Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Data Monitoring

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Firebrand. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 14-06-2009, 19:19. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  14-06-2009, 01:50 51639

Data Monitoring

Γεια! Λοιπόν το πρόβλημα μου αυτή την φορά είναι το εξής:

Έχω μια βάση δεδομένων (οποιαδήποτε). Υπάρχει κάποιος τρόπος με την  VB.Net να παρακολουθώ συνεχώς τις αλλαγές στη βάση;

Ας το θέσω και ανάποδα. Θα μπορούσε με κάποιον τρόπο (trigger / stored procedure) να ενημερώνει η βάση την εφαρμογή μου για την αλλαγή και εγώ κατά αυτόν τον τρόπο στην συνέχεια να αλλάζω για παράδειγμα κάποια labels στην φόρμα μου ή να ενημερώνεται αμέσως το data grid.

Δηλαδή θέλω με το που γίνεται Insert δεδομένων σε έναν συγκεκριμένο πίνακα αυτά τα δεδομένα να τα βλέπω κατευθείαν στην εφαρμογή μου. Κάτι σαν event αλλαγής.

Οπώς λέω και κάθε φορά δεν θέλω έτοιμη λύση αλλά προτάσεις για να το ψάξω κάπως καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ.
  •  14-06-2009, 02:40 51640 σε απάντηση της 51639

Απ: Data Monitoring

Αν και συνήθως όλα αυτά τα οποία "νομίζουμε" ότι λύνονται με κάποιον χ τρόπο και κάποιος άλλος y τρόπος είναι πιο σωστός, θα σου δώσω Links για να κοιτάξεις.

Αυτό το οποίο ψάχνεις είναι τα Query Notifications (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms175110.aspx) και παρουσιάστηκαν στον SQL Server 2005. Πάντως θα ήθελα να μας γράψεις κάτι παραπάνω για το πρόβλημά σου και στο πως κατέληξες ότι η λύση αυτή είναι η καλύτερη.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  14-06-2009, 03:42 51641 σε απάντηση της 51640

Λοιπόν. Έχουμε και λέμε. Θέλω από μια απομακρυσμένη θέση (π.χ. υπολογιστής στο γραφείο) να προσθέσω μια εγγραφή σε μια βάση δεδομένων σε άλλον υπολογιστή ο οποίος βρίσκεται π.χ. στο σπίτι ή σε άλλο γραφείο.

Μέχρι εδώ καλά το έχω κάνει και γρήγορα μάλιστα. Από εδώ αρχίζει το ζόρι μου. Στο υπολογιστή που φιλογενεί την βάση τρέχει μια εφαρμογή η οποία δείχνει τις αλλαγές που γίνανε με το που γίνεται commit το transaction.

Ψάχνω έναν τρόπο να παρακολουθώ αυτή την κατάσταση. Είτε η βάση να ενημερώνει την εφαρμογή ή η εφαρμογή να παρακολουθεί συνέχεια την βάση.

Θα τσεκάρω και το link που μου έδωσες. Thx.

•  14-06-2009, 19:19 51650 σε απάντηση της 51641

Έχω κάνει μια αρκετά καλή αξιόλογηση στα Query Notifications για τις ανάγκες ενός έργου και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στο scalability μιας τέτοιας λύσης στην περίπτωση που υλοποιήσεις client/server εφαρμογή με πολλαπλούς clients να λαμβάνουν απευθείας notifications από τον server. Αντίθετα, αν υπάρχει ένα κεντρικό component να λαμβάνει notifications από τον SQL Server και αυτό με τη σειρά του να ειδοποιεί τους clients με κάποιον άλλον τρόπο, τότε είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Πάντως το θέμα είναι πόσο γρήγορα θες να ενημερώνονται οι clients για τις αλλαγές. Ενδεχομένως να συμφέρει περισσότερο να υλοποιήσεις μια τεχνική polling.

Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems