Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

MSN Virtual Earth

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò KelMan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 29-07-2005, 01:58. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-07-2005, 10:22 3852

MSN Virtual Earth

Μετά το search engine race, άρχισε και το mapping race...

H Microsoft ετοιμάζει το MSN Virtual Earth (http://www.virtualearth.com/) για να ανταγωνιστεί το Google Maps. H υλοποίηση βασίζεται φυσικά στο Terraserver και έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα υπέρθεση των ονομάτων των οδών πάνω στις δορυφορικές φωτογραφίες. Επίσης, στο channel 9 (http://channel9.msdn.com/ShowPost.aspx?PostID=71140) μπορείτε να δείτε το development team να μιλάεi για όλα αυτά...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  28-07-2005, 12:02 3853 σε απάντηση της 3852

Απ:MSN Virtual Earth

Η Microsoft βγάζει ένα ημιτελές προτώτυπο και περιμένει να δει πως θα πάει με τους χρήστες για να το συνεχίσει. Το Google πριν βγάλει ότι βγάλει, φροντίζει να είναι καλύτερο από των ανταγωνιστών. Στο συγκεκριμένο θέμα το Google είναι πολύ μακριά...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-07-2005, 12:36 3855 σε απάντηση της 3853

Ημιτελές? Αφού είναι ακόμα Beta! Εξάλλου το scratchpad του Virtual Earth βοηθάει πολύ και λείπει από το Google. Π.χ. ψάχνω για το ξενοδοχείο που θα μείνω όταν πάω στο Redmond για το MVP Summit, να δω πόσο κοντά είναι στη Microsoft. Με το scratchpad μπορώ να ψάξω για τη Microsoft, να τη μαρκάρω και μετά να ψάξω για το ξενοδοχείο (The Madison Renaissance) και ... να μην το βρω! Βρήκα όμως το ξενοδοχείο που θα μείνουν άλλοι (W Hotel) και ξέρω ότι και το δικό μου είναι εκεί κοντά.

Τελικά η ποιότητα των χαρτών και της πληροφορίας είναι το ίδιο σημαντική με το UI, και εκεί δυστυχώς η Microsoft ή το Google εξαρτώνται από άλλες εταιρείες όπως η NAVTEQ

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-07-2005, 18:58 3862 σε απάντηση της 3855

Ουπς, sorry, δεν σύγκρινα με το Google Maps, αλλά με το Google earth το οποίο σου βγάζει και δρόμους και όλα τα σχετικά. Και η δικαιολογία του beta δεν πιάνει, και του google beta είναι αλλά σε πολύ καλύτερο επίπεδο (όχι μόνο στους χάρτες, και σε άλλα προιόντα που είναι εφικτή η σύγκριση)

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-07-2005, 19:08 3863 σε απάντηση της 3862

Να σου πω Χρήστο, εμένα δεν με πολυενδιαφέρει αν κερδίζει η Microsoft ή η Google... Σίγουρα διαφέρουν σε μερικά features και σίγουρα κάποιο είναι πιο beta από το άλλο beta. Όμως αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι όταν θα έχουν τελικά οριμάσει, θα έχω κερδίσει εγω, ως τελικός χρήστης Smile [:)]

•  28-07-2005, 19:20 3864 σε απάντηση της 3863

Ναι, ο χρήστης θα κερδίσει... Εγώ εξετάζω τη στρατηγική που ακολουθείται από τις δύο εταιρίες στο mapping race. Για να ακολουθεί ο καθένας αυτό που ακολουθεί, κάτι θα ξέρει, προσπαθώ να μάθω κι εγώ απ' αυτό...
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-07-2005, 20:21 3865 σε απάντηση της 3864

cgeo wrote:
    Ναι, ο χρήστης θα κερδίσει... Εγώ εξετάζω τη στρατηγική που ακολουθείται από τις δύο εταιρίες στο mapping race. Για να ακολουθεί ο καθένας αυτό που ακολουθεί, κάτι θα ξέρει, προσπαθώ να μάθω κι εγώ απ' αυτό...

Συγνώμη, Χρήστο, αλλά η Google δεν έκανε απολύτως τίποτα σε αυτό τον αγώνα. Αγόρασε μια εταιρεία, την Keyhole, που είναι χρόνια στο χώρο, με σταθερά προϊόντα, μετονόμασε όλα τα έτοιμα προϊόντα της Keyhole σε Google κάτι μετά είναι mapping race αυτό;

Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε είναι, δύο εταιρείες που βλέπουν μια αγορά που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά για στρατιωτικές/κυβερνητικές εφαρμογές, να κατεβαίνει κατηγορία, και να απευθύνεται σε κατόχους κινητών τηλεφώνων/PDAs, και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  28-07-2005, 21:01 3868 σε απάντηση της 3865

Πάω πάσο, δεν ήξερα σε πιο στάδιο το άφησε η KeyHole και που το έπιασε το Google. Πάντως μου φαίνεται παράξενη η κίνηση της MS να βγάλει έστω σε beta ένα προϊόν που είναι πολύ πιο πίσω από του ανταγωνιστή, όπως και αν το βρήκε ο ανταγωνιστής.

Έτσι χάνει κόσμο (κατά την ταπεινή μου άποψη). Το παίρνεις χαμπάρι, λες MS είναι, κάτι καλύτερο θα έχει φτιάξει, μπαίνεις και βλέπεις κάτι χειρότερο. Οπότε κάνεις πολύ πολύ καιρό να ξαναμπείς. Ενώ αν σε εντυπωσίαζε, θα διέγραφες το google από τα bookmark σου και θα έβαζες την MS.

Τέλος πάντων... θα δούμε που θα το πάνε και οι δύο...

By the way, για το google είναι προφανές (εκ πρώτης όψεως) το πού θα βρεί τα λεφτά για να πληρώνει το πελώριο bandwidth που τρώει από αυτά τα πράγματα... Η MS όμως πως θα το αξιοποιήσει; ή το κάνει μόνο για τη μούρη;

Σχετικό άσχετο: Το google δεν θα έπρεπε να έχει στήσει ένα δίκτυο στο στυλ της Akamai για υπηρεσίες σαν κι αυτήν; ή έχει και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;

Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  28-07-2005, 22:01 3870 σε απάντηση της 3868

Το παιχνίδι για τη Microsoft δεν είναι να σου πουλήσει διαφημίσεις ή να κερδίσει βάζοντας πληροφορίες στους χάρτες της επί πληρωμή, αλλά να σου πουλήσει το service και το API για να φτιάξεις τις δικές σου εφαρμογές χρησιμοποιώντας το δικό της software ή service. Και εκεί είναι που μπορεί να χτυπήσει άνετα το Google. Το Virtual Earth έχει ήδη πολύ ισχυρό API με το οποίο μπορείς να φτιάξεις εφαρμογές στο στυλ που θέλεις εσύ. Και εδώ είναι που ποντάρει η Microsoft, ότι εμείς θα φτιάξουμε τα killer apps που δεν έχει ακόμα φανταστεί η ίδια. Συνεπώς έχει νόημα να το βγάλει τώρα σε Beta για να αρχίσει ο κόσμος να κατεβάζει ιδέες και να φτιάξει τις πρώτες εφαρμογές, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να λειτουργήσει το service κανονικά να υπάρχουν έτοιμες εφαρμογές.

Σε αυτή τη φάση, μπορώ σχεδόν να συγχωρήσω το γεγονός ότι δεν βρήκε το ξενοδοχείο μου ...

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-07-2005, 01:58 3873 σε απάντηση της 3870

Χε χε χε... Και άλλα πράγματα δεν δείχνει... Π.χ. τα γραφεία της Apple! 

Και φυσικά, σιγά μην το άφηνε το The Register να περάσει έτσι: http://www.theregister.co.uk/2005/07/25/msn_earth_deletes_aple/ 

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems