Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Exchange Server Alternative?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Johnnyxp64. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 08-12-2009, 07:58. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-12-2009, 01:39 55676

Exchange Server Alternative?

Καλησπέρα σε ολους

Βασικά δεν ξερω αν εδω ειναι η καλητερη θεση για το θεμα μου,

αλλα ψάχνω μια λυση ωστε να εχω 10 τερματικα ταυτόχρονα ανοιχτά στο Outlook 2007  και να εχουν shared mail inbox. δεν μπορω να εγκαταστησω exchange γιατι κοστιζει πολλα και κυριως δεν εχω λειτουργικο server 2008 r2 αλλα windows 7 ultimate στο μηχανημα που παιζει το ρολο server.

θα ηθελα ενα προγραμμα αν οχι δωρεαν πολυ οικονομικο που να κανει το ρολο του "mail server" να μπαίνει σε pop3 λογαριασμούς να κατεβάζει mail σε ενα (παραδειγμα pst), και τα τερματικά απο το Outllok με καταληλες ρυθμισεις στα accounts να βλέπουν αυτον τον server ως smtp & pop3 για αποστολή και λήψη.

δεν θελω απλα ενα googlarisma το εχω κανει αυτο θελω εμπειριες και γνωμες σας για κατι ευκολο και οχι υπερβολικά σύνθετο(βλεπε exchange).

ευχαριστω

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  04-12-2009, 07:59 55680 σε απάντηση της 55676

Απ: Exchange Server Alternative?

Johnnyxp64:

αλλα ψάχνω μια λυση ωστε να εχω 10 τερματικα ταυτόχρονα ανοιχτά στο Outlook 2007  και να εχουν shared mail inbox. δεν μπορω να εγκαταστησω exchange γιατι κοστιζει πολλα και κυριως δεν εχω λειτουργικο server 2008 r2 αλλα windows 7 ultimate στο μηχανημα που παιζει το ρολο server.

θα ηθελα ενα προγραμμα αν οχι δωρεαν πολυ οικονομικο που να κανει το ρολο του "mail server" να μπαίνει σε pop3 λογαριασμούς να κατεβάζει mail σε ενα (παραδειγμα pst), και τα τερματικά απο το Outllok με καταληλες ρυθμισεις στα accounts να βλέπουν αυτον τον server ως smtp & pop3 για αποστολή και λήψη.

δεν θελω απλα ενα googlarisma το εχω κανει αυτο θελω εμπειριες και γνωμες σας για κατι ευκολο και οχι υπερβολικά σύνθετο(βλεπε exchange).

Πιστεύω ότι είναι λάθος η προσέγγιση που έχεις στο θέμα...

Θα μπορούσες να σηκώσεις τις pop3/smtp υπηρεσίες που προσφέρει ο Windows Server,  και να κάνεις forward τους pop3 λογαριασμούς από έξω προς αυτόν. Σε συνδιασμό με χρήση e-mail λιστών/groups επάνω στο Windows Server που θα προοθούν μηνύματα προς τους τελικούς χρήστες, θα έχεις μια δωρεάν λύση...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  04-12-2009, 08:57 55682 σε απάντηση της 55676

Έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις Google Apps. Έχω κάποιους συνεργάτες που το έχουν βάλει στην επιχείρηση τους και είναι super ευχαριστημένοι.

Τα θετικά: Δεν έχεις Server!!! βασικό. Αν το χρησιμοποιείς με outlook δεν έχεις πρόβλημα να θες internet για να δεις τα email σου αφού τα κατεβάζεις τοπικά. Κορυφαίο web interface out of the box. Πολύ documetation στο internet για το πως τα σετάρεις όλα αυτά. Την εγγύηση της Google. Πολύ γρήγορη υπηρεσία!!! Είσαι νόμιμος σε κάθε έλεγχο από εφορία, MS κλπ κλπ

Τα αρνητικά: Εξαρτάσαι από την Google.....  Το κόστος είναι ένα θέμα (αν και εμένα δεν μου φαίνεται τρομερό για αυτά που προσφέρει)

Πάντως ο γνωστός μου που έβαλε στην εταιρία του κατάργησε και το outlook και όλοι οι υπάλληλοι του έμαθαν να χρησιμοποιούν το web interface της google. 

Τώρα πειραματίζεται με το να χρησιμοποιεί τα Google Docs για το collaboration των υπαλλήλων του ο αθεόφοβος.

EDIT: Ξέχασα να αναφέρω και το βασικό feature είναι έχεις και spam φίλτρο out of the box και δεν πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστό προϊόν  

Manos
  •  04-12-2009, 21:26 55699 σε απάντηση της 55682

@Giorgo:  Μου λες οτι ειναι μονοδρομος η λυση server? εγω θελω να το κανω με τα 7 που εχει ο πελατης μου αγορασμενα. αραγε με τον iis και τις υπηρεσιες τους να μπορεσω να το κανω?

@Mano: Το google Apps εχει κοστος ειπες? αλλα και να μην ειχε αμα ειναι να εχω ενα webmail interface αυτο το εχω και απο το hosting του δεν με ενδιαφερει, γιατι εχει χιλιαδες mail απο outlook και αλλα τοσα contacts και δουλευουν και αλλα πραγματακια μεσα απο το outlook οποτε δεν μπορω να μαθω σε γερικο σκυλι νεα κολπα, και δεν μπορω να μεταφερω τα ηπαρχοντα σε google apps ....φανταζομαι...

•  04-12-2009, 21:55 55701 σε απάντηση της 55699

Μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσεις τί θέλεις και να μας το πεις. Το ότι ο πελάτης σου χρησιμοποιεί Outlook δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το αν ο mail server θα είναι Exchange, θα είναι τοπικά ή στον ISP ή θα χρησιμοποεί το POP access του Google. Το Outlook είναι client και κατεβάζει email από οποιοδήποτε POP3 account. Καί από το Google Apps.

Τί θέλεις να κάνεις? Θέλεις δηλαδή το PC κάποιου στην εταιρεία να κάνει και το mail server? Και τί θα γίνει όταν κλείσει αυτό το PC? Και γιατί είναι πρόβλημα να αγοραστεί ένα Windows Server? Αν είναι τόσο λίγα τα PC γιατί ασχολείσαι καν με την ιδέα του mail server? Γιατί το ζητάει ο πελάτης σου? Άντε και τον έστησες, ποιός θα κάνει το administration? Γιατί δεν κανονίζεται για ένα hosted email από τον ISP?

Αν θες οπωσδήποτε ένα mail server, κάνε ένα google για smtp/pop3 server και όλο και κάτι θα βρεις. Υπάρχουν και freeware, και επί πληρωμή, και open source. Αν όμως δεν καταλήξεις πρώτα τί θέλει ο πελάτης σου κα μετά τί θέλεις να κάνεις εσύ, μάλλον θα ταλαιπωρηθείτε και οι δύο.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-12-2009, 00:09 55703 σε απάντηση της 55701

οκ τι θελω να ειναι ειναι απλο, μαλλον δεν το εδωσα σωστα.

θελω 1 μηχανακι με τα 7 του με καποιο προγραμμα να κατεβαζει αλληλογραφια απο παραδειγμα @mail.otenet.gr user:karakitsos pass ******

μετα τα τερματικα (αντε ας μην πω με outlook) με ενα προγραμμα να συνδεοντε στο μηχανημα αυτο και να ελεγχουν τα μαιλ τους, να μπορουν να κανουν reply κτλ αλλα αν γινεται χωρις να πρεπει να ξαναπερασω τα mail accounts - σε ολα τα τερματικα.

ποιο απλα το προγραμμα public share folder 1.4 κανει αυτο ακριβως που θα ηθελα ΑΛΛΑ δεν δουλευει καθολου σταθερα και για 15τερματικα κοστιζει τρελα λεφτα.1000ε++++ αν θυμαμαι καλα.

τελος ο πελατης ΔΕΝ θελει να πληρωσει για λογισμικο windows server kai exchange.

ελπιζω τωρα να ειναι ποιο καθαρος ο στοχος μου.

τελος θα μπορουσε καποιος να πει "ε πες το outlook να κρατα αντιγραφο στον σερβερ και καθε τερματικο θα τα ξανακατεβαζει" αυτο δεν το θελουμε με τιποτα! δεν θελουμε να μπουκωνουμε τον server μας.

•  05-12-2009, 00:25 55705 σε απάντηση της 55703

Όχι, το έμπλεξες ακόμα περισσότερο. Δηλαδή, έχουν ήδη email accounts? Τότε τί τον θέλεις τον Mail Server? Το Public Sharefolder δεν κάνει τη δουλειά του mail server ή του Exchange, σου δίνει κάτι αντίστοιχο με τα Public Folders του Exchange. Δεν μπορείς να στείλεις ή να λάβεις emails με αυτό. Μήπως έχεις μπερδέψει τα email με τα documents στα Public Folders?

Όσο για το κόστος ......... αν τα 1000 σου φαίνονται πολλά, και τα 15 τερματικά δεν σου φαίνεται ότι δικαιολογούν server, ψάχνεται για χίμαιρες. Αν θέλετε φτηνό, είτε κανονίσε με την Otenet για hosted email ή Exchange, ή κανονίστε με το Google Apps και δεχθείτε τους περιορισμούς.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  05-12-2009, 01:23 55706 σε απάντηση της 55705

λαθος ορολογια Public Folders ειναι αυτο που θελουμε μαλλον τοτε,

αν και το πως το λεει το καθε προγραμμα δεν μας ενδιαφερει, 

λογαριασμοι υπαρχουν

πρεπει να παρουμε μαιλ 

να τα τραβανε απο ενα μηχανημα τα λοιπα τερματικα, για να μην κολαμε σε ορολογιες, θελω τις δυνατοτητες του public share folder οπως ειπα, σε κατι που να δουλευει και να ειναι οικονομικο.

δεν ειναι αν εμενα μου φαινονται πολλα αλλος πληρωνει, η μαλλον δεν πληρωνει.....

συγνωμη αλλα exhange δεν εχω στησει ποτε οποτε δεν ξερω τις δυνατοτητες του πως τις λεει, αυτο που ξερω ειναι οτι αν πληρωνε θα εκανε αυτο που ηθελα. αλλα δε.... κατι στα 100-200ευροποθλα δε παιζει?

•  05-12-2009, 17:07 55713 σε απάντηση της 55706

Johnnyxp64:

λαθος ορολογια Public Folders ειναι αυτο που θελουμε μαλλον τοτε,

αν και το πως το λεει το καθε προγραμμα δεν μας ενδιαφερει, 

λογαριασμοι υπαρχουν

πρεπει να παρουμε μαιλ 

να τα τραβανε απο ενα μηχανημα τα λοιπα τερματικα, για να μην κολαμε σε ορολογιες, θελω τις δυνατοτητες του public share folder οπως ειπα, σε κατι που να δουλευει και να ειναι οικονομικο.

δεν ειναι αν εμενα μου φαινονται πολλα αλλος πληρωνει, η μαλλον δεν πληρωνει.....

συγνωμη αλλα exhange δεν εχω στησει ποτε οποτε δεν ξερω τις δυνατοτητες του πως τις λεει, αυτο που ξερω ειναι οτι αν πληρωνε θα εκανε αυτο που ηθελα. αλλα δε.... κατι στα 100-200ευροποθλα δε παιζει?

Πάλι το "έχασες", όπως λέει και ο Παναγιώτης - προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημα σαν να σου έχουν επιβάλει ήδη την λύση... Προγραμματιστής είσαι, πρέπει να έχεις όραμα!

Δεν μπορείς να έχεις SMTP/POP3 υπηρεσίες του λειτουργικού σε Windows XP/Vista/7, αλλά μπορείς να το κάνεις με κάποιο free SMTP/POP3 server, όπως πχ Mail Enable.

Ακόμα δεν έχεις ξεχωρίσει, ούτε το σενάριο που θες να δουλέψουν - υποθέτω ότι υπάρχει κάποιο e-mail box επικοινωνίας της εταιρείας σε κάποιον major ISP, και θέλεις όλοι οι εργαζόμενοι που είναι υπεύθυνοι για να απαντήσουν να μπορούν να το προσπελάσουν. Αυτό δεν είναι ούτε το μισό σενάριο όμως:

• Θέλεις οι εργαζόμενοι να έχουν δική τους internet e-mail address, ή corporate e-mail;
    • Οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση στο Internet;
    • Θέλεις να ξέρουν όταν ένα e-mail από το common account έχει απαντηθεί από κάποιο άλλο εργαζόμενο;

Καταλαβαίνεις, ότι αν δεν ορίσεις το πρόβλημα, δεν μπορείς να έχεις λύση...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  06-12-2009, 00:46 55724 σε απάντηση της 55713

βρε παιδια δεν θελω υπερβολες δεν ειναι δα τοσο συνθετο αυτο που θελω . λοιπον θα δωσω οσες πληροφοριες εχω μπας και βγαλουμε ακρη.

1)επιχειρηση εχει ενα site www.company.com
    2)απο τον hosting provider εχουμε ανοιξει 10 κλασικα email accounts...so far so good type [email protected]
    3)παλαια 10 τερματικα ειχαν δηλωμενα και τους δεκα λογαριασμους και γινονταν μπαχαλα κραταγαν και αντιγραφα στον server isp και δεν ξεραν τι εχει διαβαστει και τι οχι να διαγραφη η οχι κτλ
    4)αρα ξεχναμε το πριν.

5)τωρα θελουμε ενα τροπο αυτα τα 10 accounts να κατεβαζουν τα μυνηματα σε 1 μηχανημα μονο! (και να μην μενει ειπαμε τιποτα πανω)
    αρα να εχει και τους 10 λεγοριασμους εκει δηλωμενουν ΜΟΝΟ!

6)εχουν γινει rules που αναλογα το μαιλ και το θεμα οργανονονται σε υποφακελους. Παραδειγμα οι πωλησεις εχουν φακελο Sales....ktl ktl

6)τα υπολοιπα τερματικα θελουμε να βλεπουν τα μηνηματα απο αυτο το ενα μηχανημα ΑΛΛΑ το καθε τερματικο να βλεπει Συγκεκριμενα Directories και να εχει δηλωμενα ΜΟΝΟ 1 ή και κανένα email account αν γινεται. Παραδειγμα το τερματικο πωλησεις θα βλεπει το μηχανακι που εχει ολα τα μηνυματα ΑΛΛΑ βαση καποιον ρυθμισεων να βλεπει ΜΟΝΟ το φακελο που θα του καθορισω εγω για παραδειγμα τον sales!

7)ολα τα τερματικα εχουν προσβαση στο ιντερνετι κανονικα, αλλα εγω θα ηθελα οταν επιλεξει ο πωλητης να γραψει μυνημα και το στηλει να το προωθει ουσιαστηκα στο ενα αυτο μηχανακι που τα εχει ολα και αυτο να ειναι ρυθμισμενο (καπως) καθε λεπτο να κανει συννεχεια send/receive, και αυτο γιατι θελω να εχω κοινο φακελο αποσταλμενων!

Αλλιως αν δεν γινεται ας εχω ΜΟΝΟ τον smtp mail.company.com δηλωμενο στο καθε τερματιοκ να τα στελνει απο εκει αμεσα.

δεν υπαρχουν αλλες πληροφοριες. το public sharefolder κανει ακριβως αυτο που θελω οποτε μην ψαχνουμε λεπτομερειες οτι κανει αυτο το προγραμαμ ειναι αυτο που θελω να φτιαξω, απλα το ατιμο δεν δουλευει καθολου σταθερα. Αλλα προγραμματα οπως αυτο ξερεται εχεται δοκιμασει?

σας ευχαριστω για το ενδιαφερων ως τωρα...:)

•  06-12-2009, 16:24 55739 σε απάντηση της 55724

Μια λύση ticketing δεν σας κάνει σ'αυτό το σενάριο που περιέγραψες; Μου ακούγεται ακριβώς το ίδιο σενάριο αλλά με πιο "μπακάλικο" τρόπο. Με το μπακάλικο δεν εννοώ κακό, αλλά κάπως πιο πρόχειρο. Ρίξε μια ματιά στο www.kayako.com να δεις τι προσφέρουν και είναι κοντά στα λεφτά που θες (λίγο παραπάνω).
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  07-12-2009, 14:40 55757 σε απάντηση της 55739

Παναγιώτη κοιταξα το site αυτο αλλα δεν μπορω να πω οτι καταλαβαινω τι ακριβως προγράμματα έχουν, πολυ μπερδεμένα τα παρουσιάζουν και βλέπω αρκετά απο αυτα που προσφέρουν δεν με ενδιαφέρουν.

αν μπορούσες να μου δώσεις μια ποιος συγκεκριμένη σελίδα που να εχει κατι που πιστεύεις οτι ειναι αυτο που ψαχνω και ειχες στο μυαλό σου οταν το έγραφες, θα το εκτιμούσα.

ευχαριστώ.

υγ αν τελικά τον πείσω να παμε σε windows 2008 r2 και exchange 2007 (version standar/entireprize?) θα κανω αυτο που θελω 100%?
    κάποιο λινκ με έμφαση-αναφορα σε αυτο που ειπατε public folders του ex07...?

•  08-12-2009, 07:58 55764 σε απάντηση της 55757

Λοιπόν επειδή τώρα κατάλαβα τι θέλεις. Π.χ έχεις την διεύθυνση [email protected] την οποία θέλεις να την βλέπουν όλοι και να συγχρονίζεται αυτόματα. 

Λοιπόν η προφανής λύση είναι τα public folders του outlook. Προφανώς με τον exchange κάνεις δουλειά, πχ δες εδώ ένα απλό how to 

Τώρα υπάρχουν και άλλα προγράμματα για να συγχρονίζεις τα Public folders σου me mail accounts. 

Πχ δες αυτό http://www.softalkltd.com/products/SoftalkShareServer/ Κοίταξε τα examples είναι ακριβώς αυτό που θέλεις αν δεν θέλεις να επενδύσεις σε exchange. Η τιμή του είναι 445€ για 10 χρήστες.

Άλλο ένα εργαλείο που κάνει την ίδια δουλειά είναι το http://www.codetwo.com/public-folders/

Και τα δύο έχουν trial.

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems