Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ανοιγμα φόρμας μία μόνο φορά

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò DaltonGR. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος DaltonGR στις 22-01-2007, 13:46. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-01-2007, 11:16 23752

Ανοιγμα φόρμας μία μόνο φορά

Καλημέρα και πάλι,

πολλές ερωτήσεις κάνω απο ότι βλέπω..σε λίγο θα με πετάξετε έξω :) (πλάκα κάνω)

λοιπόν αυτό που θέλω να κάνω είναι όταν ο χρήστης εγκαταστήσει την εφαρμογή θα ήθελα να εμφανίζεται μια φόρμα μόνο για εκείνη την φορά και όταν την κλείσει και ξαναανοίξει να πηγαίνει στην άλλη φόρμα που έχω που είναι login.Η πρώτη φόρμα είναι για ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

•  19-01-2007, 12:32 23762 σε απάντηση της 23752

Απ: Ανοιγμα φόρμας μία μόνο φορά

Μπορείς να έχει μία φόρμα η οποία πάντα ανοιγει πρώτη , ελέγχει το config σου και αν είναι διαμορφωμένο τότε καλεί την κυρίως φόρμα . Αν όχι απλά προτρέπει τον χρήστη να το επεξεργαστεί .

Η πρακτική όμως χρήστης ο οποίος δεν είναι πιστοποιημένος ( authenticated ) να μπορεί να φτιαχνει τις ρυθμίσεις της εφαρμογής δεν έιναι η καλύτερη . Οπότε βάλε ίσως ένα master account hard coded στην εφαρμογή ο οποίος θα έχει δικαίωμα να αλλάζει το configuration .

Αυτές είναι οι πρώτες ιδέες που μου ήρθανε . περιμένω και τις ιδέες των υπολοίπων

•  19-01-2007, 12:44 23763 σε απάντηση της 23752

επειδή την εφαρμογή πρώτη φορά θα την τρέχει πιστοποιημένος χρήστης δεν με πειράζει.

αλλα δεν μπορώ να βρώ τεχνική για να ανοίγω μια φόρμα μόνο την πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση.
  •  19-01-2007, 12:44 23764 σε απάντηση της 23752

Μπορείς να το κάνεις ως εξής: Να βάλεις ένα Application Setting που θα το διαβάζει κάθε φορά που ξεκινά η εφαρμογή. Αν το βρεις σε μια προκαθορισμένη τιμή θα βγάζει τη login form διαφορετικά θα εμφανίζει τη settings form. Την πρώτη φορά που θα βγάλει την settings forms και αφού τα ρυθμίσει ο χρήστης, θα θέσεις το Application Setting στην προκαθορισμένη τιμή που λέγαμε.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  19-01-2007, 12:47 23765 σε απάντηση της 23752

μια χαρά μου ακούγεται αλλα δεν ξέρω πως γίνεται..

:) :)
  •  19-01-2007, 12:53 23766 σε απάντηση της 23765

Βάλε στα settings της εφαρμογής σου (μενού Project>Project Properties) την μεταβλητή notfirstRun (boolean).
    Στον κώδικα που ξεκινάει η εφαρμογή γράψε:
    if my.settings.notfirstRun then
        my.settings.notfirstrun=true
        my.settings.save
        ----- open from
    end if
    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  19-01-2007, 13:00 23767 σε απάντηση της 23752

σε ποίο αρχείο βρίσκεται ο κώδικας που ξεκινάει η εφαρμογή;
  •  19-01-2007, 13:07 23768 σε απάντηση της 23765

Δες στο Help:

Development Tools and Languages > Visual Studio > Visual Basic > Developing Applications with Visual Basic > Programming in Visual Basic > Accessing Application Settings

Έχει τέσσερα How To που τα εξηγούν όλα.

Τα ίδια έχει και online στο MSDN Accessing Application Settings αλλά προς το παρόν υπάρχει πρόβλημα.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  22-01-2007, 11:51 23838 σε απάντηση της 23752

καλημέρα,

επειδή δεν το διευκρίνησα πρίν και οι λύσεις που μου προτείνατε δεν κάνουν μάλλον για cf.net.

•  22-01-2007, 13:44 23844 σε απάντηση της 23838

DaltonGR wrote:
    καλημέρα,

επειδή δεν το διευκρίνησα πρίν και οι λύσεις που μου προτείνατε δεν κάνουν μάλλον για cf.net.

cf.net;;; εννοείς compact framework; Γιατί γράφεις τότε το ερώτημα στο WinForms forum;

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  22-01-2007, 13:46 23845 σε απάντηση της 23752

είδα winforms και λέω εκεί θα είναι το σωστό για φόρμες αλλα έκανα λάθος..
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems