Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Την γνώμη σας για μια εφαρμογή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George Parissis στις 19-04-2013, 20:37. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  14-04-2013, 03:01 72470

  Την γνώμη σας για μια εφαρμογή

  Καλησπέρα,

  Αυτή την περίοδο δουλεύω πάνω σε μία ιδέα που έχω και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό. Είναι MVC ASP.NET 3 με SQL server backend και μπορείτε να την δείτε στην διεύθυνση edietician.dasoftware.gr .


  παρακαλώ εκφράστε ελέυθερα την γνώμη σας... 

 •  15-04-2013, 10:11 72478 σε απάντηση της 72470

  Απ: Την γνώμη σας για μια εφαρμογή

  Χμμμμμμ...........

  Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να φανεί χρήσιμη σε έναν διαιτολόγο (αν αυτός, βέβαια, είναι ο στόχος). Ρίξε μια ματιά σ' αυτά που κάνει το nutribase για να καταλάβεις τι εννοώ. Υπάρχουν κι άλλα προγράμματα, τόσο για ερασιτεχνική όσο και για επαγγελματική χρήση, όμως δεν έχω βρει άλλο που να σου επιτρέπει να κατεβάσεις ελεύθερα το manual. Για μια σύγκριση στις διάφορες εκδόσεις δες κι εδώ.

  Συνοπτικά, χρειάζεσαι module εκτίμησης ημερησίων αναγκών για την ενέργεια και τα διάφορα θρεπτικά συστατικά (συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις - τοξικότητα - μια καλή πηγή είναι αυτή), module άσκησης, module ανάπτυξης για παιδιά και εφήβους (+ growth charts), module κλινικής διατροφής και εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς και έναν τρόπο να οργανώσεις τις τροφές και να διατηρείς τα στοιχεία των χημικών αναλύσεων up to date. Σχεδόν κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της έχει δημοσιεύσει χημικές συστάσεις για τα "πιάτα" που προτιμούν - καταναλώνουν οι πολίτες της. Το παιχνίδι πια έχει πάει σε άλλη σφαίρα και η προσπάθεια εντοπίζεται στη δημιουργία μιας όσο το δυνατόν πληρέστερης βάσης δεδομένων με "πιάτα" εστιατορίων. Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνάμε και τα συμπληρώματα διατροφής. Α! Χρειάζεσαι και ένα module μετατροπής μονάδων. Οι συστάσεις των τροφών μπορεί να είναι ανά 100 gr, αλλά ο τρόπος που υπολογίζονται τα "servings" διαφέρει από τροφή σε τροφή (π.χ. κουταλάκι του γλυκού, της σούπας, φλυτζάνι του τσαγιού κ.λπ, κ.λπ).

  Αυτά τα ολίγα...


  Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
 •  16-04-2013, 08:09 72488 σε απάντηση της 72478

  Απ: Την γνώμη σας για μια εφαρμογή

  Ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες για να αξιολογήσεις την εφαρμογή μου. Είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο σχεδιασμού και υλοποίηησης. Ειχα δεί το site που μου έχεις στείλει. Εχω σαν σκέψη κάποια πράγματα ακόμα εκτός τον άλλον.
 •  19-04-2013, 20:37 72511 σε απάντηση της 72488

  Απ: Την γνώμη σας για μια εφαρμογή

  Χρειάζεται δουλειά ακόμα αλλά το νερό μπήκε στο αυλάκι και σίγουρα με δουλειά και προσπάθεια θα φτάσει στο επίπεδο που θέλεις.

  Δεν είναι αποτρεπτικό το ότι υπάρχουν ήδη sites με το ίδιο αντικείμενο. Μπορεί η δική σου προσέγγιση στο θέμα να είναι διαφορετική και να έχει κάτι νέο να δώσει.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems