Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Eικόνες & SQL Express

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nizak. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nizak στις 17-02-2006, 17:05. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  31-01-2006, 15:28 9082

Eικόνες & SQL Express

γεια σας παιδια

χωρις να εχω προηγουμενη εμπειρια στο προγραματισμο
    κατεβασα τη visual basic express και τη sql express και προσπάθησα να φτιαξω
    ενα πρόγραμμα. Η δυσκολία που εχω ειναι οτι θελω να προσθέσω εικόνες στη database
    αλλα δεν εχω καταλάβει πώς. Εχω δημιουργίσει ενα table οπου ενα απο τα column πρεπει να περιέχει
    εικόνες, αλλα δεν ξερω τον τρόπο να τις προσθέσω (εχω ορίσει την τιμή image οταν δημιούργισα τον πίνακα).
    Δοκίμασα τον εξής τρόπο χωρις αποτελεσμα:
    δημιούργησα ενα folder οπου ανέβασα όλες τις εικόνες και μετά έβαλα το full path στο κουτάκι του column
    αλλα δεν το έπερνε.
    Μπορει να με βοηθήσει κάποιος παρακαλώ?
  •  31-01-2006, 15:51 9083 σε απάντηση της 9082

Απ: Eικόνες & SQL Express

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο:

How to upload an image using ASP.NET

Επίσης και σε αυτό που είναι σε C#:

Reading and Writing images from SQL Server

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  31-01-2006, 20:36 9090 σε απάντηση της 9082

Καλό θα ήτανε να μην έχεις τύπο image αλλά varbinary(MAX) σαν τύπο, καθώς είναι deprecated type πλέον και θα αφαιρεθεί σε μελλοντική version του sql server.Το ίδιο ισχύει και για τον τύπο text.
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  31-01-2006, 21:15 9091 σε απάντηση της 9090

Κι επίσης, γενικεύοντας, το να κρατάς τα images μέσα στον SQL Server έχει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του, οπότε θα πρέπει να το ζυγίσεις καλά αν θα το κάνεις έτσι ή θα βάλεις references στο file system.

Για παράδειγμα τα πλεονεκτήματα της αποθήκευσης των images μέσα στον SQL Server είναι το καλύτερο scalability (ιδιαίτερα αν είναι πολλά και μικρά τα images) καθώς και το καλύτερο availability αφού έχεις πιο απλή διαδικασία backup/restore μιας και είναι όλα τα δεδομένα σου μέσα στο ίδιο datastore  και εκμετάλλευση του Log Shipping και του Replication. Επίσης, είναι πιο απλή η υλοποίηση του security καθώς δεν χρειάζεται να έχεις ξεχωριστό security όπως όταν έχεις τα images στο filesystem.

Από την άλλη, τα πλεονεκτήματα της αποθήκευσης στο file system είναι ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς διάφορα features του NTFS όπως Shadow Copies και Remote Storage κι επίσης δεν έχεις το overhead της εξαγωγής από τη βάση, πράγμα που μπορεί να παίζει ρόλο ανάλογα με την εφαρμογή που διαβάζει τα images. Επίσης, τα backups σου (ως προς τον SQL Server) θα είναι συντομότερα.

Κάποια από αυτά τα κριτήρια είναι απόλυτα (π.χ. αν θες Replication/Log Shipping, είναι μεγάλη φασαρία, ως και αδύνατο, το file system σενάριο) ενώ για άλλα ενδεχομένως να χρειαστεί να δοκιμάσεις και τους δύο τρόπους για να ελέγξεις το performance.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν με θρησκευτική ευλάβεια το "SQL Server is RDBMS not File Server"

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  01-02-2006, 16:18 9115 σε απάντηση της 9091

παιδια ευχαριστώ για τις απαντησεις
    για να σας δωσω να καταλάβετε θελω να φτιάξω ενα πρόγραμμα-χρωματολόγιο
    οπου ο user θα δίνει τον κωδικό του χρώματος και θα εμφανίζει ενα sample-image και διάφορες πληροφορίες
    οσον αφορα το perfomance της database σκοπεύω να χρησιμοποιήσω περι τις 300 εικονες των 5kb ποιά πιστεύετε οτι ειναι η καλυτερη λύση αποθήκευσης?

στο πρώτο παράδειγμα που εδωσε ο cgeo
    αναφέρει οτι πρεπει να γίνει εισαγωγή html κωδικα
    πως προσθέτω html tags?
    γιατι στο toolbox δεν εχει tab με html ούτε μεσα απο το view---> toolbox καποια
    επιλογή
  •  01-02-2006, 16:27 9116 σε απάντηση της 9115

Παρεξήγηση, στο πρώτο παράδειγμα δείχνει πως να βάλεις την εικόνα σε ένα Stream και από εκεί να πάρεις τα bytes που θα στείλεις στον SQL server. Επίσης φαίνεται η ανάποδη διαδικασία. Απλά το παράδειγμα είναι υλοποιημένο για ανέβασμα εικόνας μέσα από μια web σελίδα, αλλά αντίστοιχα γίνεται και από ένα windows form.

Όλη η δουλιά πάντως γίνεται προγραμματιστικά. Δεν έχω δει κάποιον τρόπο να γίνει visualy από τα κλασσικά εργαλεία (Enterprise manager και VS).

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  17-02-2006, 17:05 9829 σε απάντηση της 9082

γεια σας παιδια
    λοιπον εφτιαξα ενα πινακα στην access οπου ανεβασα τις φωτογραφίες
    επιτυχως ;-)
    μετα εκανα εισαγωγη του πινακα στη visual basic express παλι επιτυχως.
    Το προβλημα που αντιμετοπιζω τωρα ειναι οταν κανω drag & drop
    απο τις data sources τον πινακα στη form ολα τα πεδια ειναι οκ εκτος
    απο το Picture box οπου πρεπει να εμφανιζει κανονικα για καθε τιμη
    την αντιστοιχη φωτογραφια που εχω αποθηκευσει στη database αλλα ματαια
    τι πρεπει να κάνω?
    εδω εχω ενα screenshot για να σας βοηθησω

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems