Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δοκιμή του upgrade σε CS 1.0

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò patrick. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dpapits στις 29-05-2005, 22:51. Υπάρχουν 34 απαντήσεις.
Σελίδα 3 από 3 (35 εγγραφές)   < 1 2 3
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-05-2005, 03:50 2298 σε απάντηση της 1597

Re: Δοκιμή του upgrade σε CS 1.0

Να πω κι εγώ τον καημό μου - αν και ταπεινός δικτύας με λίγες γνώσεις asp και ακόμα λιγότερες asp.net...
    Διατηρώ ένα site αντίστοιχου περιεχομένου με το dotnetzone.gr - με τη διαφορά ότι απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Πρόκειται για το mcse.gr, που είναι ενεργό εδώ και μερικά χρόνια. Τον προηγούμενο Αύγουστο γύρισα το κομμάτι των νέων σε DotNetNuke και σήκωσα το CS για forums λίγο αργότερα. Έχω αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα με αυτό: πχ. βγάζει κατά καιρούς ένα error (και πάρτα κάτω τα forums) που ο μόνος τρόπος που έχω βρει να το αντιμετωπίζω είναι το restart του www service (που είναι πρόβλημα γιατί επανεκκινεί και μερικές δεκάδες ακόμα άσχετα sites). Επίσης, όταν κάποιος πάει να γράψει ένα μήνυμα και κάνει preview, στο γυρισμό ...χάνει ό,τι έχει γράψει. Φαντάζομαι ότι αντίστοιχα προβλήματα έχετε αντιμετωπίσει κατα καιρούς κι εσείς.
    Σκεφτόμενος να γυρίσω σιγά-σιγά όλο το site σε CS και να φύγω από το DNN (που θεωρώ ότι είναι πολύ βαρύ για πρώτη σελίδα), θα ήθελα να ρωτήσω αν σε κάποια καινούρια έκδοση (όπως αυτές που συζητάτε αλλά ελάχιστα καταλαβαίνω Stick out tongue) θεωρείτε ότι τα βασικά προβλήματα έχουν εκλείψει. Επίσης, με ποιό τρόπο θα μπορούσα να πάρω ένα αξιόπιστο backup της βάσης - αρκεί αυτό που κάνω μέσα από το SQL Server?
    Συγγνώμη προκαταβολικά για το μακροσκελές κείμενο και τις ενδεχομένως αφελείς ερωτήσεις!

http://www.mcse.gr
  •  29-05-2005, 11:32 2301 σε απάντηση της 2298

Το error που αναφέρεις στο βγάζει το DNN ή τα Forums?  Εμάς δεν βγαίνει κάποιο error.  Οι εκδόσεις που τρέχουμε είναι η 3.0.8 (αν θυμάμαι καλά) του DNN και η 2.0.1 των Forums.  Το πρόβλημα με το preview των μηνυμάτων που χάνονται στο γυρισμό το είχαμε, αλλά νομίζω πως έχει λυθεί με την έκδοση 2.0.1 (εγώ έχω πολύ καιρό να το δω).

Όντως το DNN είναι βαρύ για πρώτη σελίδα, αλλά εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποια άλλα modules του για να φτιάξουμε ένα code snippet library, ένα download library και ένα articles library.  Επίσης, μας ενδιαφέρει η παρουσίαση events (που υποστηρίζει το DNN).

Αυτό που περιμένουμε, βασικά, είναι να βγει η έκδοση CS 1.1, η οποία χρησιμοποιεί τον ίδιο authentication provider με την έκδοση 3.1.0 (που βγαίνει άμεσα) του DNN μπας και καταφέρουμε να έχουμε κοινούς χρήστες στα δύο συστήματα.  Βέβαια, μας έχουν τρελάνει λίγο με τις καθυστερήσεις τους, αλλά που θα πάει... Smile

Όσο για backup, πιστεύω πως αρκεί να παίρνεις μόνο την βάση, αφού εκεί φυλάσσονται όλα (τουλάχιστον στα forums - για το DNN δεν το έχω ψάξει).  Εγώ παίρνω backup κάθε βράδυ, και το κάνω upload σε έναν άλλο server, ώστε αν πάθει κάτι ο server που τρέχει το dotNetZone.gr να μην με "φάνε" εδώ τα παιδιά!  Έχω δοκιμάσει και το restore και παίζουν όλα μια χαρά.

Patrick
  •  29-05-2005, 12:27 2303 σε απάντηση της 2296

patrick wrote:

Παλιά (πολύ παλιά) υπήρχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και τους είχα στείλει ένα fix...  Δες εδώ μήπως και το πρόβλημα είναι το ίδιο (μπορείς να δεις τον κώδικά τους online, παρόλο που δεν τον έχουν κάνει release ακόμα).  Θα προσπαθήσω να το δω και εγώ κάποια στιγμή, αλλά αυτό το ΣΚ έχουμε αρκετές κοινωνικές υποχρεώσεις! Wink

Τον είδα τον κώδικα online και έχει τα optimizations που είχες ζητήσει. Φορτώνει και το default του forum και του χρήστη και το en-US αν υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να παίρνουν κάτι από το Resource file χωρίς να καλούν το ResourceManager...

Δεν νομίζω ότι θα το βρούμε αν δεν παρουμε όλο τον κώδικα, που από ότι είπαν έχουν σκοπό να τον δώσουν αυτή τη φορά.

Πέσπα, ξενύχτησα χτες, και τα ελληνικά είναι έτοιμα... Παίζουν μια χαρούλα. Αν είχαμε και ένα σοβαρό utility upgrade θα μπορούσαμε να αρχίζαμε άμεσα... Smile

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  29-05-2005, 12:30 2304 σε απάντηση της 2303

Ας περιμένουμε για το final release, για καλό και για κακό!  Το upgrade ψιλοπαίζει - όσα δεν κάνει θα τα κάνουμε με το χέρι, τι να κάνουμε!Wink

Patrick
  •  29-05-2005, 22:51 2321 σε απάντηση της 2301

patrick wrote:
    Το error που αναφέρεις στο βγάζει το DNN ή τα Forums?  Εμάς δεν βγαίνει κάποιο error.  Οι εκδόσεις που τρέχουμε είναι η 3.0.8 (αν θυμάμαι καλά) του DNN και η 2.0.1 των Forums.  Το πρόβλημα με το preview των μηνυμάτων που χάνονται στο γυρισμό το είχαμε, αλλά νομίζω πως έχει λυθεί με την έκδοση 2.0.1 (εγώ έχω πολύ καιρό να το δω).

Όσο για backup, πιστεύω πως αρκεί να παίρνεις μόνο την βάση, αφού εκεί φυλάσσονται όλα (τουλάχιστον στα forums - για το DNN δεν το έχω ψάξει).  Εγώ παίρνω backup κάθε βράδυ, και το κάνω upload σε έναν άλλο server, ώστε αν πάθει κάτι ο server που τρέχει το dotNetZone.gr να μην με "φάνε" εδώ τα παιδιά!  Έχω δοκιμάσει και το restore και παίζουν όλα μια χαρά.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το error βγαίνει στα forums, αλλά δυστυχώς εμφανίζεται σποραδικά (και συνήθως όταν πάει να κάνει refresh) και δεν έχω κρατήσει screendump. Αν επανεμφανιστεί, θα το κάνω post. Όσο για το backup, κάνω κι εγώ ακριβώς την ίδια διαδικασία...
    http://www.mcse.gr
Σελίδα 3 από 3 (35 εγγραφές)   < 1 2 3
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems