ένα παράθυρο χωρίς address bar, με μια σελίδα που να παρουσιάζει μέσω frame ένα site, που θα μπορούσα να αλλάζω σελίδες μέσα στο site χωρίς πρόβλημα με τους συνδέσμους και τα κουμπιά χωρίς πρόβλημα. Στη σελίδα του frame μπορώ να παγιδεύσω το onbeforeunload και να ξέρω ότι αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο χρήστης θα κλείσει το παράθυρο.

Ένα παράδειγμα που παρουσιάζει το παραπάνω είναι συνημμένο στο web.zip που στο μήνυμα.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  10-07-2006, 20:31 14578 σε απάντηση της 14577

Πάντα φιλικά τα λέμε. Smile

Το θέμα το θέτω λίγο πιο φιλοσοφικά.

Δεν θέλω να θέσω ως μία λύση στα τάδε πρόβλημα.

Εάν πηγαίναμε το χρόνο μπροστά (δεν ξέρω) μπορεί να λυθούν πολλά από τα προβλήματα που έχουμε σήμερα.

Άλλωστε αυτό δεν γίνεται τόσο χρόνια τώρα.

Διαφορετικά θα ήμασταν ακόμα στις σπηλιές και το logout από μια σελίδα στο web θα ήταν κάτι σαν εξωγήινο.

Και όπως το λέει η «μαμά» εταιρεία:

Your potential. Our passion

Αυτά.

while (!dead) learn();
  •  11-07-2006, 12:02 14585 σε απάντηση της 14577

gcapnias wrote:

Ένας τρόπος θα ήταν η εφαρμογή να ανοίγει σε δικό της παράθυρο και να μην έχει address bar ώστε ο χρήστης να μπορεί να μεταβεί σε τρίτο web site. Θα μπορούσε να παγιδευτεί το παράθυρο αυτό, και να προειδοποιεί το χρήστη ότι κλείσιμό του, ισοδυναμεί με log-out από το σύστημα.

Έτσι θα μπορούσα να έχω ένα παράθυρο χωρίς address bar, με μια σελίδα που να παρουσιάζει μέσω frame ένα site, που θα μπορούσα να αλλάζω σελίδες μέσα στο site χωρίς πρόβλημα με τους συνδέσμους και τα κουμπιά χωρίς πρόβλημα. Στη σελίδα του frame μπορώ να παγιδεύσω το onbeforeunload και να ξέρω ότι αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο χρήστης θα κλείσει το παράθυρο.

Ένα παράδειγμα που παρουσιάζει το παραπάνω είναι συνημμένο στο web.zip που στο μήνυμα.

George J.

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Το μελετάω ήδη. Είναι πολύ καλή και έξυπνη λύση. Και πάλι ευχαριστώ!
  •  11-07-2006, 12:46 14588 σε απάντηση της 14585

Μια άλλη παρόμοια λύση θα μπορούσε να είναι, αν μιλάμε για intranet εφαρμογή, να έχεις μια μικρή windows forms εφαρμογή με ένα web browser control η οποία να τρέχει το site σου. Νομίζω θα είναι αρκετά πιο σταθερό και αξιόπιστο το Login-logout.

Βέβαια αυτό θα γίνει μόνο αν είναι intranet εφαρμογή μια που απαιτεί εκτέλεση μή ασφαλούς κώδικα και εγκατάσταση του .net framework. Κατά τα άλλα μια τέτοιου είδους υβριδική εφαρμογή θα μπορούσε να έχει πολλά πλεονεκτήματα.
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  11-07-2006, 15:28 14605 σε απάντηση της 14588

papadi wrote:
    Μια άλλη παρόμοια λύση θα μπορούσε να είναι, αν μιλάμε για intranet εφαρμογή, να έχεις μια μικρή windows forms εφαρμογή με ένα web browser control η οποία να τρέχει το site σου. Νομίζω θα είναι αρκετά πιο σταθερό και αξιόπιστο το Login-logout.

Βέβαια αυτό θα γίνει μόνο αν είναι intranet εφαρμογή μια που απαιτεί εκτέλεση μή ασφαλούς κώδικα και εγκατάσταση του .net framework. Κατά τα άλλα μια τέτοιου είδους υβριδική εφαρμογή θα μπορούσε να έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Για να αποφύγεις τα δύσκολα της παραπάνω λύσης - ανάπτυξη, εξασφάλιση της απαραίτητης ασφάλειας - μπορείς να το κάνεις με την χρήση ενός ΗΤΑ Application - περισσότερες πληροφορίες εδώ. Ουσιαστικά είναι χρήση της ικανότητας του IE να μπορεί να σηκώνει html σελίδες στο browser με elevated priviledges. Σαν λειτουργία δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα kiosk - και κάνει ακριβώς το παραπάνω τρυκ, χρησιμοποιεί ένα frame που φιλοξενεί τις υπόλοιπες σελίδες.

Η χρήση του είναι αρκετά εύκολη, και λύνει τα χέρια, μιας και μπορεί να γίνει χρήση και web σελίδων που έχουν φτιαχτεί από την Microsoft Access - οι συγκεκριμένες σελίδες χρησιμοποιούν τα Office Web Control και παίζουν μόνο από το file system μιας και χρειάζονται elevated priviledges. Με την χρήση τους μέσα από μια HTA εφαρμογή μπορούν να τρέξουν και από το web server.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Σελίδα 2 από 2 (23 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems