Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Open Source Ecology

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Markos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Markos στις 09-01-2013, 19:07. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  09-01-2013, 19:07 71882

  Open Source Ecology

  Το Open Source κίνημα στο software είναι λίγο - πολύ γνωστό σε όλους. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, η οικονομική κρίση από τη μια και από την άλλη η καταπιεστική - σε μεγάλο βαθμό - εξάρτηση που επιβάλλει η σύγχρονη βιομηχανία στους τομείς πρωτογενούς παραγωγής, γέννησαν μια εντελώς αναπάντεχη... αντίδραση! Το κίνημα της Open Source Οικολογίας! Χωρίς να προσθέσω τίποτα δικό μου, απλά θα παραθέσω τον ορισμό της από την Wikipedia:

  Open Source Ecology (OSE) is a network of farmers, engineers and supporters, whose main goal is the eventual manufacturing of the Global Village Construction Set (GVCS). As described by Open Source Ecology "the GVCS is an open technological platform that allows for the easy fabrication of the 50 different Industrial Machines that it takes to build a small civilization with modern comforts."

  Βεβαίως, πολύ περισσότερα στοιχεία, πληροφορίες και βίντεο θα βρείτε στο site του... κινήματος. Αξίζει να παρακολουθήσετε το εισαγωγικό βίντεο του ιδρυτή του, καθώς σ' αυτό αναφέρονται οι λόγοι που τον ώθησαν να κάνει πράξη τις ιδέες του. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, ζητούνται μηχανολόγοι - μηχανικοί που επιθυμούν να δημοσιεύσουν blueprints για την κατασκευή πάσης φύσεως φτηνών μηχανών και κινητήρων που θα μπορούν να κατασκευαστούν σε "οικιακά" μηχανουργεία. Απαλλαγμένα, φυσικά, από κάθε είδους πατέντες και πάσης φύσεως δικαιώματα.

  Τέλος, υπάρχουν και κάποιοι που αναρωτιώνται αν το κίνημα της Ανοιχτής Οικολογίας είναι... Καπιταλιστικό! Περισσότερα, όμως, για θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε στο αντίστοιχο thread του forum που φιλοξενεί το site.

  Επίσης, αν θέλετε να σκεφτείτε λίγο παραπάνω όσον αφορά στο ποια μορφή θα είχε μια οικονομία απαλλαγμένη από πάσης φύσεως πατέντες (για μηχανές, για φάρμακα, για τρόφιμα κ.λπ.) και επιθμείτε να συμμετέχετε στην ανάπτυξη μιας έκθεσης ιδεών που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πέσει στις Πανελλήνιες (τρομάρα τους), γράψτε την άποψή σας.

  Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems