Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

WiKi και Weblogs στο dotNetZone.gr

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος στις 05-10-2005, 23:00. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-09-2005, 00:17 5770

Idea [I] WiKi και Weblogs στο dotNetZone.gr

Για όσους δεν το έχουν προσέξει ακόμα, εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί WiKi στο dotNetZone.gr. Από σήμερα είναι και στα Links στην κορυφή κάθε σελίδας για την δική σας διευκόλυνση.

Και επειδή, εδώ και καιρό δεν έχω ακούσει, παράπονα από τους κατόχους Weblogs, θεωρώ ότι η δοκιμαστική περίοδος έχει λήξει. Όποιος επιθυμεί Weblog μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω PM για παρατέρω συνεννοήσεις.

Να υπενθυμίσω μόνο, ότι τα Weblogs πρέπει να έχουν σχετική θεματολογία με την θεματολογία του site. Επίσης, τα Weblogs είναι δωρεάν, και δεν επιτρέπεται η χρήση διαφημιστικών banners.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  28-09-2005, 14:53 5777 σε απάντηση της 5770

Απ: WiKi και Weblogs στο dotNetZone.gr

Ερώτηση για wiki: Πως γίνεται να φτιάξω ένα template για σελίδες και όταν δημιουργώ μια νέα σελίδα να διαλέγω ποιο template θέλω; Πχ, θέλω template για βιβλία και θέλω να έχω έτοιμα properties για τίτλο, author, isbn κλπ. Αν μπορούσα να κάνω και κάποια υποχρεωτικά θα ήταν ότι πρέπει...

Θέλουμε πάντως και μια κατηγορία για posts σχετικά με το wiki
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-09-2005, 22:26 5784 σε απάντηση της 5777

Δεν νομίζω ότι το FlexWiki μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλά templates. Παρόλα αυτά μπορώ να κάνω customize το default template. Αν έχουμε ένα generic που καλύπτει τα περισσότερα από αυτά που ανέφερες, πιστεύω ότι θα γινόταν πιο εύκολη η δημιουργία νέων topics.

Μπορείς να δώσεις περισσότερες εξηγήσεις για το τι θα ήθελες, με την κατηγορία σχετικά με το Wiki;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  28-09-2005, 22:34 5785 σε απάντηση της 5784

Ήθελα να έχω ένα template για βιβλία. Επειδή έχουν καμιά 10αριά properties τα οποία φυσικά δεν θυμάμαι πάντα απ' έξω, ούτε και τη σειρά τους, θα ήθελα να μου τα βγάζει έτοιμα και να συμπληρώνω. Μάλλον θα φτιάξω μια σελίδα με templates για να τα κάνουμε copy paste από εκεί...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-09-2005, 22:36 5786 σε απάντηση της 5785

Πάντως δεν βλέπω τον κόσμο να μπαίνει στο wiki... Έχει μήπως notification για αλλαγές στο περιεχόμενο; Πχ, μια φορά τη μέρα να σου λέει μια περίληψη με τις σελίδες που άλλαξαν. Θα βοηθούσε πολύ....
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  29-09-2005, 01:55 5787 σε απάντηση της 5786

Έχει τέτοια κόλπα. Το FlexWiki υποστηρίζει συνδρομές μέσω RSS και e-mail newsletters.

Έφτιαξα ένα newsletter για τα Design Patterns που μπορεί κάποιος να γραφτεί. Στην αριστερή στήλη στην επιλογή "Συνδρομές" μπορεί κάποιος να βρει όλα τα newsletters και RSS που είναι διαθέσιμα. Το RSS είναι εύκολο στην χρήση με τη βοήθεια ενός RSS Aggregator. Το newsletter είναι λίγο πιο πολύπλοκο, μιας και πρέπει να κάνεις Edit τη σελίδα του newsletter και να βάλεις το email σου στην λίστα.

George J.

dotNETZone.gr News
  •  05-10-2005, 23:00 5916 σε απάντηση της 5777

Πω πω, με έχει επηρεάσει το wiki.... Μόλις έπιασα τον εαυτό μου να κάνει double click σε μια άσχετη σελίδα για να τη διορθώσω.... και δεν ήταν ούτε καν κίτρινη...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems