Πραγματικά καλή προσπάθεια. Ψήφισα ήδη
Αν και βέβαια από την έκδοση 7 που βγήκε το FTS δεν εχει ελληνικά σαν native language, εντούτοις μπορούμε να έχουμε ελληνικά στο FTS ( στον SQL Server 7 ήταν λίγο περίεργο - ήθελε κάποιες ρυθμίσεις στον server configuration - αλλά έπαιζε και μάλιστα καλά , το είχα φτιάξει και σε πελάτη).
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιλέξουμε στον FTS Catalog language neutral στο κάθε πεδίο. Βέβαια θα πρέπει μετά μόνοι μας να έρθουμε και να φτιάξουμε τα noises αλλά εντάξει είναι κάτι που γίνεται σχετικά εύκολα. Μέχρι σήμερα όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει με ελληνικά έχει δουλέψει χωρίς πρόβλημα.
Βέβαια εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς υπάρχει ένα προβληματάκι με τα ελληνικά δεν μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση με την ρίζα της λέξη πχ εαν έχεις βάλει στο πεδίο που έχεις ορίσει σαν full text σε διαφορετικά rows τις λέξεις βροχερό, βρόχινος,βροχοποιός και ψάξεις με την λέξη βροχή δεν θα πάρεις τίποτα ενώ εαν ήταν english και είχες τις λέξεις rainbow, rainman και βάλεις rain θα πάρεις αποτέλεσμα.
Για αυτό, πιστεύω ότι δεν θα δούμε εύκολα λύση διότι η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και σου δίνει την δυνατότητα να παράξεις λέξεις που έχουν ρίζα από περισσότερες από μια.
Antonios Chatzipavlis