Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Είναι bug ή εγώ δεν γνωρίζω???

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò infoCENTER. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 31-08-2006, 22:48. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  31-08-2006, 13:03 16174

Είναι bug ή εγώ δεν γνωρίζω???

Θα μπω αμέσως στο θέμα για να μην τρώω τον πολύτιμο χρόνο σας.

Έχω μία βάση με αρκετές χιλιάδες εγγραφές. Ξεκινάω ένα καινούριο project και θέλω να φτιάξω ερωτήματα στη βάση χρησιμοποιώντας το Query Designer του VS IDE.

Το περίεργο είναι το εξής. Κάθε φορά που δημιουργώ ένα καινούριο query το VS τρέχει το query στην βάση. Οπότε αν είναι λίγο μεγάλο περιμένω και μέχρι 1 λεπτό. Καταλαβάινω ότι θέλει να πάρει το schema της βάσης αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει να διαβάσει όλες τις εγγραφές. Γιατί δηλαδή θέλει να εκτελέσει το query.

Μου φαίνεται περίεργη αυτή η συμπεριφόρά του VS και δεν ξέρω ακόμα αν θα πρέπει να το χρεώσω σαν bug ή είναι κάποια ρύθμιση που εγώ δεν γνωρίζω. Γνωρίζει κανείς κάτι;

Ευχαριστώ.

•  31-08-2006, 15:59 16179 σε απάντηση της 16174

Απ: Είναι bug ή εγώ δεν γνωρίζω???

Εννοείς ότι κάνεις δεξί κλικ σε ένα typed dataset και μετά πατάς Add Query;

Χρησιμοποιώντας τον Profiler (παρακολουθεί το activity στον sql server) είδα ότι καλούνται διάφορα πράγματα αλλά όχι το query ως έχει. Καλείται μόνο ανάμεσα σε SET FMTONLY ON/OFF που σημαίνει ότι επιστρέφονται μόνο metadata και όχι δεδομένα. Μήπως είναι κάτι άλλο που καθυστερεί;
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  31-08-2006, 17:32 16183 σε απάντηση της 16179

Να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω ακριβώς τι κάνει αλλά το θέμα είναι ότι αργεί χαρκτηριστικά. Ο χρόνος που χρειάζεται είναι ο ίδιος, όπως και ο χρόνος της εφαρμογής για να φέρει τις εγγραφές. Και έτσι να είναι όμως για δοκίμασε να δημιουργήσεις ένα query σε έναν πίνακα με 20.000 εγγραφές και δες το delay. Δεν είναι περίεργο;

Όσο για το πρώτο που ανέφερες ναι, είναι εάν query σε typed dataset. Να είναι κάτι άλλο; Μπορεί, δεν το γνωρίζω, αλλά τι μπορεί να είναι; Πως μπορώ να μειώσω τον χρόνο επικύρωσεις του query; Γιατί να χρειάζεται τόσο χρόνο; Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
  •  31-08-2006, 19:35 16184 σε απάντηση της 16183

Μία μικρή παρένθεση. Η βάση δεν είναι πάνω στο δίκτυο που δουλεύω αλλά κάνω access σε αυτήν μέσω internet. Οπότε αν δοκιμάσετε να το κάνετε στο τοπικό σας δίκτυο θα δουλέψει γρήγορα υποθέτω. Μέσα από aDSL όμως με 128Kbps upstream τα πράγματα είναι λίγο σκούρα...
  •  31-08-2006, 22:48 16188 σε απάντηση της 16184

Δοκίμασε να βάλεις τους performance counters να δεις που βρίσκεται το bottleneck. Για παράδειγμα μπορείς να δεις το network traffic (όγκος δεδομένων που διακινήθηκε και ανα βρίσκεται στο peak για κάποια sec).
    Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems