Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Abstract User Control και subclassing (.NET 1.1)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 24-11-2005, 11:55. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-11-2005, 15:56 7269

Abstract User Control και subclassing (.NET 1.1)

Ισως να πρέπει να τη βαλω και στα "πρώτα βήματα" :)

Δημιουργώ μια σειρά από User Controls που κληρονομούν από ένα άλλο, δικο μου User Control.

Καθώς προχωρώ στο σχεδιασμό, βλέπω ότι το καλύτερο είναι να δηλώσω το base class ως abstract. Χαρακτηρίζω το base control ως MustInherit και θέτω ορισμένες MustOverride properties μέσα σε αυτό το control, τις οποίες θέλω να υλοποιούν οι απο κάτω.

Ωραία. Τώρα έχω αυτό που θέλω, αλλά ο Designer αρνείται να το δεχτεί! Το ευγενικό μήνυμα που παίρνω είναι: "The designer must create an istance of type "MyType.blabla" but it cannot because the type is declared as abstract."

Δηλαδή δεν μπορώ να έχω διαθέσιμα στον designer user controls που κληρονομούν από ένα abstract user control. Ελα όμως που θέλω! Ποιός είναι ένας καλός τρόπος (if any) να το ξεπεράσω αυτό; Interfaces και το base control να ειναι concrete; Κάτι άλλο;

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  23-11-2005, 19:26 7278 σε απάντηση της 7269

Απ: Abstract User Control και subclassing (.NET 1.1)

Στο 2003 πολύ απλά ξεχνάς τον designer και παίζεις με το χεράκι :-( έτσι την έχω πατήσει εγώ.... Στο 2005 άραγε γίνεται; ξέρει κανείς;
    Χρήστος Γεωργακόπουλος
  •  24-11-2005, 01:22 7283 σε απάντηση της 7269

Χαρ, χαρ, χαρ... (όπως είπε και κάποιος γνωστός)

Αφού δεν το είπαμε?! Όταν φτιάξεις ένα user control και το χρησιμοποιήσεις μετά σε design-time, από την στιγμή που θα το κάνεις drop στη φόρμα, αυτό βρίσκεται σε run-time! Δηλαδή έχεις instance του user conrtol, άρα αν το έχεις δηλώσει ως abstract, πως θα έχεις instance? Γι αυτό παραπονιέται ο καημένος ο designer...

Γι αυτό λοιπόν, interfaces...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  24-11-2005, 11:40 7287 σε απάντηση της 7283

Το φανταζόμουν αυτό....:(

Τη μαρκάρω ως απαντημένη. Και οπως λέει και κάποιος άλλος γνωστός, μπου χου χου. :)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  24-11-2005, 11:46 7288 σε απάντηση της 7283

Δυστυχώς, και να μην είναι abstract το control, απλά να κάνει inherit από abstract κλάση, ο designer θα χτυπήσει. Η μόνη λύση είναι να μην κάνεις abstract το base control. Πραγματικά ανόητος περιορισμός!
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  24-11-2005, 11:55 7289 σε απάντηση της 7288

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο Παναγιώτη. Το δοκίμασα και αυτό, απλά θεώρησα οτι ήταν αυτονόητο και δεν το ανέφερα.

Γενικά το OOP approach πάει λίγο περίπατο όταν μπλέκεται ο designer...

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems