Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Γενικες και μή ερωτησεις για αναπτυξη εφαρμογης

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kallileo. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kallileo στις 27-06-2007, 09:30. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-06-2007, 13:59 33178

Γενικες και μή ερωτησεις για αναπτυξη εφαρμογης

Μετα την πτυχιακη μου σε ASP.NET που χαρη και σε πολλους σε αυτο forum βγηκε αψογη θελω να φτιαξω μια εφαρμογη για ενα καταστημα με νοικιαζομενα αυτοκινητα ενος συγγενη μου.

Η εφαρμογη αυτη θα βασιζεται σε μια βαση η οποια θα πρεπει να κραταει στοιχεία οπως για το ποιος υπάλληλος νοικιασε το αυτοκινητο, ποιον πελατη, πότε, πως και λοιπα...ολα αυτα πρεπει να υπαρχουν και σαν παραμετροι αναζήτησης.
    Επισης αυτο που θελει ειναι να μπορει να μεταφερει το προγραμμα σε usb stick οποτε η SQL μαλλον απορριπτεται. Ισως ακομα και το .ΝΕΤ καθως θα πρεπει να υπαρχει σε υπολογιστη που θα τρεχει το προγραμμα το .Net Framework. Τί λυση υπαρχει για το παραπάνω.

Επισης εως τωρα δουλευα την VB.net αλλα σκεφτομαι να κανω το project σε C#. Λετε να αντιμετωπισω μεγαλα προβληματα?

Επειδη στην σχολη μου δεν ασχολουμασταν με τετοια πραγματα δεν εχω ισως την σωστη σκεψη για κατι τετοιο.
    Αν μπορει καποιος να δωσει γενικες κατευθυνσεις θα του ημουν ευγνωμων.
  •  26-06-2007, 14:47 33180 σε απάντηση της 33178

Απ: Γενικες και μή ερωτησεις για αναπτυξη εφαρμογης

kallileo:
    Επισης αυτο που θελει ειναι να μπορει να μεταφερει το προγραμμα σε usb stick οποτε η SQL μαλλον απορριπτεται.

Για δες κι αυτό: Εναλλακτική λύση για file based database?  πιστεύω να σε κάνει να αναθεωρήσεις.

kallileo:
      Ισως ακομα και το .ΝΕΤ καθως θα πρεπει να υπαρχει σε υπολογιστη που θα τρεχει το προγραμμα το .Net Framework. Τί λυση υπαρχει για το παραπάνω.

Την πιθανότητα να κάνεις web την εφαρμογή την σκέφτεσαι; Ή έστω να τραβάει τα data από ένα web service; Θα γλιτώσεις και από τον μπελά του συγχρονισμού.

kallileo:
    Επισης εως τωρα δουλευα την VB.net αλλα σκεφτομαι να κανω το project σε C#.

Και η C# όμως χρειάζεται το .net σου τροτείνω να τη δοκιμάσεις πάντως.

kallileo:
    Λετε να αντιμετωπισω μεγαλα προβληματα? Επειδη στην σχολη μου δεν ασχολουμασταν με τετοια πραγματα δεν εχω ισως την σωστη σκεψη για κατι τετοιο. Αν μπορει καποιος να δωσει γενικες κατευθυνσεις θα του ημουν ευγνωμων.

Όχι μεγάλα προβλήματα δεν θα αντιμετωπίσεις αρκεί να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στη σχεδίαση της εφαρμογής και της βάσης. Ποτέ κανείς δεν μετάνιωσε για τον χρόνο που αφιέρωσε στη σχεδίαση. Αντίθετα πολλοί μετάνιωσαν επειδή βιάστηκαν να ξεκινήσουν την υλοποίηση.
  •  26-06-2007, 16:05 33183 σε απάντηση της 33180

Συμφωνα με τα παραπανω:

Προτεινεις την SQL compact σαν λυση αν καταλαβα καλα? Απο τα λιγα που καταλαβα μπορω να την χρησιμοποιησω. Σε xml που ειδα σε project ενος φιλου δημιουργούνταν πολυ μεγαλα αρχεια.

Ναι αυτο που λες για Web εφαρμογη ειναι πολυ σωστο...δεν το ειχα σκεφτει. Δεν ξερω αν το θελει ετσι ομως.
    Αληθεια απο την στιγμη που η βαση δεν ειναι κοινη πως θα μπορουσε να γινει ο συγχρονισμος????

Επισης απο οτι καταλαβα μπορεις να εχεις απλα καποια dll που χρειαζεται η εφαρμογη χωρις να εχεις εγκαταστημενο το framework....

Απλα θελω να δοκιμασω την C# εφοσον βλεπω οτι ολοι δουλεουν με αυτην πλεον...

Πρεπει να πεσει λιγη δουλεια στον σχεδιασμο τελικα...

Ευχαριστω...
  •  26-06-2007, 16:35 33185 σε απάντηση της 33183

Τον compact δεν τον έχω χρησιμοποιήσει, αλλά πιστεύω ότι κάποιος θα βρεθεί να σου πει τις εντυπώσεις του. Νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα συγχρονισμού με κεντρική βάση πάντως.

Δεν γράφουν όλοι σε C# αλλά είναι γεγονός ότι έχει αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της. Σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος αν τη μάθεις.

Και κάτι γενικότερο:
    Δεν έχει σημασία αν το φτιάχνεις για συγγενή σου ή όχι. Ο πελάτης σπάνια ξέρει τι θέλει. Στην καλύτερη περίπτωση έχει δει κάτι παρόμοιο που του αρέσει.
    Δες ποια επιλογή είναι καλύτερη και φρόντισε με το καλό ή με το κακό να του την επιβάλεις. Τις σχεδιαστικές επιλογές τις κάνεις εσύ όχι αυτός. Φρόντισε να του παρουσιάσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε περίπτωσεις και τους λόγους που σε οδήγησαν στην επιλογή σου. Αν δεν τον νοιάζουν  (που είναι και το πιθανότερο) όλα αυτά τότε πολύ απλά κάνεις αυτό που θες.
    Αν απλά δηλώσει "Εγώ το θέλω έτσι" τότε πες του ήρεμα και ωραία: Βεβαίος και μπορώ να το κάνω. Θα χρειαστώ 2 μήνες παραπάνω, θα κοστίσει 10.000€ περισσότερο και λόγω της ελλατομένης επεκτασιμότητας το συμβόλαιο συντήρησης θα στοιχίσει 20% επιπλέον.
    Για περισσότερες διάβασε το ΖαχαρίαStick out tongue
  •  26-06-2007, 17:07 33186 σε απάντηση της 33183

Τα XML αρχεία δεν συγκρίνονται ως data store σε σχέση με λύσεις τύπου SQL Server CE και όχι μόνο λόγω μεγέθους αρχείων. Ο συγχρονισμός γίνεται με διάφορες τεχνικές, όπως Merge Replication, RDA και ADO.NET Sync Services. Μάλιστα, επειδή στα mobile applications συνήθως απαιτείται συγχρονισμός, το θέμα έχει λυθεί και δοκιμαστεί πλήρως.

Ως προς το Framework, δεν ξέρω γιατί σε φοβίζει. Οι περισσότεροι πλέον υπολογιστές έχουν το Framework ήδη εγκατεστημένο. Πάντως το Framework είναι απαραίτητο, δεν μπορείς απλά να έχεις κάποια από τα DLLs του μαζί με την εφαρμογή σου.

Συζητήσεις για τη C# και τη VB.NET θα βρεις πολλές στο dotNETZone. Ρίξε μια ματιά και πάρε την απόφασή σου ανάλογα με τα κριτήρια σου...

Πρέπει να πέσει *πολύ* δουλειά στον σχεδιασμό! Big Smile

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  27-06-2007, 09:30 33199 σε απάντηση της 33186

OK. Καταλαβα περιπου τι γινεται...Δηλαδη πολυ μελετη σε οτι αφορα τον σχεδιασμο της βασης. Ο ξαδερφος μου για τον οποιο γινεται η εφαρμογη δεν εχει ιδεα απο υπολογιστες και θα δεχτει οτι του πω απλα ζητησε αν μπορει η εφαρμογη να τρεχει απο usb stick. Επισης δεν εχω ξεκαθαρισει ποσα άτομα θα το δουλευουν την ιδια στιγμη και σε ποσα σημεια. Αυτο φανταζομαι ειναι απαραίτητο για να γινει σωστος συντονισμος. Βασικα δεν εχω καταλαβει και πολλα για το θεμα. Πρεπει να το ψαξω λιγο.

Εγω θελω μαλλον κατι απλο..Χοντρικα.
    Δηλαδη μια λυση της μορφης:
    1 Πινακας για τους υπαλληλους
    1 Για τα προιόντα
    1 για τους πελατες

Σε αυτους τους πινακες θα μπορει να γινεται προσθεση και αφαιρεση των στοιχειων.

Ο συνδιασμος στοιχειων των τριων θα μου δινει τον πινακα με τις παραγγελίες.
    Επειτα βεβαια θα πρεπει να δημιουργησω ερωτηματα για την οποιαδηποτε αναζητηση θελω και να μπορω να εξαγω ας πουμε καποια αποτελεσματα σε excel.

Δεν ξερω αν τροπος σκεψης μου ειναι ο σωστος αλλα το μή ειδικευμενο μυαλο μου αυτο σκεφτεται.

Επισης μπορει να γινει σε VS Express ή πρεπει να βαλω καμια επιπληρωμης εκδοση.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems