Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Dynamic SQL generation is not supported against multiple base tables

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Thiseas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 15-10-2007, 08:57. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (19 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-10-2007, 16:37 36210 σε απάντηση της 36209

Απ: Dynamic SQL generation is not supported against multiple base tables

Η παράθεσή σου έρχεται από document για το Mono και ο συγγραφέας μιλάει για "mode" κάπως αυθαίρετα. Εγώ μιλάω για το disconnected model.

Από το Intro to Datasets (MSDN): http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/8bw9ksd6(vs.80).aspx

Datasets are objects that contain data tables where you can temporarily store the data for use in your application. If your application requires working with data, you can load the data into a dataset, which provides your application with a local in-memory cache of the data to work with. You can work with the data in a dataset even if your application becomes disconnected from the database. The dataset maintains information about changes to its data so updates can be tracked and sent back to the database when your application becomes reconnected.

Και πιό ξεκάθαρο είναι στο αντίστοιχο document για το .NET 1.1: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/8bw9ksd6(vs.71).aspx

Datasets store data in a disconnected cache. The structure of a dataset is similar to that of a relational database; it exposes a hierarchical object model of tables, rows, and columns. In addition, it contains constraints and relationships defined for the dataset.

Το disconnected modeL πρεσβεύει ακριβώς αυτό: Παρε τα data σου, ρίξε το connection και όταν ξανασυνδεθείς βλέπουμε. Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρεις απευθύνονται σε άλλα aspects. Φυσικά δεν χρειάζεται να πω οτι ό,τι αναφέρεται σαν "connected mode" στο document για το mono ακολουθεί στην πραγματικότητα το disconnected model, γι'αυτό και μου τράβηξε την προσοχή!

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  12-10-2007, 16:53 36211 σε απάντηση της 36210

Κατανοητό και αποδεκτό Σωτήρη... (βλέπε clientdatasets πιο πάνω)... και όντως διαφορετικό από το Isolation και State.
    Μιλήσαμε!  Smile

Η αλήθεια όμως είναι οτι εξακολουθώ να μην βρίσκω άμεση σύνδεση με το πρόβλημα που έχω τώρα....
    Είναι, ας πούμε, μια προτροπή να αλλάξω τρόπο υλοποίησης? Πες οτι αυτό δεν γίνεται... Cool

KelMan:
    Επιπρόσθετα, να σου πω Thiseas ότι αυτό που περιγράφεις, υποστηρίζεται από το engine της Borland (αλλά και από το παλιό ADO της Microsoft) για έναν και μόνο λόγο. Αυτά τα engines δουλεύουν σε connected mode.....

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εδώ....
    Η Borland το έχει υλοποιήσει αυτό στα client-datasets που λειτουργούν σε disconnected mode και μπορεί και η MS κάλιστα να το κάνει... (νομίζω)...

Nothing to declare...
  •  12-10-2007, 16:55 36212 σε απάντηση της 36211

Γκουχ, η αλήθεια είναι οτι ίσως έφυγα λίγο off-topic. Δεν το σύνδεσα με το αρχικό θέμα, απλά προσπάθησα να εξηγήσω τι σημαίνει disconnected model γιατί είδα οτι ενδέχετο να υπάρχει παρανόηση.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  15-10-2007, 08:57 36276 σε απάντηση της 36211

Ορίστε... Λείπεις το ΣΚ και χάνεις τις καλές συζητήσεις...

Thiseas:
    Η αλήθεια όμως είναι οτι εξακολουθώ να μην βρίσκω άμεση σύνδεση με το πρόβλημα που έχω τώρα....
    Είναι, ας πούμε, μια προτροπή να αλλάξω τρόπο υλοποίησης? Πες οτι αυτό δεν γίνεται... Cool

Έχεις διάφορες λύσεις. Από αυτή που προτείνει στο άρθρο του ο William Vaugn μέχρι να χρησιμοποιήσεις ένα ORM και να μην ασχοληθείς καθόλου (ίσως λίγο) με τον data access κώδικα. Στο ενδιάμεσο, αν επιμένεις να δουλέψεις με DataSets, τότε εδώ και πάλι έχεις λύσεις. Ίσως να μπορείς να χρησιμοποιήσεις updatable views αν αυτό που ζητάς είναι σε ένα DataTable να βλέπεις lookup πεδία από τα master tables. Ωστόσο, δεν βλέπω τον λόγο να μην δουλέψεις με ξεχωριστά DataTables τα οποία θα έχουν DataRelations μεταξύ τους.

Thiseas:
    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εδώ....
    Η Borland το έχει υλοποιήσει αυτό στα client-datasets που λειτουργούν σε disconnected mode και μπορεί και η MS κάλιστα να το κάνει... (νομίζω)...

Φεύ... Έχω να δουλέψω με Delphi από την εποχή της έκδοσης 3...

Vir prudens non contra ventum mingit
Σελίδα 2 από 2 (19 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems