Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αλλαγή Κατεύθυνσης

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò eco_it. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 11-11-2009, 19:10. Υπάρχουν 23 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (24 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  10-07-2008, 22:17 43397 σε απάντηση της 43392

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    eco_it:

    Γεια σας και πάλι.

    Θα έλεγα οτι έχω μπερδευτεί και εγώ λίγο στη προσπάθεια να αποκτήσω κάποια τυπικά προσόντα στο ευρύτερο χώρο της πληροφορικής.

    Εννοείται όμως πως γνωρίζω οτι το CCNA δεν είναι για web development και απλά ελπίζω να με βοηθήσει στην αλλαγή κατεύθυνσης που θέλω να κάνω.

    Φίλε kallileo τα μαθήματα μου πάνω γύρω στα 3500.

    Ευχαριστώ όσους συμμετέχουν στη συζήτηση.



    Για να σε ξεμπερδέψω λίγο, θα σου πω απλά ότι δεν αξίζει να πας για μεγαλύτερες πιστοποιήσεις της Cisco για τους επόμενους 18 μήνες.
    Μετά το CCNA καλύτερα δοκίμασε κάποια μαθήματα σε διαχείριση συστημάτων Microsoft.

    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  18-10-2009, 17:36 54587 σε απάντηση της 43271

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    Καλησπέρα μετά απο παρά πολύ καιρό απο τον χρήστη eco_it !!

    Ανοίγω πάλι αυτό το θέμα συζήτησης καθώς μετά απο τόσο καιρό νομίζω οτι είμαι περισσότερο μπερδεμένος απο ποτέ και μάλλον έχω αρχίσει να διακατέχομαι απο απαισιοδοξία για το μέλλον μου στο χώρο εργασίας.

    Η δουλεία μου εδώ και 2 χρόνια περίπου είναι η συναρμολόγηση Η/Υ υπολογιστών. Προσπαθώ μάλλον ανορθόδοξα να ξεφύγω απο αυτή τη δουλειά που είναι ομολογώ πολύ απλή αλλά όχι για την ηλικία των 28 στα 29 και σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις για την υπόλοιπη ζωή σου αν και πιστεύω οτι υπάρχουν συνάδελφοι με περισσότερες γνώσεις, με περισσότερες απαιτήσεις απο τους εργοδότες που δεν πληρώνονται και πολύ παραπάνω απο μένα.

    Πριν καποιους μήνες ολοκλήρωσα τη προετοιμασία για τη πιστοποίηση CCNA ενώ η πρώτη προσπάθεια στις εξετάσεις δεν είχε θετικό αποτέλεσμα. Πιο πολύ θα έλεγα οτι ξεκίνησα τα μαθήματα με τη λογική απόκτησης ενος τίτλου στο χώρο καθώς το πτυχίο μου είναι οικονομικής κατεύθυνσης. Σίγουρα πάντως οι γνώσεις απο τα μαθήματα είναι βασικές για κάθε εργαζόμενο στο λεγόμενο ΙΤ χώρο. Η προετοιμασία τουλάχιστον στο κεντρο που επέλεξα ξεκινάει απο πολύ εισαγωγικά θέματα.

    Πιστεύω οτι το καλύτερο όσον αφορά τις εξελίξεις της αγοράς αλλά και για μένα είναι η ενασχόληση μου με web design/development. Πάντα όμως η ηλικία ειναι βασικότατος παράγοντας και η σχετική εμπειρία ανύπαρκτη οπότε πάλι σκέφτικα τον δρόμο των σεμιναρίων μια και η λύση των ΙΕΚ πιστεύω δεν είναι η καλύτερη και τα λεφτά που ζητάνε νομίζω υπερβολικά. Να σημειώσω οτι σε ενα απο τα γνωστά ΙΕΚ που τηλεφώνησα για πληροφορίες μου είπαν οτι η ειδικότητα για τη κατασκευή ιστοσελίδων θεωρείται ξεπερασμένη μιας και έχει περάσει στους γραφίστες, δεν λειτουργούμε το σχετικό τμήμα και οτι η επιλογή σας θα σας οδηγήσει στην ανεργία. Το συγκεκριμένο ΙΕΚ μου αντιπρότειναι τον προγραμματισμό στη γενικότερη του έννοια και οχι μονο οσο έχει να κάνει με το web. Ανεξάρτητα απο αυτό έχω ολοκληρώσει ένα σεμινάριο σε PHP & MySQL σε εισαγωγικό επίπεδο, πρόκειται για σεμινάρια που παρέχονται on-line απο ένα εργαστήριο του τμήματος ΗΜΜΗΥ του Ε.Μ.Π.

    Σε λίγες μέρες ξεκινάω πάλι σε αυτό το εργαστήριο ένα σεμινάριο σε Flash.

    Πραγματοποίω κάποιες συνεντεύξεις για θέσεις σχετικες με κατασκευη ιστοσελίδων ή για τμήμα μηχανοργάνωσης/μηχανογράφησης/Ι.Τ. (ο καθένας το λεει οπως θελει) χωρις να εχω κάποιο θετικό αποτέλεσμα προς το παρον.

    Εχω αρχίσει να φοβάμαι οτι ακουμπάω επιφανειακά τις ομολογουμένως πολλές γνώσεις που ζητάνε οι εργοδότες απο τους λεγόμενους πληροφορικάριους και οτι σιγα σιγά εγκλωβίζομαι στη τωρινή δουλειά μου που είναι φρικτά επαναλαμβανόμενη, με ανυπαρκτες προοπτικές αν δεν κάνω λάθος, και με κακες συνθήκες εργασίες στις περισσότερες εταιρίες με είδη πληροφορικής που κάνουν και παραγωγή Η/Υ.

    Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη.  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω.

  •  18-10-2009, 18:52 54588 σε απάντηση της 54587

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    Ως προγραμματιστής (εργάζομαι αποκλειστικά ως προγραμματιστής από το 1998 και τελευταία ως υπεύθυνος τμήματος προγραμματιστών) έχω να πω πως υπάρχει έλλειψη καλών προγραμματιστών. Αν μπορέσεις να γίνεις ή είσαι ήδη καλός προγραμματιστής τότε σίγουρα είναι η κατεύθυνση που πρέπει να πάρεις.

    Από την άλλη, θα σου προτείνω άλλη μια σκέψη: Ψάξε και βρες σε τι είσαι καλός αυτή τη στιγμή. Όχι σε τι μπορείς να γίνεις καλός σε 4 ή σε 8 χρόνια. Αν βρεις κάτι, τότε κοίταξε να κάνεις μια δική σου επιχείρηση που θα εκμεταλλεύεται ακριβώς αυτά στα οποία είσαι ιδιαίτερα καλός. Προϋπόθεση, εκτός των ικανοτήτων, είναι να σου αρέσουν φυσικά. Όσο είσαι υπάλληλος, δεν πρόκειται να βγάλεις και πολλά. Εδώ και προγραμματιστής που υποτίθεται παίρνει περισσότερα χρήματα, ως υπάλληλος παίρνει απίστευτα λιγότερα από αυτά που πληρώνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Για δική σου επιχείρηση έχει πολλές επιδοτήσεις ακόμα. Μπορείς να σκεφτείς το ενδεχόμενο να το ψάξεις όσο ακόμα δίνει λεφτά η ΕΕ.

    Πέτρος
  •  18-10-2009, 18:59 54589 σε απάντηση της 54588

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    Φίλε Πέτρο σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

    Εχω ακούσει και εγώ πολλές φορές για έλλειψη καλων προγραμματιστών. Κατά τη γνώμη σου όμως είναι δυνατόν να μάθεις στην ηλικία των 28 ;

    Εχεις αφήσει και παλιότερα μήνυμα και μου ειχες πει οτι δεν μετάνιωσες ποτέ που πήγες στο City College.

    Πιστεύεις όμως οτι είναι λίγο ακατάλληλη ηλικία για να αρχίσω σπουδες ξανά ?

    Εχω σκεφθεί για δική μου επιχείρηση αλλά αυτή τη στιγμή στο μόνο που είμαι καλος ειναι τα τεχνικά θέματα Η/Υ και η επίλυση προβλημάτων. Νομίζω οτι είναι καπως ρισκο να ανοίξεις μια τετοια επιχείρηση.

    Σε ευχαριστώ και πάλι

  •  18-10-2009, 19:43 54591 σε απάντηση της 54587

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    Επειδή δεν πέρασες το CCNA με την πρώτη απογοητεύτηκες;
    Ούτε εγώ το πέρασα με την πρώτη.

    ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ
    ΞΑΝΑΔΩΣΤΟ




    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  18-10-2009, 19:49 54592 σε απάντηση της 54591

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    Δεν είναι οτι απογοητευτηκα απο αυτο.

    Αν θέλεις φίλες διάβασε πιο προσεκτικά το μήνυμα μου. Εξάλλου δεν πιστεύω οτι το CCNA θα μου προσφέρει και πολλά απο τη στιγμή που δεν έχω σχετική εμπειρία.

  •  18-10-2009, 21:33 54594 σε απάντηση της 54589

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    Όσον αφορά το ρίσκο, αν δε ρισκάρει κανείς δε μπορεί να πετύχει πράγματα πάνω από το μέσο όρο.

    Για τις σπουδές, ποτέ δεν είναι αργά, αλλά πρέπει πραγματικά να σου αρέσει και όχι να το κάνεις επειδή τυχαίνει αυτό το φεγγάρι οι προγραμματιστές να είναι σε ζήτηση. Αν δε σου αρέσει θα αρχίσεις να κόβεις φλέβες στους δύο πρώτους μήνες των σπουδών.

    Τέλος, αν είναι δυνατόν να μάθεις στα 28; Γενικά μπορείς να μάθεις σε οποιαδήποτε ηλικία. Όμως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το να μην έχεις ιδέα από προγραμματισμό και να αρχίζεις στα 28 δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Σκέψου επίσης πως μετά θα θέλεις να πιάσεις δουλειά ως junior. Στα 31; Ως junior; Να έχεις 26άρηδες αφεντικά; Χλωμό. Γι'αυτό μιλάω για δική σου επιχείρηση.

    Πέτρος
  •  11-11-2009, 17:55 55124 σε απάντηση της 54594

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    "Γι'αυτό μιλάω για δική σου επιχείρηση."

    Εχω τελειώσει οικονομικά, και τώρα καλή ώρα κοντεύω και για το δεύτερο πτυχίο μου ( πάλι οικονομικά ). Δουλεύω αρκετό καιρό στον χώρο της πληροφορικής ( ώς Junior Consultant/Consultant (sic!) Pizza και το λέω έτσι γιατί οι απολαβές μου ήταν ίδιες με ενός καθαριστή ίσως(;) και πάλι λάθος κάνω αφού ο καθαριστής παίρνει και μαύρα ( ο νοών νοήτω ).

    Τελείωνοντας το ΤΕΙ μου, και ψάχνωντας εργασία, μπήκα στον χωρό των ERP.Geeked Ο κόσμος βρομάει από αυτά τα μικρά-μεγάλα wanna-be και real ERP...Μια εταιρεία μόνο έχει πάνω απο 300Κ εγκαταστάσεις...και αυτές μέσα απο dealers. Ετσι λοιπόν μέσα απο dealer, δούλεψα...Ομολογώ σαν Junior δούλευα για περισσότερα λεφτά, καθότι ο επόμενος με τσίμπησε άσχημα σε πολύ χαμηλό επίπεδο αμοιβής...φεύ όμως έψαχνα δουλειά. Τελείωσα την δουλειά. Δεν ήθελε να φύγω....CoolΦεύ ομως...έβρισκα τελικά σε άλλη εταιρεία με το πιο απίστευτα καλό εργασιακό περιβάλλονParty!!!, οπού εκεί η έννοια "θέλουμε πνεύμα συνεργάτη, και θέλουμε ευέλικτη προσωπικότητα" δεν ήταν μόνο για τον υπάλληλο, αλλά και για την εταιρεία πως αντιμετώπιζε τις ανάγκες σου και την προσωπικότητα σου plus(!) λεφτά!

    Προχωράμε λοιπόν, και σε project μπαίνουμε, εγώ πέρασα στο hard-core programming, με ολίγο testing, με ολίγο support με ολίγο product management, με ολίγο project management, με πολύ κώδικα σε 3-4 γλώσσες (αρκετό clopy-paste ομολογώ, που όμως το εφάρμοζα με τον καλύτερο τρόπο για το αποτέλεσμα και δεδομένου των πιέσεων που είχα...χρονικά ), με marketing, presales, sales, post sales kai κόντρα όλοι αυτοί οι γλυκανάλατοι όροι...Stick out tongue ( αλήθεια τι απίστευτους όρους βγάζουν δεν είναι μακρυά που θα λέμε και "μηχανικός πωλήσεων σουβλακιών" ή αγγλιστί....)

    Το σημαντικό μου point, είναι λοιπόν, ότι είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με διάφορα άτομα, που πολύ τα εκτιμώ ( αλήθεια λέγω), και ας με μερικούς απο αυτούς είχα τις κόντρες μουBig Smile...Γιατί στην τελική.... δεν παλεύεται να είσαι πελαγωμένος σε ένα συρφετό-κώδικα που έχει γραφτεί με τον τρόπο χ,ψ που αντιλαμβάνεται ο καθένας επειδή είναι hyper-uber-super προγραμματιστής και είπε θα γράψω με μακαρόνι τρόπο, με 1,2,3 εργαλεία που μόνο αυτός κατάλαβε και....δεν θέλει να γράψει ένα σωστό doc ή να κάνει μια παρουσίαση της προκοπής στην υπόλοιπη ομάδα σαν tutorial...(πραγματικά πιστεύω μια εταιρεία πρέπει να χει screencast για ότι μεγαλούργημα έχει φτιάξει ένας προγραμματιστής που να βοηθάει στην συνέχιση του έργου....μετά απο αυτόν)!! Beer Ναι ! δεν παλεύεται να διορθώνεις κώδικα άλλων...

    Review : Η αγορά πληροφορικής αποτελείται από web/design/programming ( μα πόσοι επιτέλους δουλεύουν σε αυτό το χώρο, και βγάζουν τα έξοδα τους, τους μισθούς, την αμοιβή του ΙΚΑ, το χαρτζιλίκι των παιδιών, την πληρωμή φροντιστηρίου, την γκόμενα ΚΑΙ ΝΑΙ να μένει και κέρδος στην εταιρεία; ), ERP Consultancy ( ουσιαστικά μηχανογράφηση, πού είναι τα λέφτα ρε σείς...αντε έκανες και μια πώληση μεστο χρόνο so what ? και που θα κάνεις πώληση!!!!! χώρια το κόστος αυτής της πώλησης.... ), custom made programming ( αν είσαι τυχερός να έχεις αρκετά project...δηλαδή αν εχεις γνωστούς...), support ( μισθωτός, μεροδούλι - μεροφάι, χώσιμο απο υπεύθυνους...χώσιμο απο πελάτες, χάπι για την καρδιά, για το στομάχι....κλπ κλπ...)

    Δεν ξέρω ρε παιδιά...αλλά είμαι απογοητευμένος απο τον χώρο αυτό, έχω δουλέψει πάνω στο χόμπυ μου, έχω δεί πελάτες να θέλουν να κάνεις τα απίστευτα, και να σοθ λένε μετά "Α! τι απλό που ήταν..." και έτσι να μην θέλουν να πληρώσουν....ή manager που ενώ σκίζεσαι για να μπείς στο νόημα του έργου, του κώδικα, της δουλειάς της ίδιας....ε...να ναι manager "ακόμα;" "γρήγορα"...κλπ κλπ κλπ

    Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν αφενός δεν βλέπω καλές προοπτικές...μα ούτε και βλέπω "κρίσιμη μάζα" για να ανοίξει κανείς νέα επιχείρηση...

    Οι σκέψεις μου είναι γοργές...συγνώμη για το μεγάλο post... απλά είχα πετύχει ενός παιδιού το γράμμα που έλεγε ότι δούλευε αλλά έκανε μάλλον λάθος κώδικα χρησιμοποιούσε λάθος τεχνικές, ήταν απογοητευμένος με την σταδιοδρομία του, είδα και αυτό το "δική σου επιχείρηση" και ήθελα να τα μοιραστώ...Cool

    Με εκτίμηση...

  •  11-11-2009, 19:10 55125 σε απάντηση της 43392

    Απ: Αλλαγή Κατεύθυνσης

    Αν και λίγο αργά την είδα αυτή τη συζήτηση, καλώς ήλθες φίλε μας. Ως άλλος ένας οικονομολογος-που-ποτέ-δεν-εξάσκησε-αυτό-το-επάγγελμα, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εκεί, γύρω στα 26 μου και εγω (αν και έχοντας αρκετή εμπειρία από πιτσιρικάς ακόμα και έχοντας δουλέψει και πριν το στρατό) ξεκίνησα (ξανά) την επαγγελματική μου ενασχόληση με την πληροφορική. Ειμαι 36 τώρα.

    Αν και κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφικός, να επαναλάβω και πάλι το γνωστό mantra "η εκπαίδευση απλά σε καθοδηγεί", υπό την έννοια οτι αν δεν ξημεροβραδιαστείς διαβάζοντας και δοκιμάζοντας δεν πετυχαίνεις και πολλά πράγματα. Ξεκίνα με ο,τι σου φαίνεται πιό απλό και δούλεψέ το από εκεί. Δυστυχώς γνώμη για εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν έχω, μια και εκτός από μια αποτυχημένη απόπειρα να παρακολουθήσω το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, δεν είχα κάποια άλλη επαφή. 

    Καλή επιτυχία σε ο,τι και αν επιλέξεις.



    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
Σελίδα 2 από 2 (24 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems