Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Silverlight is coming back

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George Parissis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 02-10-2013, 21:01. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (17 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-10-2013, 13:38 74456 σε απάντηση της 74455

    Απ: Silverlight is coming back

    Προφανώς, στα σενάρια για τα οποία κάνω λόγο στις απαντήσεις μου ΔΕΝ συμπεριλαβάνονται τοπικές εγκαταστάσεις. Και, βεβαίως, ΔΕΝ πολεμώ το Silverlight, αλλά ούτε είμαι εκείνος που θα το καταργήσει ή θα το αντικαταστήσει με κάποια άλλη τεχνολογία.

    Επίσης, ΔΕΝ αρνούμαι την ασχετοσύνη μου, γι' αυτό και θα μου επιτρέψεις να κάνω μία ερώτηση η οποία μπορεί ν' απαντηθεί από εσένα ή κάποιο άλλο μέλος. Έκανα ένα μικρό πείραμα. Σε εφαρμογή που έχω φτιάξει (.ΝΕΤ 3.5, Sql Server Express 2005), ζήτησα να μου υπολογίσει τις αποδόσεις μιας υπαρκτής μονάδας 550 χοιρομητέρων, για ένα έτος, με ανάλυση αποδόσεων κατά τοκετό (θηλυκά με 1, 2, 3,..., 8+ τοκετούς). Το πλήθος των στατιστικών μεγεθών είναι 79. Ο χρόνος επεξεργασίας ήταν 27 sec (i7, 8 GBytes RAM). Δεν ξέρω αν σας φαίνεται πολύ. Πριν αναπτύξω αυτή την εφαρμογή, είχα μια επαφή με πελάτη μου ο οποίος έφερε το laptop του για να συγκρίνει την προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής μου (.ΝΕΤ 2.0) με τη δική του (δεν είχα τότε τον i7). Επρόκειτο για εφαρμογή ξένης εταιρίας με χιλιάδες εγκαταστάσεις. Το DB engine που χρησιμοποιούσε ήταν της Sybase. Ο χρόνος επεξερασίας, για τα ίδια περίπου μεγέθη, ήταν σχεδόν διπλάσιος για την άλλη εφαρμογή. Θα μου πείτε, ήταν σε laptop, οι τεχνολογίες δεν ήταν συγκρίσιμες κ.λπ., κ.λπ. Απλά το αναφέρω για να σχηματίσετε μία εικόνα ως προς το χρόνο εκτέλεσης τέτοιου είδους υπολογισμών. Για να παρέχω την ίδια υπηρεσία σε internet application, ενδεχομένως σε 100άδες παραγωγούς, με παρόμοια μεγέθη μονάδων, χωρίς να με σιχτιρίζουν για καθυστερήσεις, για τι κόστος μιλάμε και πόσο πρέπει να τη χρεώσω;

    ΥΓ.: Αν κάποιος ενδιαφέρεται και θέλει να επενδύσει - και πιστεύει ότι παρόλη την ασχετοσύνη μου μπορώ να του φανώ χρήσιμος - ας μου στείλει PM.


    Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  02-10-2013, 21:01 74457 σε απάντηση της 74454

    Απ: Silverlight is coming back

    kgiannak:
    Παναγιώτης Καναβός:

    Για το 5 ... διαφωνώ απολύτως. Το Silverlight σε κανένα σημείο δεν σου έκρυβε ότι μίλαγε με server, ίσα-ίσα, σε υποχρέωνε να αντιμετωπίσεις το θέμα από την αρχή. Τόσο με το ότι έπρεπε οτιδήποτε blocking να είναι ασύγχρονο, όσο και με το οτιδήποτε ήθελες από το server έπρεπε να γίνει μία ξεκάθαρη κλήση HTTP ή SOAP. Η οποία ήταν επίσης ασύγχρονη.

    Με τα RIA services μπορούσες εύκολα να κάνεις expose τη βάση σου (χρησιμοποιούσες annotations για να ρυθμίσεις τα θέματα ασφάλειας) και να έχεις τα δεδομένα στον client χωρίς να γράψεις κώδικα. Ουσιαστικά έπαιρνες τα δεδομένα στον client με τον αντίστοιχο τρόπο που τα προσφέρει ένα ORM από τη βάση. Στη συνέχεια με σωστή χρήση του MVVM pattern το View σου δεν ήξερε τίποτα για το από πού έρχονται τα δεδομένα.

    Πολλές τεχνικές του Silverlight έχουν αρχίσει τώρα να περνάνε και στο HTML5 (knockoutjs)

    Καταρχήν, τα RIA Services ήταν ανεξάρτητα από το Silverlight, εγκαταλείφθηκαν ουσιαστικά πριν καταργηθεί το Silverlight, δεν συμβαδίζανε στις εκδόσεις (δηλαδή απλά δεν παίζανε με την τελευταία έκδοση Silverlight/Visual Studio) άσε που ήταν μία πολύ κακή σχεδίαση. Πέρα από πολύ απλές εφαρμογές, το σχήμα της βάσης είναι εντελώς ακατάλληλο για χρήση ως object model. Τα RIA ήταν μία απλή λύση για data entry εφαρμογές,  αλλά ακατάλληλα για κάτι παραπάνω. Η προσθήκη business λογικής στο server πολύ πιο περίπλοκη.

    Όσο για το ViewModel, δεν αφορά την επικοινωνία με το server, οπότε δεν βλέπω που κολλάει στη συζήτηση. Αν σκεφτείς μάλιστα ότι ακόμα και τα αντικείμενα του μοντέλου προέρχονται από κάποιο  service layer και δεν έρχονται χύμα από τη βάση ...


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Σελίδα 2 από 2 (17 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems