Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερωτησούλες για το DNZ

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Χρήστος Γεωργακόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 30-11-2005, 15:36. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-11-2005, 13:12 7439

    Ερωτησούλες για το DNZ

    Να κάνω μερικές ερωτησούλες για το DNZ που μου ήρθαν σήμερα:

    1. Θέματα του στυλ "Το περίπτερο του DNZ στο launch event" από ποιους συζητιούνται / αποφασίζονται;
    2. Επειδή φαντάζομαι μια πιθανή απάντηση: Πως γίνεται κάποιος moderator του DNZ;
    3. Πόσοι είναι αυτή τη στιγμοί οι moderators του DNZ (που να ασχολούνται με το DNZ = 10 posts το μήνα τουλάχιστον);

    Εννοείται πως ανάλογα με τις απαντήσεις, πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες ερωτήσεις...


    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  30-11-2005, 13:49 7442 σε απάντηση της 7439

    Απ: Ερωτησούλες για το DNZ

    Να δώσουμε μερικές απαντήσεις στις ερωτήσεις σου...

    1. Οι κινήσεις που γίνονται από το dotNETZone.gr συζητούνται και αποφασίζονται από τους moderators. Επειδή υπάρχει και ο οικονομικός παράγοντας στην μέση, τις περισσότερες φορές οι κινήσεις μας εξαρτιούνται από τις προσφορές που έχουμε. Δεν είμαστε νομικό πρόσωπο ή κάτι παρόμοιο, για να μπορούμε να έχουμε οικονομικές δυνατότητες.

    2. Αυτό είναι ένα θέμα που μας βασάνισε τον Σεπτέμβριο που πέρασε. Πρώτο κριτήριο για κάποιον να γίνει Moderator είναι η συμμετοχή στις δραστηριότητες του dotNETZone.gr (forums, weblogs, articles, wiki, εκδηλώσεις, ομιλίες). Η ποσότητα και η ποιότητα μετράνε εξίσου. Μετά οι moderators μεταξύ τους, προτείνουν και αποφασίζουν για τους moderators. Από τον Σεπτέμβρη υπάρχουν 7 moderators, και από ότι φαίνεται ο αριθμός αυτός θα διατηρηθεί. Τελευταίος χρήστης που έγινε moderator είναι ο χρήστης rousso. Επόμενη φορά που θα ασχοληθούμε με την εκλογή των moderators είναι μετά τις γιορτές, κάποια στιγμή τον Ιανουάριο

    3. Όλους τους moderators μπορείς να τους δεις, άμα ακολουθήσεις τον σύνδεσμο στο εικονίδιο του moderator. Την κίνηση του καθενός, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, λίγο ως πολύ την ξέρεις.

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  30-11-2005, 14:55 7445 σε απάντηση της 7442

    Απ: Ερωτησούλες για το DNZ

    I see, but, κινήσεις όπως το περίπτερο μου φαίνεται λίγο παράδοξο να συζητούνται και να οργανώνονται από (πόσοι moderators είπες ότι συζητήσανε το θέμα;). Ακόμα και οι 7 να τα συζήτησαν μου ακούγεται "λίγο". Τι community είμαστε αν για ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει δημόσια συζήτηση, δημόσια ζήτηση και προσφορά υπηρεσιών, ιδεών κλπ. Δεν διαφωνώ η τελική απόφαση να είναι των moderators, αλλά μου φάνηκε ότι οι υπόλοιποι μείναμε κάπου στην απ' έξω και μας ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή. Να μου έλεγες ότι οι moderators είναι 50, έγινε σύσκεψη, βρέθηκε ποιοι από τους 50 θα αναλάβουν διάφορα καθήκοντα και θα ασχοληθούν, πάει στο καλό. Αλλά μεταξύ 7 ατόμων μου κάθεται κάπως στραβά. Μπορεί να έχω άδικο βέβαια...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  30-11-2005, 15:26 7448 σε απάντηση της 7442

    Απ: Ερωτησούλες για το DNZ

    Είμαστε online forum και προσπαθούμε να γίνουμε user group, που σημαίνει ότι για την ώρα είμαστε εντελώς ανοργάνωτοι. Αν κάναμε συσκέψεις δεν θα αποφασίζαμε τίποτε. Δηλαδή ότι ακριβώς συνέβαινε τον τελευταίο χρόνο που δεν καταφέρναμε να συννενοηθούμε για μια συνάντηση.

    Για την ώρα ό,τι είναι να γίνει αναγκαστικά θα κανονίζεται με αυτό τον τρόπο: 2-3 άτομα (όχι απαραίτητα moderators) ξεκινάνε την ιδέα, το ανακοινώνουν στους υπόλοιπους και ό,τι βγει μετά.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  30-11-2005, 15:36 7449 σε απάντηση της 7445

    Απ: Ερωτησούλες για το DNZ

    Το θέμα δεν είναι και τόσο straight forward.

    Στην προκειμένη περίπτωση το περίπτερο δεν το αποφασίσαμε και το ζητήσαμε. Θα έχεις υπόψη σου πως υπάρχει το θέμα των χορηγών σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. To stand είναι μια προσφορά στην κοινότητα από την Microsoft Hellas.

    Δεν υπάρχει σχέση δική μας, με την Microsoft Hellas. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν σχέσεις προσώπων από τις δύο μεριές, που θέλουν να βοηθήσουν καταστάσεις και προσφέρονται εθελοντικά και μόνο κάθε τόσο, και γίνονται αυτά.

    Στην παρούσα φάση, εκτός από τις επαγγελματικές, οικογενειακές υποχρεώσεις του καθενός που έτρεχαν, κάποια πράγματα «κλείδωσαν» πραγματικά την τελευταία στιγμή. Ήταν προτιμότερη η συμμετοχή της κοινότητας, έστω και την τελευταία στιγμή, παρά καθόλου. Στους πρώτους που ζητήθηκε άμεσα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ήταν στους moderators, δεδομένου του σύντομου χρονικού ορίου. Φυσικά και θέλουμε την συμμετοχή όλων σε αυτές μας τις εκδηλώσεις, και σίγουρα θέλουμε μέλη που να σταθούν στο stand μας και να ενημερώσουν τους επισκέπτες μας, για το dotNETZone.gr, τι είναι, τι κάνει, πως μπορεί να τους βοηθήσει, πως όλοι οι developers μπορούμε να βοηθηθούμε μεταξύ μας.

    Κάθε μέλος που θέλει να σταθεί στα stand μας, μπορεί να το δηλώσει και να υπολογίζεται στην δύναμη που θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems