Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αυτόματη ενημέρωση dataset!!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò xterm. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος xterm στις 04-03-2007, 22:47. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-03-2007, 23:22 25823

Αυτόματη ενημέρωση dataset!!!

Γεια σας παιδια,

Λοιπόν έχω δύο ίδιες εφαρμογές σε .net 2.0 οι οποίες τραβάνε δεδομενα απο κοινά tables σε κοινή βάση δεδομένων. Πως γίνεται να συνγχρονίζονται αυτόματα με τη βάση χωρίς να  πρέπει να κάνω εγώ κάποιου είδους update manually μέσα από κάποιο button click event.

γροικάσε μπάρμπα τ' αρνάκια!!
  •  04-03-2007, 01:19 25825 σε απάντηση της 25823

Απ: Αυτόματη ενημέρωση dataset!!!

Τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "να συνγχρονίζονται αυτόματα"; Η φύση του ADO.NET είναι ακριβώς τέτοια όπου οι αλλαγές που συμβαίνουν στα data που διαβάζεις από τη βάση δεν περνάνε αμέσως πίσω αλλά χρειάζεται η διαδικασία του update (λέγεται "disconnected" μοντέλο).

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  04-03-2007, 01:53 25827 σε απάντηση της 25825

Μανο νομίζω οτι η ερώτηση αφορά στο αν οι αλλαγές που γίνονται στα δεδομένα από τη μία εφαρμογή (υποθέτουμε οτι οι δύο εφαρμογές εκτελούνται ταυτόχρονα, από διαφορετικούς χρήστες) μπορούν με κάποιο τρόπο να γίνονται ορατές άμεσα από την άλλη. Ας με διορθώσει ο xterm αν δεν κατάλαβα καλά.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  04-03-2007, 09:21 25837 σε απάντηση της 25823

Όπως είπε και ο Μάνος αυτό δεν γίνετε αυτόματα. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να έχεις ένα πεδίο που να το ονομάζεις Update Sequence Number (ή ένα DateTime) και ανα τακτά χρονικά διαστήματα με τη χρήση ενός timer να ελέγχεις αν έχει αλλάξει και να ειδοποιείς τον χρήστη ή να κάνεις update το dataset.
  •  04-03-2007, 20:08 25869 σε απάντηση της 25823

Αν χρησιμοποιείς SQL Server 2005, έχεις στη διάθεση σου το μηχανισμό των query notifications για να ενημερώνεσαι πότε έχουν αλλάξει τα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν και να τα ανανεώνεις στον client.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  04-03-2007, 22:47 25879 σε απάντηση της 25869

Παιδια ευχαριστω καταρχήν για της απαντήσεις σας.

Ο cap κατάλαβε πολύ σωστά το πρόβλημα μου . Τώρα τη λύση που προτείνει ο ekekakos την έχω υλοποιήση ήδη αλλά σκεφτόμουν μήπως μου διαφεύγει κάτι γι αυτο άνοιξα και αυτο το thread. Τα query notifications τα γνωρίζω αλλα δε χρησιμοποιώ mssql server αλλά mysql με corelab ado.net 2.0 data provider.

γροικάσε μπάρμπα τ' αρνάκια!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems