Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δικτυακη εφαρμογη

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò it048. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George J. Capnias στις 03-12-2006, 21:57. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-12-2006, 21:11 21583

    Δικτυακη εφαρμογη

    πως μπορω να κανω μια εφαρμογη που να τρεχει δικτυακα. Απο τον δικο μου υπολογιστη θα εκτελειται αλλα θα τρεχει σε αλλον.Μεσω IP ε? τι κωδικας χρειαζεται?
  •  03-12-2006, 21:16 21584 σε απάντηση της 21583

    Απ: Δικτυακη εφαρμογη

    Κάνε πιο σαφή την ερώτησή σου..Τι ακριβώς θες να κάνεις?
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  03-12-2006, 21:57 21588 σε απάντηση της 21583

    Απ: Δικτυακη εφαρμογη

     it048 wrote:
    πως μπορω να κανω μια εφαρμογη που να τρεχει δικτυακα. Απο τον δικο μου υπολογιστη θα εκτελειται αλλα θα τρεχει σε αλλον.Μεσω IP ε? τι κωδικας χρειαζεται?

    Να υποθέσω ότι έχεις στο μυαλό σου κάποιες παλαιότερες εφαρμογές σε Unix, που έκανες remote shell και τις έτρεχες, ή μέσω terminal services; Κάτι μέσω console;

    Υπάρχουν πολύ τρόποι να υλοποιήσεις κάτι τέτοιο. Ο απλούστερος είναι να γράψεις ένα console application σε .NET Framework και με την χρήση του Telnet server που έχει ο Windows Server 2003 να επιτρέπεις στους χρήστες σου να κάνουν telnet στο server και να τρέχει σαν default shell. Έτσι όλη η εφαρμογή τρέχει στον server.

    Πιο εξειδικευμένος τρόπος θα ήταν να γράψεις ένα console application, που να χρησιμοποιεί κάποια serviced components, εγκατεστημένα σε κάποιο application server κεντρικά, και να τα τρέχει μέσω stubs στον client. Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή τρέχει στον client, ενώ τα service components στον application server. Αν θες αυτή την αρχιτεκτονική, όχι τα serviced components, μπορείς να έχεις παρόμοια αποτελέσματα με τη χρήση remoting.

    Αν όμως πάλι έχεις winforms applications στο μυαλό σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις, είτε τα serviced compoents, είτε remoting για να μεταφέρεις μέρος της δουλειάς στο server.

    Τέλος αν θέλεις η εφαρμογή σου να είναι παραθυρική, αλλά να τρέχει τελείως στον remote server, μπορείς να το επιτύχεις με την χρήση των Windows Terminal Services, είτε με την χρήση ενός server που κάνει τέτοια δουλειά - η Citrix είναι μία από τις εταιρείες που έχει τέτοια προιόντα. Το κακό με αυτή την εκδοχή είναι η υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου είναι δαπανηρό, αφού απαιτεί την απόκτηση αδειών λειτουργικού για κάθε remote client.

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems