cap wrote: |
Ωχωχωχ...εδώ ανοίγεις μια άλλη, μεγάλη συζήτηση...αλλά εκτιμώ οτι ανήκει σε δικό της καταδικό της topic. Τελος παντων, εγώ ένας απλός οικονομολόγος είμαι Χεχε, ευτυχώς που πέρασα φέτος στο ΕΑΠ και θα μπορώ να λεω σε λιγα χρονια και επισήμως οτι είμαι πληροφορικάριος  |
|
Μην με παρεξηγήσεις, το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο οι τίτλοι...
Κοίτα για παράδειγμα το TEE. Οι μηχανικοί λύνουν και δένουν, είναι οργανωμένοι και το όργανό τους καθιστά υποχρεωτική την εγγραφή τους ενώ παράλληλα διεξάγει εξετάσεις τρεις φορές τον χρόνο προκειμένου να γραφτούν τα νέα μέλη...
Από την άλλη μεριά, ακόμα κουβεντιάζουμε για Εθνικό Επιμελητήριο Πληροφορικής το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό μοχλό στην στρατηγική ανάπτυξη της Πληροφορικής στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, ως τεχνοκράτες που είμαστε, δεν έχουμε ούτε τον πρώτο, ούτε τον δεύτερο, ούτε κάν τον τρίτο λόγο για τα τεκτενόμενα... Χωρίς Εθνικό Επιμελητήριο Πληροφορικής, πως είναι δυνατόν να υπάρχει θεσμική εκπροσώπιση των Πληροφορικών; Πως μπορεί να εκπροσωπηθεί σωστά η χώρα σε διεθνές επίπεδο απέναντι σε οργανισμούς που αποφασίζουν για το αύριο; Πως μπορεί να υπάρξει πίεση για νομοθετική ρύθμιση των επαγγελμάτων της πληροφορικής; Πως μπορεί να υπάρξει τυποποίηση και πιστοποίηση των "πληροφορικών" αγαθών και υπηρεσιών (απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα ορθολογικό κοστολόγιο αγαθών/υπηρεσιών);
Αντίθετα, η ...εντροπία στο επαγγελματικό τοπίο της πληροφορικής, είτε αφορά απλούς χρήστες, είτε επαγγελματίες της πληροφορικής, αντί να μειώνεται, αυξάνεται με φιλότιμες προσπάθειες! Για παράδειγμα, μέχρι σήμερα εκεί που το ΑΣΕΠ θεωρούσε ως πιστοποίηση γνώσεων χρήσης Η/Υ την κατοχή πτυχίου MOUS ή ECDL, πλέον καταργείται η διάταξη αυτή χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος μηχανισμός διασφάλισης (εεεε, μάλλον η υπεύθυνη δήλωση ότι "γνωρίζω χειρισμό υπολογιστών" είναι καλύτερη)...
Άρα λοιπόν, ας μη μας κάνει εντύπωση η απαξίωση των πτυχίων και τίτλων...
Vir prudens non contra ventum mingit