Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Portal για το dotNetZone!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò patrick. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος patrick στις 13-12-2004, 16:51. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-11-2004, 17:53 539

Portal για το dotNetZone!

Αξιώθηκα λοιπόν σήμερα να στήσω και να κάνω configure το DotNetNuke 3.0.5 (beta 2).  Όπως έχω ξαναπεί, ο σκοπός είναι να έχουμε ένα integrated περιβάλλον, με το DotNetNuke σαν portal engine και το Community Server σαν Forums/Blogs/Gallery engine.  Μέχρι, όμως, να γίνουν release αυτά, είπα να σηκώσω μία (σταθερή απ' ότι βλέπω) beta του DotNetNuke, χωρίς user authentication, που να δουλεύει ως αρχική σελίδα του dotNetZone.

Το DotNetNuke 3.0 έχει πραγματικά φοβερές δυνατότητες, και σίγουρα κάποιες από αυτές θα μας φανούν χρήσιμες.  Προς το παρών, έχω σηκώσει τα modules των ανακοινώσεων (έχω βάλει και μία ανακοίνωση για το θέμα που μιλάμε), το module των events (για να βάζουμε μέσα διάφορα σημαντικά events, όπως παρουσιάσεις της Microsoft, συναντήσεις δικές μας, κλπ), το module των links (απλό), ένα κεντρικό text/html module για να γράψω πέντε κουβέντες, ένα RSS module στο οποίο φέρνω το feed του MSDN (ξέρει κανείς αν μπορώ να περιορίσω το πλήθος των ειδήσεων που φέρνει?) και τέλος άλλο ένα text/html module για να βάλω το εικονίδιο της Internet Hellas (η οποία εδώ και πολύ καιρό κάνει μία βαρβάτη έκπτωση στο dotNetZone.gr και πιστεύω ότι είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για αυτούς!)

Το setup αυτό έχει διάφορα προβλήματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα κοινό header για το portal και τα forums.  Έχοντας το κώδικα και των 2, θα μπορούσαμε να τα τροποποιήσουμε ώστε να τα φέρουμε στα μέτρα μας.  Καθώς όμως και τα 2 είναι σε beta, οι αλλαγές που γίνονται είναι συνεχής και πολλές, και είμαι βέβαιος ότι οι τελικές εκδόσεις θα έχουν ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματα που θα επιχειρήσουμε να διορθώσουμε μόνοι μας.  Προτείνω λοιπόν λίγη ακόμα υπομονή (έτσι και αλλιώς, αυτό που έχουμε τώρα στα χέρια μας είναι αρκετά ικανοποιητικό).  Ελπίζω ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουμε στα χέρια μας τις τελικές εκδόσεις των 2 αυτών προϊόντων.

Enjoy!

Patrick
  •  30-11-2004, 12:46 546 σε απάντηση της 539

Re: Portal για το dotNetZone!

Αυτό είναι το RSS Feed από τις ανακοινώσεις... Με πολύ ωραία ελληνικά και καταπληκτική δήλωση της γλώσσας... Λίγο ακόμα και θα πέταγα το NewsGator που δεν το εμφάνιζε στα ελληνικά... Μήπως έχει κάτι σαν switch για να αλλάξει η γλώσσα στα ελληνικά; (el-gr)

<?
    xml version="1.0" ?>
    - <rss version="2.0">
    - <channel>
      <title>dotNetZone.gr</title>
      <link>www.dotnetzone.gr</link>
      <description>dotNetZone.gr</description>
      <language>en-us</language>
      <copyright>Copyright 2002-2004 DotNetNuke</copyright>
      <webMaster>[email protected]</webMaster>
    - <item>
      <title>Ανακοινώσεις - Το dotNetZone με portal!</title>
      <description>Μόλις έστησα την δοκιμαστική έκδοση του DotNetNuke 3.0!</description>
      <link>http://www.dotnetzone.gr/portal/Home/tabid/35/Default.aspx</link>
      <author>2</author>
      <pubdate>11/28/2004 5:53:59 PM</pubdate>
      <guid>http://www.dotnetzone.gr/portal/Home/tabid/35/Default.aspx&ItemId=0</guid>
      </item>
      </channel>
      </rss>

Πίσω στο θέμα μας πάλι, η Microsoft δεν έχει από την μεριά της κάτι που να περιορίζει πόσες εγγραφές θα λαμβάνεις στο RSS Feed του MSDN. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι:
       α) Να "παίξεις" με τον κώδικα του DotNetNuke και να κάνεις αυτό που θες - κουραστικό φαντάζομαι...
       β) Νομίζω ότι το είδα στο MSDN (MSDN Connections) έχει ένα RSS feed για τους British Developers που μπορείς να το κάνεις πλήρως customize και να φέρνει δημοσιεύσεις από όλο το MSDN αλλά από σημεία που έχεις επιλέξει εσύ. Κάτι μπορείς να κάνεις με αυτό...

G.J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  30-11-2004, 23:38 547 σε απάντηση της 546

Γιώργο,

Το DNN 3 έχει υποστήριξη για πολλαπλές γλώσσες, αλλά ακόμα δεν υποστηρίζουν τα ελληνικά.  Υποθέτω ότι αν προσθέσω την ελληνική γλώσσα στο configuration file, θα βγάζει το σωστό <language>, και επειδή το έχουν φτιάξει ωραία, θα κάνει "fallback" για όλα τα μηνύματα που δεν υπάρχουν στην αγγλική γλώσσα.  Θα το δοκιμάσω μόλις βρω λίγο χρόνο...

Όσο για τις άλλες σου απαντήσεις:

α) Ναι, όντως μπορώ να παίξω με τον κώδικα ή, ακόμα πιο σωστό, να φτιάξω ένα δικό μου xsl αντί να χρησιμοποιώ το default.  Smile  Έχει κανείς όρεξη να το κάνει? Wink

β) Θα το ψάξω αμέσως αυτό!

Thanks,

Patrick
  •  30-11-2004, 23:47 548 σε απάντηση της 547

Αμα είναι να αλλάξω μόνο ένα .xsl δεν λεω όχι... Smile

Shoot it!

G.J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  01-12-2004, 00:00 549 σε απάντηση της 548

Συνημμένα: RSS91.zip
     gcapnias wrote:

Αμα είναι να αλλάξω μόνο ένα .xsl δεν λεω όχι... Smile

Shoot it!

G.J.

Έτσι μου αρέσεις!  Δεν θα πρέπει να σου πάρει πάνω από 2 λεπτά να το περιορίσεις να φέρνει τα πρώτα Ν μόνο... Big Smile

Δοκιμάζω να το κάνω atach...
    Patrick
  •  01-12-2004, 00:28 550 σε απάντηση της 549

Ετοιμο, αλλά εγώ attach δεν έχω;;;Sad

Στο έστειλα με Email...Cool

G.J.
    dotNETZone.gr News
  •  01-12-2004, 00:57 551 σε απάντηση της 550

Χμμ, και μένα με ταλαιπώρησε το attach!  Πρέπει να δω τι παίζει! Tongue Tied

Patrick
  •  13-12-2004, 15:41 616 σε απάντηση της 551

pedia kalispera, proto post edo pera alla apo oti mou lei o lakis jero idi merikous apo edo mesa polla xronia.

anyway...

ida to site ke prepi na po oti san DESIGN me exi apogoiteusi arketa mexri stigmis. olo to sistima sernete gia kapio logo, i selides fortonoun POLI arga asxetos tis 3XX adsl mou.

Tha sas protina na anevasete kana forum ajiopisto kata tin diki mou apoji pou to xrisimopio xronia to INVISIONBOARD. Tsabe ine ke exi ke portal ke oti thelete.

Kante kati opos dipote gia to theme tou site alla auta gia tora euxome na anevi to site oxi se thema zografikis ke tetia alla se thema piotitas post ke oreo ke xrisimo iliko.

auto ine pou mas xriazete ke mas kei olous.
  •  13-12-2004, 16:51 620 σε απάντηση της 616

SpySoftX wrote:
    pedia kalispera, proto post edo pera alla apo oti mou lei o lakis jero idi merikous apo edo mesa polla xronia.

Καλώς ήρθες SpySoftX!

SpySoftX wrote:
    anyway...

ida to site ke prepi na po oti san DESIGN me exi apogoiteusi arketa mexri stigmis. olo to sistima sernete gia kapio logo, i selides fortonoun POLI arga asxetos tis 3XX adsl mou.

Κοίτα, από πλευράς design, ομολογώ πως δεν έχουμε κάνει σχεδόν τίποτα.  Αυτά που βλέπεις είναι τα default χρώματα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε.  Ελπίζω ότι σύντομα, κάποια από τα μέλη (που έχουν ταλέντο σε τέτοια θέματα) θα βοηθήσουν να το κάνουμε πολύ πιο όμορφο!

Από πλευράς ταχύτητας, όμως, με ξαφνιάζει αυτό που λες!  Εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ μου πρόβλημα ταχύτητας - ίσα ίσα, που η όλη υλοποίηση μου φαίνεται πάρα πολύ γρήγορη!  Έχει κανείς άλλος πρόβλημα ταχύτητας ρε παιδιά?  Να το κοιτάξουμε αυτό - είναι σημαντικό αν έχουμε τέτοιο πρόβλημα!

SpySoftX wrote:
    Tha sas protina na anevasete kana forum ajiopisto kata tin diki mou apoji pou to xrisimopio xronia to INVISIONBOARD. Tsabe ine ke exi ke portal ke oti thelete.

Η επιλογή των συγκεκριμένων εργαλείων έγινε μετά από πολύ σκέψη και ψάξιμο.  Το θεωρώ αστείο να ανεβάσουμε ένα portal/forum με focus στην πλατφόρμα της Microsoft, και να βασίζεται σε PHP και MySQL.  Είναι αλήθεια πως για τέτοια θέματα (portals & forums) έχει γίνει πολύ περισσότερη δουλειά σε PHP και MySQL παρά σε .NET, αλλά αυτό αλλάζει, και πιστεύω πως η λύση DotNetNuke 3.0 και CommunityServer 1.0 (που ακόμα δεν έχουν βγει σε release) θα είναι μια χαρά, για τις ανάγκες μας.

SpySoftX wrote:
    Kante kati opos dipote gia to theme tou site alla auta gia tora euxome na anevi to site oxi se thema zografikis ke tetia alla se thema piotitas post ke oreo ke xrisimo iliko.
    auto ine pou mas xriazete ke mas kei olous.

Τώρα έπιασες το νόημα!  Η προσπάθεια είναι να μαζέψουμε καλό κόσμο και να γίνονται χρήσιμες συζητήσεις - να μοιραζόμαστε ειδήσεις και εμπειρίες.  Το look του site είναι δευτερεύον (αρκεί φυσικά να μην είναι εντελώς χάλια, που ελπίζω ότι δεν είμαστε!)

Και μία παράκληση: κάνουμε μία προσπάθεια να μην γράφουμε greeklish στα forums.  Ξέρω ότι πολλοί έχουν συνηθίσει να γράφουν σε greeklish πλέον, αλλά επειδή ένα βασικό μέρος του site είναι η αναζήτηση, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αν όλοι γράφουμε με τον ίδιο τρόπο - κανονικά ελληνικά.  Ευχαριστώ.

Patrick
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems