Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Windows Azure Iaas, general availability

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nsxoina. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Panagiotis Kefalidis στις 23-04-2013, 12:33. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-04-2013, 11:32 72496

    Windows Azure Iaas, general availability

    Σημερα δώθηκαν σε full διαθεσιμότητα τα Virtual machines & virtual networks. Μεγάλη μέρα για όσους το χρησιμοποιούν!

    Δείτε την επίσημη ανακοινωση

  •  18-04-2013, 12:11 72498 σε απάντηση της 72496

    Απ: Windows Azure Iaas, general availability

    Χθες είχαμε γία γερή κουβέντα με τον Καπνιά για το πόσο σημαντική ήταν τελικά αυτή η ανακοίνωση σε σχέση με το Xamarin Test Cloud (δοκιμή μίας εφαρμογής σε 30 διαφορετικά μοντέλα κινητών, στο cloud). Το Twitterverse πάντως την αγνόησε μεγαλοπρεπώς με αναλογίες 10:1 υπέρ της Xamarin.

    Η ανακοίνωση στην ουσία δεν είναι κάτι πέρα από ένα pricing change, κάτι που αναφέρεται και στο αντίστοιχο άρθρο του ZDNet OpenStack Goes Grizzly, Azure IaaS Goes Live. No Big Deal. Good. Όπως λέει και το άρθρο, η είδηση ήταν μάλλον βαρετή για όποιον ασχολείται με cloud development και αυτό είναι ΚΑΛΟ γιατί δείχνει ώριμη αγορά, ενώ από την άλλη φέρνει το Azure IaaS στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη αγορά.

    Η ουσιαστική αλλαγή είναι ότι όποιος δουλεύει με Windows δεν πληρώνει πλέον τον "φόρο" που θα πλήρωνε για την επιλογή του.

    Από την άλλη, ακόμα και στο Azure IaaS το Linux έρχεται φθηνότερο από τα Windows με τις τιμές κάπου στο 60% των τιμών των Windows VM ...

     


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-04-2013, 18:05 72499 σε απάντηση της 72498

    Απ: Windows Azure Iaas, general availability

    Παναγιώτης Καναβός:
    Από την άλλη, ακόμα και στο Azure IaaS το Linux έρχεται φθηνότερο από τα Windows με τις τιμές κάπου στο 60% των τιμών των Windows VM ...

    Στο είπα και χτες αυτό - την ίδια δήλωση την άκουσα και από άλλον την περασμένη εβδομάδα. Κάνεις μια δήλωση, που την στηρίζεις; Που είναι οι τιμές που το υποστηρίζουν αυτό;

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  18-04-2013, 18:19 72500 σε απάντηση της 72499

    Απ: Windows Azure Iaas, general availability

    Μα στην επίσημη σελίδα φυσικά, πού αλλού? Για παράδειγμα, το Large Instance είναι $0.72/hour για Windows και $0.48/hour για Linux. Αν τώρα έχουν βάλει λάθος τιμές ...

    Επίσης, χθες συζητούσαμε για τη διαφορά τιμής μεταξύ SQL Azure και Table storage. Η φθηνότερη τιμή για SQL Azure (150GB Database) είναι $0.999/GB και αμφιβάλλω αν εκεί περιλαμβάνεται και geographic redundancy. Το μέγεθος αυτό αντιστοιχεί στο ακριβότερο blob storage που είναι $0.095 για geo redundant και $0.070 για Locally redundant. Μιλάμε δηλαδή για διαφορά 1:10 μέχρι 1:14. Το φθηνότερο blob storage φτάνει τη διαφορά στο 1:27. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι καλύτερη αναλογία από πέρυσι, που έφτανε στο 1:60. Από την άλλη, το SQL Azure δεν έχει transaction costs.

    Η ουσία είναι ότι το IaaS κοστίζει πολύ παραπάνω από το PaaS ανάλογα με το σενάριο, με απρόσμενες περιπτώσεις όπου ισχύει το αντίθετο λόγω transaction costs. Η τιμή και ο τρόπος χρέωσης παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο και επηρεάζουν άμεσα την αρχιτεκτονική μίας εφαρμογής.

    Όποιος επιλέγει την "εύκολη" λύση του VM hosting, στην ουσία επιλέγει την ακριβότερη δυνατή λύση, με τους μεγαλύτερους περιορισμούς στο scalability. Από την άλλη, λίγο-πολύ μπορεί να μεταφέρει την εφαρμογή του σε όποιο provider θέλει και να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές τιμών στο μέλλον.

    Όποιος ακολουθήσει το PaaS κερδίζει τις χαμηλότερες τιμές και το μέγιστο scalability, από την άλλη όμως "κλειδώνεται" σε ένα provider και είτε θα πρέπει να ξαναγράψει την εφαρμογή του για να πάει σε άλλον, ή να φροντίσει από την αρχή η εφαρμογή να είναι εύκολα μεταφέρσιμη σε άλλες πλατφόρμες. 

      


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  19-04-2013, 13:00 72507 σε απάντηση της 72500

    Απ: Windows Azure Iaas, general availability

    Χα, οι τιμές άλλαξαν - μου αρέσει που έγραψα προσφορά με τις παλιές την περασμένη εβδομάδα. Το γράφει στην σελίδα ότι οι παλιές τιμές θα ισχύουν μέχρι το τέλος Απριλίου.

    Ξεχνάς ότι για να βάλεις ένα "καλό" Linux, πχ Red Hat, υπάρχει έξτρα χρέωση - που την έχω δει στο EC2 μέχρι και 20$ το μήνα!

    Αυτό που σου έλεγα να δεις είναι η σύγκριση του hosting Windows μηχανών, στο Azure σε σχέση με Amazon EC2 ή οτιδήποτε.

    Όπως αναφέρεις, οι καλύτερες τιμές έρχονται με το PaaS. Το θέμα είναι ότι δεν θες να κάτσεις να γράψεις από την αρχή ότι έχεις, ή να κάτσεις και να "αγκαλιάσεις" μια πλατφόρμα και να την "πατρευτείς". Από αυτή την μεριά τα Azure Sites, με λογική χρήση SQL βάσης, μπορείς να έχεις φτηνές λύσεις και με .ΝΕΤ χωρίς εξωφρενικό κόστος... Πχ με τα free Azure Sites, μπορείς να 10 slots για balanced sites και να πληρώσεις 7,5€ για την 1GB SQL βάση το μήνα. Αν η κατάστασή σου γίνει σοβαρή, μπορεί να ανέβεις στα 10 shared sites με την ίδια βάση για 71€ το μήνα, και αν έχεις γίνει εκτατομυριούχος και πρέπει να έχεις εκατομύρια χρήστες πήγαινε σε δύο dedicates VMs με 100 slots για sites και με την βάση για 180€ το μήνα.

    Για μένα το θέμα είναι ότι πλέον υπάρχει η υποδομή να γίνει κάτι τέτοιο και δεν πρέπει να πάω σε Google App Engine ή Node.js για να το κάνω.

       

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  19-04-2013, 20:18 72508 σε απάντηση της 72507

    Απ: Windows Azure Iaas, general availability

    Γιώργο μιας που το ανέφερες θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι ως προς την χρέωση.

    Το κόστος 7.5€ ανά μήνα για βάση του 1GB ισχύει αν η βάση σου είναι 1GB. Αν δηλαδή τα δεδομένα καταλαμβάνουν χώρο 1GB και όχι αν το μέγεθος της βάσης είναι 1GB. Έχω δύο εφαρμογές στο Azure με βάση 1GB για κάθε μία και η μηνιαία χρέωση που μου έρχεται για κάθε Subscription είναι 1,5€ και 2€ αντίστοιχα. 

    Νομίζω πως το σωστό είναι με μέγιστη χρέωση 7.5€ ανά μήνα για 1GB βάση.

    Είμαι λάθος στην κατανόηση της χρέωσης; Αν ναι γιατί χρεώνομαι με τόσα λίγα; Δεν είμαι σε κάποιο πρόγραμμα με μειωμένο τιμοκατάλογο, απλά ακολουθώ το Pay as you Go model. Επίσης έχω και ένα 1 Shared Site το οποίο και αυτό ενώ το περίμενα γύρω στα 20€ μου ήρθε με αρκετά μειωμένη χρέωση γύρω στα 10 αν θυμάμαι καλά αλλά μπορώ να το κοιτάξω και να δώσω πιο σωστά στοιχεία.

     

  •  19-04-2013, 20:22 72509 σε απάντηση της 72508

    Απ: Windows Azure Iaas, general availability

    Είπα να το κοιτάξω τώρα και να δώσω πιο σωστά στοιχεία. Από το τελευταίο τιμολόγια με χρεώσανε 11€ για το Shared Instance και 3€ για την βάση.

  •  22-04-2013, 14:16 72516 σε απάντηση της 72508

    Απ: Windows Azure Iaas, general availability

    Η χρέωση στην db είναι βηματική. Μια τιμη Τα πρώτα 100mb, μετά από κει ως το 1gb κλπ¨

    0 to 100 MB €3.7198  
    100 MB to 1 GB €7.4396  
    1 GB to 10 GB €7.4396
    for the first GB
    €2.9759
    for each additional GB
    10 GB to 50 GB €34.23
    for the first 10 GB
    €1.4865
    for each additional GB
    50 GB to 150 GB €93.74
    for the first 50 GB
    €0.744
    for each additional GB

    http://www.windowsazure.com/en-us/pricing/details/sql-database/

    με αλλα λόγια από 100MB+1byte ως 1gb Πληρώνες €7.4396 το μήνα, αναγηγέμενο ανα ημέρα.

  •  23-04-2013, 12:33 72520 σε απάντηση της 72516

    Απ: Windows Azure Iaas, general availability

    Παναγιώτη:

    Α) Ποτέ δεν πλήρωνες κανένα "φόρο" για Windows ειτε σε PaaS, είτε σε IaaS. Οι τιμές ήταν πάντα ίδιες για Windows και έιχαν ανακοινωθεί εξαρχής (μειωμένες για 33% όσο ήταν preview). Το Linux επίσης ήταν πιο φθηνό απο πάντα σε Windows Azure IaaS.

    Β) Η ανακοίνωση είχε κι άλλα. Πρώτον ανακοινώθηκε επίσημα και τι SLA δίνεται για το VPN connectivity. Δεύτερον, προσθέθηκαν δυο ακόμα templates (Α6 και Α7) για τα VMs. Τρίτον, ρίξανε τις τιμές.

    Τώρα τα περι scalability κλπ, είναι άλλη ιστορία και δεν έχει να κάνει κάτι με την ανακοίνωση αυτή καθ'αυτή και συμφωνώ με ότι λες. Αν κι κάποια απο αυτά τα προβλήματα λύνονται με συγκεκριμένα εργαλεία.

    Υπάρχουν κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές οι οποίες έρχονται σύντομα και θα αλλάξουν δραστικά κάποια σενάρια (προς το καλύτερο) στην πλατφόρμα και για IaaS και για PaaS. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα γι'αυτά, αλλά σε λίγους μήνες θα καταλάβεις τι εννοώ.

    Τέλος, άλλα το Xamarin Test Cloud (niche σκατουλάκι) κι άλλο η ανακοίνωση για WA IaaS. Δεν συγκρίνονται.


    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems