Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Login to Domain από κώδικα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò g0ng. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος g0ng στις 28-04-2009, 11:55. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-04-2009, 14:39 50268

Login to Domain από κώδικα

Καλησπέρα,

έχουμε αναπτύξει μια εφαρμογή για φορητά με CF2. Σε κάποια φάση χρειάζεται να κάνω αντιγραφή ενός αρχείου σε έναν backup server σε Path της μορφής \\server1\Backup\MyBackupFile.xml

Ο σερβερ ανήκει σε ένα domain, ενώ τα φορητά όχι. Όταν κάνει copy μου ρωτάει ποιο είναι το domain, username, password. Σε κάθε φορητό το έκανα μια φορά και έδωσα save password. Έτσι όλα μπορούν και αντιγράφουν χωρίς να ρωτάνε τον χρήστη για username/password (που ούτως ή άλλος δεν τα ξέρουν).

Το θέμα είναι ότι για κάποιο λόγο που και που χάνουν τον κωδικό. Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ μέσα απο κώδικα να κάνω join domain ώστε να μην χρειάζεται ποτέ manual authentication.

Ευχαριστώ
  •  27-04-2009, 14:46 50269 σε απάντηση της 50268

Απ: Login to Domain από κώδικα

Για να απαντήσει κανείς νομίζω ότι πρέπει να μας πεις πως κάνεις την αντιγραφή. Με κώδικα; Τι είναι αυτό που σε "ρωτάει ποιο είναι το domain, username, password";

Κατά τα άλλα, αν καταλαβαίνω καλά, θέλεις να αποθηκεύσεις κάπου ένα σταθερό username/password και να χρησιμοποιείται αυτό για την αντιγραφή. Δεν φαίνεται και πολύ σωστό. Είναι πιο σωστό να κάνεις το path σου να δέχεται anonymous access (Everyone) ή να ζητάς από τον τελικό χρήστη για username/password. Το anonymous access αν ρυθμιστεί σωστά θα λειτουργήσει, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο φάκελος είναι σε υπολογιστή που ανήκει σε domain ενώ οι φορητές συσκευές σου όχι.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  27-04-2009, 15:36 50270 σε απάντηση της 50269

Ναι δεν ήμουν ξεκάθαρος. Το copy γίνεται με FileInfo & CopyTo. Το παράθυρο για username/pass μου το ζητάνε τα windows. Όπως ακριβώς αν πάω απο File Explorer με open path \\server\backup

Το θέμα είναι ότι το software είναι για λογαριασμό μεγάλης εταιρίας η οποία δεν προτίθεται να αλλάξει το ήδη σφιχτό security που έχει. Άρα δεν μπορώ να έχω anonymous access σε κάποιο φάκελο. Επίσης οι χρήστες ειναι οδηγοί φορτηγών και εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρίας, όπότε και δεν έχουν account. Εγώ παρ' όλα αυτά έχω account και μπορώ να το βάλω hardcoded στο πρόγραμμα.
  •  27-04-2009, 15:49 50271 σε απάντηση της 50270

Sorry για το off-topic comment, αλλά δε μου φαίνεται και πολύ σφιχτό το security αν επιτρέπουν να έχεις hard-coded το password από το domain account...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  27-04-2009, 17:06 50273 σε απάντηση της 50271

To έψαξα λίγο... Βασικά σκέφτηκα την LogonUser μέσω P/Invoke αλλά δεν παίζει σε Windows Mobile. Αυτό που ίσως παίξει είναι το εξής: Απ' ότι είδα, στα Windows Mobile 6 έχουν προσθέσει την WNetAddConnection3 μe τη οποία (μέσω P/Invoke πάντα) μπορείς να φτιάξεις ένα mapping στο network share. Η WNetAddConnection3 δέχεται username/password οπότε απλά θα κάνεις το copy στο mapped folder.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  28-04-2009, 11:55 50300 σε απάντηση της 50273

ok ευχαριστώ... θα το κοιτάξω.

Απλά δεν καταλαβαίνω πως χρησιμοποιείται αυτή η function. Σε ποιά κλάση ανήκει; Ή αν όπως λές θέλει P/Invoke ποιο dll ακριβώς; Πως το βρίσκω αυτό;

χμμ ε ναι είμαι αρχάριος ακόμα σε .net
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems